Şimdi Ara

Sp flash tool bağlantı sorunu için yardım lütfen (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar telefonum THL 5000 ve dahili bataryalı bir cihaz. flash tool kullanarak rom atmam gerekiyor ama program telefonu görmüyor. preloaderi filan yükledim. telefonu ilk taktığım anda görüyor, iki saniye sonra telefon kendini şarja alıyor ve artık görmüyor. Napacağımı şaşırdım. Daha önce yapmıştım gibi hatırlıyorum. Şuan bi çıkış yolu bulamadım. Bataryayı sökemem telefonu açıp.. Var mı bi fikri olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedinumara -- 11 Ekim 2015; 22:34:41 >

• 1 - Flashtool u yönetici olarak çalıştırın.
    2 - Scatter ı yükleyin.
    3 - Options dan Connection - USB - High Speed seçilecek. Battery den ise auto detect secilecek.
    4 - Yine Options dan Download - DA DL All with Checksum seçili olacak.
    5 - Temiz kurulum için anasayfada Format All + Download seçilecek.
    6 - Download a basılacak ve bastıktan sonra kablo telefona takılacak.
    7 - Yüklemeye başlayınca programın altında yükleme sütunu ilerlemeye başlar.

Yukarıdaki işlemlere başlamadan önce kesinlikle telefon pc ye bağlı olamayacak, ayrıca kapalı olacaktır.
    Bence driver ları silin ve yeniden yükleyin.

Driver Yükleme
    https://www.youtube.com/watch?v=x-uKWnFWLoY
    http://www.needrom.com/download/newui-lp-2015-07-14/ Bu sayfadaki FlashPackage (actual SPFT+Driver) video daki driver ı indirin

Eğer hala yükleme yapmıyorsa, pili sökmeniz gerekebilir.

Spflash Tool ile yapamassanız, TWRP ile yüklemeyi deneye bilirsiniz. Aşağıdaki linkte THL5000 için olan romlar mevcuttur.
    http://www.needrom.com/category/thl/thl-5000/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viperc -- 10 Ekim 2015; 15:33:39 >

• 6. adımda yazan önce downloada basıp sonra kabloyu takma işi çok sakat.. çünkü 1-2 saniye için bağlantı oluyor sonra telefon şarja geçiyor. Bağlantı sağlandığı esnada yazılım yüklemeye başlayacak sonra 1-2 saniye sonra bağlantı kesilince yükleme yarım kalacak. Telefon çöpe dönebilir.

Diğer sürücüleri kaldır kur yöntemleri filanda para etmedi. Mecbur içini açıp batarya bağlantısını kesip öyle yapacam başka yol kalmadı.

Bu THL 5000 telefonuna göre vida bakıyorum şimdi.. yıpranan vidalar var açmışken değiştirsem iyi olacak ama hiç bi yerde bulamadım. Aliexpress te elemanın biri 8 usd ye satıyor. yuh dedim.

EDİT.

Yukarıda bahsettiğim 1-2 saniye içinde tanıyıp tekrar şarja geçme olayı gayet mantıklıydı :) ancak az önce denedim önce downloada basıp sonra telefonu takınca şarja geçmiyor yazılım atılıyor. böylece telefonu sökmeye de gerek kalmadı. belki birinin işine yarar diye eklemek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedinumara -- 11 Ekim 2015; 22:37:05 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.