slm arkadaşlar win 7 64 bit kullanıyodum ve biraz yavaşlamıştı bende bu ccleaner adlı programı yükledim ve tarattım felan işte sonra üstünden 2 3 saat geçtikden sonra film izlerken bir anda kapandı bilgisayar ve açlmadı hata bu arkadaşlar okadar uraştım kağıda döktüm sonra buraya yazdım lütfen üşenmeyin ve okuyup yardım edin nolur zor durumdayım. Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı. Bu , durdur hatası ekranını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu ekran yeniden karşınıza çkarsa aşağıdaki adımları izleyin. Bütün virüs koruma, disk birleştirme veya yedekleme yardımcı programları devre dışı bırakın veya kaldrın. Sabit disk yapılandırmanızı denetleyin ve güncelleştirilmiş sürücüleri araştırın CHKDSK /F komutunu çalıştırarak sabit diskde bozulma olup olmadığını denetleyin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Teknik Bilgiler : ***STOP= 0x00000024 (0x001902FE, 0xF7646394, 0xF7646090, 0xF71AC1F3) *** Ntfs.sys – Address F71AC1F3 base at F7182000, Datestamp 48025be5 Fiziksel belleğin dökümüne başlanıyor Fiziksel bellek dökümü tamamlandı. Daha fazla yardım için sistem yöneticinize veya teknik destek grubuna baş vurun.
mavi ekranda gelen hata bu dostlar yardım edin lütfen format atmaya çalışıyorum olmuyo aynnı hata geliyo sürekli xp yüklemeyi denedim ondada c sürücüsünü kaldırdım tekrar oluşturdum biçimlendirdim felan kur dosyaları yüklendi sonra bilg. reset atıp devam ediyo ya yüklemeye orda windows yükleniyor seceneği dolarken birden yine bu hata çıkyo karşıma elim kolum bağlandı ne yapsam olmuyo düşüncem ccleaner prog. sistemimde fena arıza bıraktı yüklemez oladım CHKDSK yı girdim ve sabit sürücülerimin hafızasını ve kullanılabilecek alan gösterdi sanırsam hardiskimde bi bozulma yok :( offff anlamadım gitti dün geceden beri uraşyorum.
Dosya sistemi bozulmuş büyük ihtimalle NTFS (NT File system) anlamına geliyor. Muhtemel sorunlar MFT (Master File Table) yada MBR (Master Boot Record) göçmüş. Disk bölümleme işini yaptıktan sonra hemen formata geçmeyin, bir reset atın yeni bölümlemeyi görsün, daha sonra format atın. Olmaz ise chkdsk /p yi deneyin muhtemeln çözülür. Biraz uzun sürebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: 2smoke
Dosya sistemi bozulmuş büyük ihtimalle NTFS (NT File system) anlamına geliyor. Muhtemel sorunlar MFT (Master File Table) yada MBR (Master Boot Record) göçmüş. Disk bölümleme işini yaptıktan sonra hemen formata geçmeyin, bir reset atın yeni bölümlemeyi görsün, daha sonra format atın. Olmaz ise chkdsk /p yi deneyin muhtemeln çözülür. Biraz uzun sürebilir.
hocam sorun devam ediyo chkdsk /p yaptım dediğin gibi %75 ini tamamlıyo ve şu yazı geliyo Birimde bir yada birden çok düzeltilemez sorun var görünüyor.
tekrar yaptım chkdsk /p yi bu sefer çok hızlı bi şekilde tamamladı hata olduğunu söylemedi ama yine açılırken aynı hatayı alıyorum birde chkdsk /r yaptım onda baya bi bekledim %50 den sonra yavaş ilerledi ama %100 e kadar gitti ve ondada hata göstermedi ama hala sorunum çözülmedi yokmu yardım edicek :((((
sorun çözüldü beyler sorun ram deymiş garantiye yolladım