Arkadaşlar bilgisayarı temizlemek istedim işlemci soğutucusunu söktüm bir baktım işlemci soğutucuya yapışmış. Bu ne böyle demeye kalmadı 4 5 saniye sonra işlemci düştü 1 pin kırıldı 2 3 tane yamuk var. İşlemci çöp diyenler var, 1 eksik pinle çalışır diyenler var, tamir mümkün diyenler var. Sizce ne yapmalıyım ? Tamir şansı varsa daha önce tecrübe edinip teknik servis tavisyesi yapabilir pm'den. Teşekkürler.
Önemli bir pin değilse çalışır hocam, Şansınıza kalmış bir durum tamamen Emin değilim ama bu diyagram doğru olabilir
AM4 için Pinout. bu arada işlemciyi sormadım ama işlemciniz neydi hocam. Pinl işlemci Sadece AMD kaldı diye am4 paylaştım ama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Want to -- 28 Temmuz 2020; 1:48:8 >
Forumda yıllardır işlemci tamir eden bir hocamız var pmden yaz istersen. Nick @efedemirci
Want to
kullanıcısına yanıt
İşlemcim ryzen 5 2600.Şöyle bir fotoğraf yükledim en alt sıradaki lerden biri kırık. Dedikleriniz doğru olabilir sonuçta denemekten zarar gelmez.
CasperPişmanlıktır
kullanıcısına yanıt
teşekkürler hocam iletişime geçiyorum.
AMD ryzen işlemcilerde bir sorun mu var soğutucya yapışma durumu bendede oldu kullandığımız termal pastalar mı dandik anlamadım .
Reanimate
kullanıcısına yanıt
İlk olarak amd'nin kullandığı macun sakız gibi çok yapışıyor ikincisi inteldeki gibi işlemciyi anakarta bağlayan çentiklerden yok anakart sadece orta kuvvetle tutuyor işlemciyi o kadar.
O yüzden AMD işlemcilerde sökümden önce işlemci ve çevresini ısındıracak biraz oyun oynama yada hafif stres testi gibi işlemler öneriliyor macunun yumuşaması için