Şimdi Ara

Windows bu diske yüklenemez ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
9.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pc deki takılı harddisk bozuldu bende harici alayım dedim aldım ama sistem yükleyemiyorum böyle bir hata veriyor "Windows bu diske yüklenemez. Kur, USB veya IEEE 1394 bağlantı noktası üzerinden bağlanmış disk yapılandırmasını veya bu disklere yüklemeyi desteklemez.
    Windows bu diske yüklenemez. Bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükleme yapmayı desteklemeyebilir. Disk denetleyicisinin bilgisayarın BIOS'unda etkinleştirildiğinden emin olun."

forumda araştırma yaptım bulduklarımı yaptım ama fayda etmedi bilgisi olan biri bana yardım ederse çok memnun olurum...şimdiden teşekkürler hayırlı iftarlar...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows Bu Diske Yüklenemez Kur USB veya IEEE 1394 Hatası

Windows işletim sistemini kurarken "Windows Bu Diske Yüklenemez" hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu hata, kurulumun hedef sürücüde gerçekleştirilemediğini gösterir. Bu hata, aşağıdaki durumlarda ortaya çıkabilir:

• Kurulum USB'si veya IEEE 1394 Bağlantı Noktası: Kurulum medyası (USB veya IEEE 1394 bağlantı noktası) bozuk olabilir veya uygun şekilde bağlanmamış olabilir.
    • Hedef Sürücü Uygun Değil: Hedef sürücü UEFI önyüklemesini desteklemeyebilir veya BIOS ayarları kurulumu engelliyor olabilir.
    • Sürücü Bölünmemiş: Hedef sürücü, Windows kurulumu için gerekli olan iki bölüme ayrılmamış olabilir (birincil ve sistem bölümü).

Hata Giderme Adımları:

• Kurulum Medyasını Kontrol Edin: Kurulum USB'sini veya IEEE 1394 bağlantı noktasını farklı bir bilgisayarda test edin. Bozuksa, yeni bir kurulum medyası oluşturun.
    • BIOS Ayarlarını Kontrol Edin: Bilgisayarınızın BIOS'una girin ve UEFI önyüklemesinin etkinleştirildiğinden emin olun. Ayrıca, güvenli önyükleme ayarını devre dışı bırakmayı deneyin.
    • Hedef Sürücüyü Bölümleyin: Windows kurulumuna başlamadan önce hedef sürücüyü iki bölüme ayırın: birincil bölüm ve sistem bölümü.
    • Sürücüyü Biçimlendirin: Hedef sürücüyü NTFS dosya sistemiyle biçimlendirin.
    • ISO Görüntüsünü Kullanın: Bozuk bir kurulum medyasından kaçınmak için Windows ISO görüntüsünü kullanarak kurulum USB'si oluşturun.

Bu adımları uyguladıktan sonra hatayı hala alıyorsanız, bilgisayarınızın donanımında bir sorun olabilir. Bu durumda, bir teknisyene danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • http://forum.donanimhaber.com/m_51754935/tm.htm
    burdakiler cevabınız ancak harici hdd ye win7 kurabilmek için önce pc nin kendi hdd sinden windowsu kullanabiliyor olmalısınız ancak bu konduaki işlemleri başka bir pc de yapıp win7 yüklerseniz belki sizin pc nize takınca işe yarar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.