Şimdi Ara

Yeni anakart aldım ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni bir anakart ve ram aldım 2.el bölümünden fakat daha önce anakart montajı yapmadım, neyse anakartı bir şekilde montajını yaptıktan sonra herhangi bir işlem yapmama gerek varmı? Format atmayı bilmiyorum bilgisayarcıya götürsem 30 lira para alacak, şart mıdır format? Yeni anakartın driverini internetten yüklesem olmaz mı? Acil yardımlarınızı bekliyorum.

• Baylar acil yardıma ihtiyacım var..
  • eski anakartının marka modeli neydi? yenisinin ne? hepsini geçtim chipsetler farklıysa çalıştıramazsın windowsu
    format atmayı dahi bilmiyorsan kart montajınıda yapma hepsini işini bilen birine yaptır derim. farkına varmadan karta zarar verebilirsin
  • 30 lirayı gözden çıkar diyorsun..
  • İşletim sistemin ne olarak kuruluydu ?
  • Bilgisayarı ilk aldığımda xp,formatla w7 yaptırmıştım. Şuan w7-32bit mevcut.
  • hiç yapmadıysan internetten video bul öğren deneme yanılma yapma zarar verebilirsin özellikle işlemciyi kollaman lazım zor bir iş değil her şey tek bir yuvaya girecek ama biraz el yatkınlığı istiyor
    format atması basit ama sen bi bilgisayarcıya götür hem montaj hem format atsın biraz da pazarlık yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hem montaj hem format yaptırırsam 50'den aşşağı fiyat vermezler daha önce yaptırdım çünkü.
  • UP!
  • Montaj işini bir bilene yaptırın yanlış yaparsanız şimdi fazla gelen 50 tl'den çok daha fazlasını harcamak zorunda kalabilirsiniz,Format atma işi çok büyük bir iş değil 2 tane video izleyin mutlaka yaparsınız ayrıca denemelerinizin size zararı olmaz ancak montajı bilen birine yaptırın.
  • Çok fazla montaj videosu buldum ve hepside anlatıyor detaylı bir şekilde? Format konusunu anlatır mısınız, hangi programı ındıreceğım?
  • Arkadaşlar şuradan; FORMAT CD Format'cdsinin nasıl oluştuğunu öğrendim. Şimdi anakart montajı için kasayı sökmeden bir kere bakacağım ve aklımda kaldığı gibi dalacağım . Anakartı taktıktan sonramı format işlemine gerçekleştireceğiz peki?
  • UP!
  • bence çok zorlama montajı bilen birine yaptır kafan rahat olsun..
  • Tamamda kardeşim yok öyle biri çevremde, kafeye götürmem lazım 50 liradan aşşağı fiyat vermiyorlar.
  • Eski anakartın üzerinde gördüğün tüm konnektörleri dikkatlice sök. Neyi nereden söktüğünü hatırlamaya çalış yada kağıda şekillerini çizerek not al. Anakart üzerindeki tüm kabloları yani konnektörleri söktükten sonra kasaya tek vidayla tutan kartların vidalarını sökmeye başla. PCI yuvalarına ve PCI Express yuvasına takılı olan kartları önce sağa doğru yukarı kaldırarak sonra da sola doğru yukarı kaldırarak yerlerinden çıkart. Bellekleri ise yanlardaki ufak tırnakları yanlara çekerek pıt diye atmalarını sağla ve yerinden çıkart. Anakartın üzerinde hiç kablo kalmadığını görünce eğer önüne çıkan başka bir parça da yoksa anakartı kasaya tutan beyaz köşeli biraz irice olan vidaları sök. Hepsini sökünce anakartı kenarlardan tutarak havaya kalır. Aşağıda prinç renginde ayaklar göreceksin. O ayaklara hiç dokunmadan yerlerini bozmadan yeni anakartı üzerlerine koy. Bak bakalım vidalar denk geliyor mu? Eğer geliyorsa o köşeli vidalarla prinç rengindeki ayaklara anakartı vidala. Sonra söktüğün tüm kabloları hatırlayarak yada çizdiğin kağıttaki resimlere bakarak yerlerine tak. Kartları ise önce sağa aşağıya sonra sola aşağıya doğru bastırarak PCI yuvalarına oturt. Kasaya vidala. Eski anakarttan işlemci fanını sökeceksin. AMD ise işin daha kolay. Intel ise biraz daha zor. Onu şimdi nasıl tarif ederim bilemiyorum çünkü her modelin soğutucusu farklı biraz. Onu deneme yanılma ile nazik davranarak keşfetmen lazım. Soğutucuyu çıkarttıktan sonra sağdaki kolu hafifçe bastırarak kolu sağa doğru çek kendiliğinden atar yada atmazsa yukarı kaldır. İşlemcinin sağ üst köşesinde bir üçgen olur. Aynı üçgenden soketin üstünde de olur. Eğer bunu farkedemezsen işlemcinin altına dikkatlice bak. Bir köşesinde pinler eksiktir. Anakartın üzerindeki sokete bak. Orada da pin yuvaları bir köşede farklıdır yani eksiktir. Eksik tarafı eksik tarafa getirerek işlemciyi hafifçe yuvasına oturtup kolu önce sola al sonra hafifçe bastırarak yerine oturt. Soğutucunun altnıdaki macun bulaşığını temizle. İşlemcinin üzerine 1 kat termal macun sürdükten sonra soğutucuyu yerine takacaksın. Ramleri ise çentik ne taraftaysa ona göre takacaksın. Ram altındaki çentiği anakartın ram yuvasındaki pinsiz kısıma oturtacaksın. Önce sağdan sertçe bastır sonra soldan sertçe bastır. Tırnaklar kendi kendine hareket edip yuvaya sabitlenir. İşlemciyi sokete koyduğun an hiç zorlamadan lap diye kendisinin oturması lazım. Eğer oturmuyorsa sakın bastırma işlemcinin yönünü değiştirip yeniden dene. Eğer bastırısan pinleri yamultursun düzeltmek imkansız gibi birşeydir. Bu dediklerimi iyice düşünerek dikkatli hareket edersen ve netten bununla ilgili şeyler araştırırsan kısa sürede nasıl yapıldığını anlarsın. Desktop PC toplamakta sökmekte vs. hiçbir sorun yoktur. Herkes öğrenebilir yapabilir. Esas zor olan laptop sökmektir ve geri toplamaktır. Haydi kolay gelsin sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 25 Eylül 2014; 21:52:15 >

• Anakartımı yaktım ve yeni anakart almak zorunda kaldım arkadaşlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuadraInvicible

Anakartımı yaktım ve yeni anakart almak zorunda kaldım arkadaşlar :D

Yeni ana kartı yaktığını nasıl teyit ettin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni anakarta birşey yapmadım bilgisayarcıya götürdüm zaten ben takamayınca kabloları ben kendi anakartıma kısa devre yaptırmışım usb kablosunu power'a takarak kendini resetliyor diğer anakartı ise başka bilgisayarda denediler açılmıyor o.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.