Şimdi Ara

Acil yardım lütfen-yeni anakart aldım, bilgisayar açılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben asus p4p800 anakart aldım gereli bağlantıları doğru yaptğımı sanıyorum ancak bilgisayar açlırken ekrana görüntü gelmeden bir kaç kere dıt (3 veya 4 kere olması lazım) sesi geliyor ve sonra ses kesiliyor öylece kalıyor açılmıyor, sorun neden kaynaklanıyor olabilir? yardımınıza acil ihtiyacım var

60 gb ide harddisk (acaba bu uyuşmuyor mu?)
    anakart dual ran desteli bir anakart bende tek 512 mb 400 lik ram var, bu sorun yaratırmı

ayrıca işlemcim p4 2.8 478 pin, işlemciyi doğru taktımı sanıyorum otırdu çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyni -- 1 Haziran 2006; 13:31:52 >

• bütün kablolara ii bak mutlaka kabloları yanlış veya eksik takmışsıdır aynı anakarttan bendede var ve sorun yoq tıkır tıkır çalışıyo
  • Selam arkadaşım yanlış bilmiyorsam o kart ami bios kullanıyor ami bios için seslerin anlamını aşağı çıkardım.

3 beeps Base 64K RAM failure. There is a problem with the first 64K of system memory.
    4 beeps System timer not operational. There is problem with the timer(s) that control functions on the motherboard.

eğer mors alfabesi gibi uzunlu kısalıysa sorun şu olabilir.

1 long beep, 2 short Failure in the video system.
    1 long beep, 3 short A failure has been detected in memory above 64K.

Ramle ilgili bir problem olabilme ihtimali yüksek ram'in doğru oturup oturmadığını lütfen kontrol et ayrıca ekran kartın ek güç beslemesi istiyorsa yapıp yapmadığını kontrol et.
  • arkadaşlar çok sağolun
    şimdi dıt sesi zannerdersen 4 kere geliyordu ayrıca ben harddisk in bütün bağlantısnı kestiğimde seste hiç bir değişme olmuyordu yani harddiski görmüyormu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyni -- 1 Haziran 2006; 13:55:51 >
  • Dostum bana kalırsa sorunun harddiskten değil ram'den kaynaklanıyor. Tavsiyem farklı bir ram ile anakartı dene eğer sorun çözülmezse anakartın problemli olduğunu düşünebiliriz sanırım :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

Dostum bana kalırsa sorunun harddiskten değil ram'den kaynaklanıyor. Tavsiyem farklı bir ram ile anakartı dene eğer sorun çözülmezse anakartın problemli olduğunu düşünebiliriz sanırım :(

eyvallah hocam anakartı aldığım arkadaş anakartın dual ram desteklemesine rağmen tek ram ile de kesin çalışabileceğini söylemişti, anakart da problem olduğunu sanmıyorum çünkü daha önce sorunsuz çalışıyormuş
  • arkadaşlar sorun herhalde ekran kartından bende 9600xt ekran kartı var yerine sağlam taktığımı düşünüyroum başka ne yapmam gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hıdır

arkadaşlar sorun herhalde ekran kartından bende 9600xt ekran kartı var yerine sağlam taktığımı düşünüyroum başka ne yapmam gerekir

evvelden kullandığın anakart ne idi.Anakart değişikliklerinde bildiğim kadarıyla format atman gerekir.kablolardan eminsen sorun yok.galiba hdd ye format atman gerekecek.
  • eğer kısa şekilde üç defa çalıyorsa bu ekran kartıdır. saniye bazında 1sn-1sn-1sn aralık yok

eğerki uzun şekilde belirli aralıklarla çalıyorsa bu ramdir. 3sn-3sn-3sn 1n aralık var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: Hıdır

arkadaşlar sorun herhalde ekran kartından bende 9600xt ekran kartı var yerine sağlam taktığımı düşünüyroum başka ne yapmam gerekir

evvelden kullandığın anakart ne idi.Anakart değişikliklerinde bildiğim kadarıyla format atman gerekir.kablolardan eminsen sorun yok.galiba hdd ye format atman gerekecek.

ama ekrana görüntü gelmiyor dediğim bip sesi gelliyor nasıl format atacağım?
    ayrıca ramdan olmaması lazım çünkü ram daha önce kullanıyordum slotaları değiştirdim gene aynı
    harddiskin uyşmama durumu olamaz değil mi?

önce uzun bir bip sesi sonra kısa kısa 3 tane bip sesi geliyoru yanlış hatırlamıyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyni -- 1 Haziran 2006; 14:58:15 >

• Arkadaşım ya ekran kartın bozuk yada tam oturmamış bence bir kez çıkartıp tak eğer olmassa aldığın kişiye götür. Veya arkadaşında varsa ekran kartı dene

Eğer 1 uzun 3 kısa geliyorsa 100 de 100 ekran kartı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagsoz06 -- 1 Haziran 2006; 15:00:46 >
  • Büyük ihitimalle ram leri takmanda bi hata war. Çıkartıp başka slota takmayı dene
  • anakartta 4 pinli bir guc girişi daha vardır belki onu unutmussundur.
  • genelliklede işlemcinin yanında olur o giriş.ayrıca 2 tane 4 pinli güç girişi var.belkide yanlış olanını takmış olabilirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: Will

anakartta 4 pinli bir guc girişi daha vardır belki onu unutmussundur.
  • arkadaşlar ekran kartını daha önce eski anakartımda kullanıyorum zaten ekran kartını ve anakartı aynı kişiden aldım bozukluk veya uyşmama olamaz ve ekran kartını tekrar dededim gene olmadı ayrıca diğre deiklerinizi de yapmıştım . başım çatlıyor sattlerdir uğraştım yav
  • Bence hala ram

Format atmakla asla alakası yok istersen bi biosu sıfırla pili çıkar 2 dakika bekle
  • Bi arkadaşım bana bi zamanlar aynen şöyle demişti:

Ben işlemcinin nasıl bişi olduğuna bakmak için cpu fanını sökmüştüm.Açtım baktım.Sonra tekrar taktım bilgisayarı açtım.Bilgisayar açılıyor bi 10 sn yok bilgisayardan dıt dıt diye sesler gelip kapanıyor.Bilgisayarı kapatıp açtığımda ise monitor'e elektrik geliyor fakat monitor açılmıyor.Bi 10 dk bekleyip açınca ise bilgisayar yine açılıyor 10 sn sonra dıt dıt sesler geliyor kapanıyor.

Aynen bana böyle dedi.

Anakartların sıcaklık koruması vardır.Cpu fanı oturmadığı için bilgisayarı açtığın andan itibaren 10 saniye içinde ısınır ama çok değil.Anakartta da cpu sıcaklık yüzünden yanmasın diye koruma vardır.Bence kasayı tekrar açıp tekrar bi bak cpu fanına.Ram'lerin yerini değiştir.Yada birini takma.Bios pilini çıkart.Eğer yine olmazsa parçalardan biri (vga,ram,cpu,anakart) bozuktur.
    Ve son olarak psu'dan anakarta giden kare, 4 pinli,12V sarı siyah bi kablo var.eğer onu takmazsan monitor açılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Wolf -- 1 Haziran 2006; 18:32:10 >

• İşlemciyi, ramleri, ekran kartını çıkarıp bu halde bir sefer aç makinayı, daha sonra kapatıp tekrar tak. Bazen donanım değiştiğini algılayamıyo anakart ve bir önceki parçaları çalıştırır gibi çalıştırmaya kalkıyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaxRpm

İşlemciyi, ramleri, ekran kartını çıkarıp bu halde bir sefer aç makinayı, daha sonra kapatıp tekrar tak. Bazen donanım değiştiğini algılayamıyo anakart ve bir önceki parçaları çalıştırır gibi çalıştırmaya kalkıyo.

teşekkürler bunu da bi deneyeceğim

quote:

Orjinalden alıntı: sagsoz06

eğer kısa şekilde üç defa çalıyorsa bu ekran kartıdır. saniye bazında 1sn-1sn-1sn aralık yok

eğerki uzun şekilde belirli aralıklarla çalıyorsa bu ramdir. 3sn-3sn-3sn 1n aralık var

eğer dediğin gibi ekran kartındansa ne yapabilirin (ekran kartı sağlamdı en son eski anakartta kullanıyordum)

• bence ekran kartı veya ram de sorun var ekran karttı olma olasılığını yüksek görüyorum çünkü ilk açtığın zaman pc yi ekran kartını tanımaya çalışıyo eğer ekrana hiçbirşey gelmiyosa açıldığında ekran akrtını iyi oturtmaya bak

sorun kesinlikler harddiskde değildir 1,5 ay pc yi harddisksiz kullandım istersen tek tek bütün parçaların gücünü kesip çalıştırmayı dene sorunun nerden çıktığını anlarsın o zaman...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.