< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Anakartım Ve İşlemcim Çalışmıyor Ne Yapmam Gerek?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Cpu yuvasına gpu kablosu girmez zaten uçları farklıdır.
Hem işlemci hemde anakartın bozuk olma ihtimali uzak geliyor kasanın açma kapama düğmesinin anakarta takılışı falan doğrumu böyle basit birşeyde olabilir yada psu arızalıda olabilir çok değişken var cpu ve gpu kablolarının farklı olduğunu bilmeyen bilgisayarcıyada güvenilmez başka birine daha baktırsaydınız.
Yada kendiniz herşeyi tekrar bi gözden geçirin psu nun çalışıp çalışmadığını anlamak için youtubeda "anakart olmadan psu çalıştırma" diye arayın basit bir şekilde test edilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Kasım 2021; 1:40:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yanlış kablolama yüzünden sistem çöp edilmiş gibi gözüküyor sanki?
-
Anakartin cpu giris soketinin ve pcie 8pin soketinin fotosunu atabilirmisiniz? Ona göre anlariz, siz kaynakli mi degil mi.. pcie 8pin in 6pini o yuvaya cuk diye oturur lakin 2pin lik kisminda bu gibi hatalari önlemek icin bir cikiti olur, yani o 2pin lik kisim tam oturmaz, otursa bile soketin yapisini bozar. Cpu soketinde hic bir iz yok ise, gpu soketindeki cikinti da yerinde duruyorsa, kesinlikle sizden kaynaklanmiyordur. Simdi rampage psu yu ben kapidan iceri sokmadim suana kadar, eger onlar pcie 8pin soketinde bir hata yaptilarsa yani o cikinti yoksa cuk diye girer. Girer ise ne olur? Eps ve pcie kablolarinin voltaji bir kere ayni.. o bilgisayarci diye gecinen arkadas meslegi birakmali acilen bakkal dükkani falan acmasini tavsiye ediyorum, siz de oraya gitmeyin. Ikisininde voltaji 12V, lakin sorun sari ve siyah kablolarin yerinin degisik olmasi, bu ne demek oluyor? voltaj ve toprak farkli yerlerde, siz anakartin topragina voltaj verirseniz tabi ki sistem ariza görür. Ama bunun tespitini suan yapamayiz. Bir diger ihtimal, güc kaynaginin fabrikadan cikisli/kargoda düsmesi sonuc vs bir sekilde arizali olup, ilk cakista hem anakarti hem islemciyi yakmis olmasi. Bu mümkündür, emsalleri vardir. Simdi sizin acemi olmaniz ile beraber, emin olamadiginiz kisimlar yüzünden uzaktan yardim cok kisitli olabiliyor. Isini bilen biri yarim saatte cözer sorunun neden kaynakli oldugunu... Burda kullanici hatasida olabilir, olmayadabilir. Siz her türlü, ürünün size geldigini lakin calismadigini ifade ederek yenisi ile degisim talebinde bulunun. Iade hakkinizin olmadigini saniyorum, bu da iyi bir bakima, siz iade edersiniz hic kontrol etmezler bir baskasina gönderirler, o garibaninda bilgisayar parcalari bozulabilir. Siz kurulumu yaptiginizi lakin calismadigini söyleyin, servise yönlendirecekler. Servis garanti disida birakabilir, yenisi ile degisimde verebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bios sorunu gibi duruyor.
1600 ile 550 anakartlar calisiyor mu ki o işlemci ile denedi?
5600g işlemci kullanmak için güncel bios lazim.
Pc ci arkadasa uğrama bi daha.
Gpuyu cpuya takınca pc tepki vermiyormuş. Yakma olayı görmedim. Forumda 3 4 arkadaş bunu başarmıştı. Yer değiştirince sorunsuzca açılmıştı o ayrı konu.
Elinde 3000 serisi işlemci olan bir pc ciye git. Yada Forumdan elinde 3000 serisi islemci olan bir arkadasa rica et yakınlarında varsa.
Mobilim anakartinda bios flash butonu varsa direkt bios flaslada sorunu çözersin.(msi larin çoğunda mevcut ama emin değilim o modelden)
geçen arkadaş toplama bilgisayar aldı
hem anakart hem cpu bozuk çıktı
değişim bekliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
5600G cikali bir yil olacak, acaba b550 lerin son partilerine yeni bios atmadilar mi? Yakin zamanda almadim lakin 5600G yi millet alipta bios flash yaparak mi kullaniyor? Ben olsam yeni partilere yeni bios attirip, gönderirdim, msi a yakistiramadim. Diger yandan bios eski ise 5600G yi acmaz. Anakartta flash buton var. Evde ikinci bilgisayari yokmus, msi dan yeni bios u indirip flash bios butonuna basarak yeni bios yüklemesi biraz zahmetli olacak. Usb yi fat32 formata cevirecek, msi destekten zip dosyasini indirip icindeki, dosyanin adini MSI.ROM olarak degistirecek sonra flash bios dügmesine basip bekliycek, bu islem icin islemci vs hic birsey anakarta takili olmayacak, sadece anakarta güc kablolari (24pin atx ve 8pin eps cpu) takili olacak.
https://m.youtube.com/watch?time_continue=11&v=iTkXunUAriE&feature=emb_title
Lakin tecrübe vs motivasyon durumlarini göze alinca bilen bir bilgisayarciya götürmesi bence daha iyi olur gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
cok tutan bır model degıl. ve sirkülasyon zayıfladı. yeni biosla gelecegı ıhtımalı "bence" zayıf...
donanımda sıkıntı olma ıhtımalı daha dusuk ıhtımal bıosa bakış.
goturdugu "bilgisayarcı" manav felan heralde 1600 ile denemıs 550 yı. o ayrı bır komedı.
internet cafeye gidip bir bios usb si yapsa ıyı olabılır. varmıs madem bıos butonu.
kargoya ver gerı gıtsın gelsın mınımum 15 gune patlar.
-
Bilmiyorum ki benim b550 yi alali bir yil 4 ay olacak. B450 lerde oyle bir durum vardi hatirlarmisin, yeni islemcileri calistiriyordu son donemde satilan b450 ler, msi max lardan ziyade asus larda görmüstüm. B550 lerden emin degilim, hakli olabilirsin, 5600G yeni cikti sayilir.
Düsünsene hayatinda ilk defa pc topluyorsun, onuda dolar 12lira iken hemde 5600G falan aliyorsun, sonra videolara bakarak calistirmaya calisiyorsun, calismiyor, bir manava gidiyorsun, sana sistemin yanmis diyor, üzerindeki kablolarin dogru yere takilip takilmadigini bile kontrol etmeden, yanlis kablo ile voltaji yüksek gelmis yakmistir diyor. Bence konu sahibi bilen birinin yardimini hak ediyor. O da insan, simdi bios update, bios flash button falan anlatiyoruz. O da insan...
valla oyle..
videolara bakıp toplayabılmıs sıstemını. bu ıslemıde yapabılır dıye dusundum. o kadar karmasık ısı yaptıktan sonra bunu basarabılır.
"anakart destegı" cok dıye amd tarafını guzellerken boyle duurmlar kacınılmaz oluyor malesef.
-
anakartınıza son biosu yüklemeniz lazım. anakartta bios flashback özelliği mevcut ve bu işlem gayet basit. youtube üzerinden msi bios flashback yazıp örnek bir rehber bulabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorun çok büyük ihtimal anakartın Biosu eski sürüm. Biosu güncellerseniz sorunsuz açılır.
Ayrıca B550'ler ilk nesil Ryzen'i desteklemiyor o yüzden bilgisayarcın kendi işlemcisini taktığında da çalışmaz.
İhtiyacın olan tek şey USB, Anakartın Bios Flashback özelliği mevcut.
Boşyere garantiye yollama bence. 3-4 hafta beklemene değmez.
https://www.msi.com/Motherboard/B550M-PRO-VDH/support#down-bios
Siteden en güncel Biosu indir. MSI'ın kendi sitesinde Flashback özelliği nasıl yapılıyor anlatılıyor.
Çok basit bir işlem zaten. Youtube'da çokca video da mevcut, "MSI Bios Flashback" diye aratırsan görürsün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpinalTap -- 30 Kasım 2021; 3:35:56 >
-
Tam 3 gündür Donanım Haber e girmemiştim daha yeni gördüm cevapları teşekkür ederim. Elimde başka pc olmadığı için bios update i kendim yapamayacağım için bugün direkt Msi ın servise bios update yapmaları için verdim. Umarım gerçekten sadece bios update içindir. Bilgisayarcı için not: Adamın elindeki en yeni amd kart b450 en yeni amd işlemci 1600 dü galiba adamın eline ilk defa b550 ile 5. nesil işlemci geçti. En başta överek başladı işte helal olsun çok iyi olmuş çok iyi toplamışsın sonlara doğru da tecrübeli birinin yapması gerekti sen ne anlarsın a döndü. Üstüne üstlük arkada hata tespit 30 yazmasına rağmen 50 kağıdı aldı benden. Neden 50 de 30 değil diyince de dolar arttı yeğenim e döndü. Sonrasında dedi ki parçalar geri gelince getir bana ben monte edeyim dedi. Tabii ki gitmeyeceğim. YouTube da ve forumlarda gerçekten çok yardımcı oluyorlar. Pc toplamak ta korktuğum kadar zor değilmiş. Anakart gelsin servisten o zaman yazacağım tekrardan ( Eğer unutmazsam lol )
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ahahah adam bana bir de dediki 1600 bu yani yeni bir işlemci değil bunu çalıştıması gerekiyor kesin bozuk bu anakart.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu arada görüldüğü üzere Donanım Haber Forum u ilk defa kullanıyorum. Diğer forumlardan boşa cevap bekliyormuşum burası çok daha iyiymiş. Gerçekten çok teşekkür ederim.
Hocam valla iyisinden övmüşsünüz teşekkür ederim. Ancak bu parçaları 11 kasım indirimleri döneminde almıştım. Dolar 9 civarıydı ve güzel indirimler vardı. İşlemciyi 2700tl ye anakart ı 660tl ye aldım.
Hazır şu forum a girmişken yazayım manav bilgisayarcı stok soğutucunun termal macununu yalayıp yutmuş( anakartın üzerinde bile azıcık bir şey macun bulaşmıştı alabildiğim kadar aldım ancak zarar verme korkusuyla çok detaylı silmedim). Elimde termal macun yok. Bana önerebileceğiniz termal macun varsa yazabilir misiniz?
İşlemcimi n11 üzerinden almıştım satıcıya sordum. Dedi ki; Bios güncelleyip deneyin lütfen. Eğer yinede çalışmazsa kargolayın. Burada testini yapalım dedi.
Hocam anakart serviste olduğu için atamam maalesef. Aynı siyah ve sarı kablo olayını adam da dedi ancak eve geldiğimde kontrol ettiğimde bunu yapmamın pek mümkün olamayacağını gördüm. Çünkü siyah ve sarı kabloları ters çevirince tırnak altta kalıyor ve bunun haricinde ters çevirsem korkardım çünkü kabloyu ters çevirince biraz zorluyor, kablo sanki beni ters çevir bak ben buraya dönemiyorum dermişcesine zorluyordu. Bu arada iade hakkım kutuyu açtığımda bitiyor. Bunun haricinde Hepsiburada ise zaten izin vermiyor. Çünkü iade süresi 14 günmüş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NErenB -- 30 Kasım 2021; 20:43:37 >
Umarım bu dediğiniz değildir. Çünkü yazdığım üzere elime para geçtikçe topladım ve bu benim 1 senemi aldı. Malum bilgisayar parçaları dolarla geldiği için ateş pahası. Ben Pc nin ilk parçasını aldığımda hedefim 2060 tı ancak çip krizidir ethereum dur dolardır vs vs düşe düşe apu kaldı elimde. Eğer Türkiye de bir Pc toplamak isteyen bir öğrenciysen montajdan çok o parçaları alabilmek zordur. Bilmiyorum ya eğer çöp olduysa çok ağır koyar bu bana. Daha da Pc toplamam zaten. Daha ilkten vazgeçtim. Laptop a hakettiğinin 3 katı daha vermeye devam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- işlemci ghz arttırma
- tray işlemci nedir
- pbo enhancement nedir
- intel speed shift technology nedir
- ryzen 9 9950x3d
- cpu nedir
- kirin 9010
- helio g100
- i7 860 kaçıncı nesil
- intel core ultra 9 285k
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X