Herkese selamlar, benim amd athlon x3 450(3.2Ghz) işlemcim var. O.C. yapmaya yeni başladım. İşlemcimin çarpanlarını değiştirdiğimde sistem kararsız kalıyor ve açılmıyor anca Anakarttaki pili çıkarmam lazım. 4 ghz ye kadar çıkarıyorum ama sistem açılmıyor. Açılması için ne yapmam gerekir. Sistemimin Özellikleri Şunlardır: Palit GTS450 1GB DDR5 Ekran Kartı Gigabyte M68MT-S2 Anakart Amd Athlon II X3 450 3.2 Ghz İşlemci 400 Watt PSU Dual Kit 4Gb RAM (2x2) Ekstra 6 Tane Fan(sonradan Eklendi)
Saygılarımla, Mert Byo.
güç kaynağın yetmiyo olabilir mi?
Güç kaynağı o kadar problem yaratırmı ki. Gelen voltaj ayarlarınla oynamaktan da korkuyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa skype tan eklerse sevinirim Skype Adım: CruelSpecter
Isıyı kontrol altına aldıktan sonra voltaj vermekten korkma. Unutma işlemciyi voltaj değil ısı yakar..
Reliq kardeş yardımcı olursan sevinirim. Şimdi hangi ayarlarla oynanmam gerekiyor . doğrusu hiç bilmiyorum. 4 e yükselteyim yeterli benim için. çarpanları en fazla x16 oluyor. Ramin Mhz sini düşürmem gereklimi? Skype Adım: CruelSpecter Ekleyip Yardımcı olursan sewvinirim.
Zor birşey değil. Çarpan gitmiyorsa ram hızını düşürüp bus hızını yükseltmelisin. Bunları yaparken işlemcinin voltaj vermeden çalışabileceği en yüksek frekansı bulmalısın mesela 3.5 diyelim. Bundan sonra 3.6 yapıp azar azar voltaj vererek 3.6 nın stabil çalışacağı voltaj ayarını bulacaksın. Sonra 3.7 3.8 ~ 4.0 devam edeceksin. Tabiki işlemci ısınıda kontrol et stok soğutucu ile pek bu işe bulaşma. Soğutucun varsa 80 dereceyi geçmemesine dikkat et.
birşey sormak stiyorum gigabyte anakartlarında bus hızını biosta nerde bulabilirim?