Şimdi Ara

Sistem update için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart: Asus M3A78-CM
    İşlemci: TripleCore AMD Phenom X3 8450, 2100 MHz (10.5 x 200)
    Ram: 4 gb
    Ekran kartı: Palit 9800 gt 1 gb 256bit

Ekran kartımı yarın satıyorum büyük ihtimal yerine forumdan 2. el 150 200 arası bi kart düşünüyorum.
    Sizce anakart ve işlemciimi değiştirmeli miyim yoksa soğutucu alıp o/c yapmak yeterli olur mu.

• 4. çekirdek açma tantanası filan wardı bi aralar anakartın destekliyorsa onu önce bi dene olsada olmasada bi oc dene duruma bak ne kadar oc ye izim veriyor sistem kararlılık testkerinden aşırı ısınmadan dolayı kapatmazsa sistem bi soputucu düşünürsün tabi eğer kayda değer bi artış olursa

bunları bi dene duruma göre gerisine bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flagbearer -- 9 Şubat 2014; 0:21:01 >
  • Anakartın oc özelliği var zaten fakat 2.6dan ileri gidemedim test ettim ve ara ara mavi ekran verdi hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet beyler yardım bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harzeban

Sistemim şu an
    Anakart: Asus M3A78-CM
    İşlemci: TripleCore AMD Phenom X3 8450, 2100 MHz (10.5 x 200)
    Ram: 4 gb
    Ekran kartı: Palit 9800 gt 1 gb 256bit

Ekran kartımı yarın satıyorum büyük ihtimal yerine forumdan 2. el 150 200 arası bi kart düşünüyorum.
    Sizce anakart ve işlemciimi değiştirmeli miyim yoksa soğutucu alıp o/c yapmak yeterli olur mu.

Anakart ve işlemcini değiştirmek daha köklü ve uzun süreli bir çözüm olacaktır kardeşim.. Elindeki anakart ve işlemci güncel oyunlarda seni tatmin etmeyecektir sahip olduğu kısıtlamalardan dolayı.. ekran kartını da satma derim.. Önce Anakart, işlemci ve PSU'yu değiştir.. elinde bir kart bulunsun, AMD Sistem alırsan ekran kartına ihtiyacın olacaktır.. :)

İşlemci: AMD Phenom II X4 940 BE 3.0 GHz 8 MB Cache (125 Watt TDP)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-amd-phenom-ii-x4-940-black-edition-hdz940xcj4dgi-116568368/detay

PSU: Corsair VS Serisi 450 Watt (12V kanalı 408 Watt)

http://www.bizdehesapli.com/corsair-cp-9020049-vs450-vs-series-450w-psu-urun-CP-9020049-EU

İşlemci Soğutucu: Xigmatek Gaia SD 1283 Intel / AMD Soğutucu

http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

Ekran Kartı: HIS HD 5770 GDDR5 1 GB 128 Bit DX 11

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-his-5770-1024-mb-ekran-karti-sifir-gibi-152068145/detay

Sistemini komple değiştirmek yerine alternatif olarak bu parçaları da alabilirsin.. işlemci epey güçlüdür, O.C. yapmana bile gerek yok.. Ama ekran kartına yapabildiğin kadar O.C. yapabilirsin.. Üstelik ekran kartı hariç, diğer 3 parçayı yeni sisteminde de epey bir süre kullanabilirsin.. yani boşuna para vermemiş olursun..

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Amd sistem alıcam hocam zaten. İşlemciyi de sizin attığınızı düşünüyordum Phenom II X4 940. Fakat ankart bu işlemcim ile uyumlu değil mi?
    Bir de ekran kartını niçin satmamı istemediniz onu anlamadım.
    PSU'm 450 watt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harzeban

Amd sistem alıcam hocam zaten. İşlemciyi de sizin attığınızı düşünüyordum Phenom II X4 940. Fakat ankart bu işlemcim ile uyumlu değil mi?
    Bir de ekran kartını niçin satmamı istemediniz onu anlamadım.
    PSU'm 450 watt.

Anakartın önerdiğim işlemciyi destekliyor, netten kontrol ettim kardeşim.. ancak 125 Watt TDP değerine sahip olduğu için, O.C. yapınca çok güç çekecektir.. Elindeki PSU büyük ihtimalle gerçek 450 Watt değil, hazır sistem aldıysan Çin malı vasat bir modeldir.. :) Bu yüzden PSU'yu da al mutlaka..

Ekran kartını satma dedim, çünkü AMD işlemcilerde onboard kart yoktur.. Anakarttaki ile idare edersin, o da çok tatmin etmez seni..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.