Şimdi Ara

Windows 7 ExFAT Dosya Sistemiyle Biçimlendirilmiş Bir Yerel Diske Kurulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Macbook'umda MacOS ve Windows 7 olarak çift işletim sistemi kullanıyorum. Ancak MacOS ile açtığımda Windows'un kurulu olduğu diski görüyor fakat NTFS olduğu için dosya alışverişi yapamıyorum. NTFS olarak biçimlendirilmiş diğer diski ise hiç görmüyor. Bildiğiniz üzere FAT32 çok tavsiye edilen bir dosya biçimi değil. Ancak ExFAT'ın çok daha gelişmiş bir dosya sistemi olduğunu duydum. Bu nedenle mümkünse Windows'u kuracağım bölümü ExFAT olarak biçimlendirmek istiyorum. ExFAT dosya sistemiyle biçimlendirilmiş bir yerel diske Windows kurulur mu? Yoksa illa ki NTFS mi olması gerekir? Bu arada herhangi bir işletim sistemi kurmadığım, yedekleme amacıyla kullandığım yerel disk bölümünü de ExFAT olarak biçimlendirmek istiyorum. Ancak diskin üstüne sağ tıklayıp biçimlendir dediğimde ExFAT gibi bir seçenek görmüyorum. Uzun lafın kısası şu iki soruya bir yanıt alabilirsem çok memnun olacağım:

1) Disklerimi nasıl ExFAT olarak biçimlendirebilirim?
    2) ExFAT ile biçimlendirilmiş bir disk bölümüne Windows 7 işletim sistemi kurabilir miyim?

( Hiç denemedim fakat MacOS kurabileceğimi düşünüyorum ExFAT ile biçimlendirilmiş bir diske, yanlışım varsa düzeltin)

• Çok karmaşık bir soru sormadım yahu.. Burası Türkiye'nin en büyük forumunun işletim sistemleri bölümü.. Bir kişi bile bilmiyor mu sorularımın yanıtını?
  • Hocam konu ile alakalı pek fikrim yok ama duyduklarıma göre exfat flash disk taşınabilir sürücü vs için yenilenmiş dosya biçimi bu dosya biçimine yüksek ihtimalle windows kuramazsınız , flash disk tarzı taşınabilir disklere windows üzerinden exfat olarak biçimlendirebilirsiniz.
  • Teşekkür ederim hayati.. Evet sanırım haklısın, yaptığım diğer araştırma sonuçlarında göre de Windows NTFS ile biçimlendirilmiş bir harddiske kurulabiliyor..
  • biraz geç bir cevap oldu ama kuramazsınız. exFat geleceğin dosya sistemi olarak gösteriliyor ancak henüz windows sistemi kurarken ntfs disk arıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 29 Kasım 2011; 9:18:09 >
  • Estafurullah alpkrkmaz, yanıt için teşekkür ederim. Aslında exFat olarak kurmak istememin nedeni Windows'u Macbook'a ikinci işletim sistemi olarak kurmamdı. NTSF ile kurup da Mac OS ile açtığımda Windows'un kurulu olduğu partı görüyor fakat dosya transferi yapamıyorum. Hem Mac OS hem de Windows işletim sistemiyle görüp kullanabileceğim ortak bir harddisk oluşturmaya çalışıyorum. Duyduğum kadarıyla exFat sistemi hem Mac OS'ta hem de Windows 7'de çalışıyormuş. Ancak harddiski bölme ve exFat olarak biçimlendirme işlemini Mac OS ile yaptığımda Windows görmüyor, Windows ile yaptığımda ise Mac OS. İşin içinden çıkamadım.. Daha doğrusu exFat ile biçimlendirdiğimde Windows'un kurulduğu parta hiç dokunmamama ve partın duruyor olmasına rağmen Windows işletim seçenekleri arasından kayboluyor. Bilemiyorum, harddiski böldüğüm sırada Windows'un sistem dosyaları zarar mı görüyor.. Son çare olarak bölme işlemini yapmadan önce Windows'un bulunduğu partın imajını aldım, böldükten sonra o imajı tekrar yükleyeceğim, bakalım bu çözüm olacak mı..

• hocam yapmaya çalıştığın çok çetrefillli bir iş gibi sanki. bende anlamadım neden görmüyor.

umarım halledersin de işin hallolur.

kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Macdrive kurarsan windows uzerinden hfs+ (mac disklerine) formatlanmiş disklerine erişebilirsin. http://www.mediafour.com/products/macdrive
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.