altında vestel nb onyx game yazan bir laptop var elimde. cd sürücüsü bozuk olduğu için usb flash bellek ile format atmak istiyorum. flash diski windows 7 olarak şekillendirdim. ancak biostan bilgisayar açıldığında flashı görmesini sağlayacak yeri ayarlayamıyorum. bilgisayar açılırken f2 tuşu ile bios ayarlarına giriyorum ancak karşıma cd, hdd usb gibi değiştirebileceğim yer çıkmıyor.
sekmeler şöyle:
Main Advanced Security Boot Exit
Boot sekmesinde olacağını düşünerek oraya girdim karşıma şunlar çıkıyor
Boot priority order 1: IDE CD: TSSTcorp CDDVDW TS-L633C-( 2: IDE4: WDC WD3200BEVT-00ZCT0-(S1) 3: USB KEY: 4: USBFDC: 5: USB CDROM: 6: USB HDD: 7: PCI BEV: SiS191 UNDI, PXE-2.1 8: Excluded from boot order: : USB ZIP: : USB LS120: : PCI SCSI: : Legacy Network Card
Ben bu ekranda görünenlerin hangisinin üstüne gelip entere basarsam basayım hiç birinde bi değişiklik olmuyor.
Saat 17:00'a kadar bu işi çözmem lazım ne olur acil yardım :((
Üzerine gelince "+ veya -" "PageUp veya PageDown" tuşlarını deneyin, bazı modellere F5 veya F6 oluyor.
peki hangisini en yukarı çıkarmam gerekiyor
orada listelediklerimden hangisi en üste gelirse bu düzgün olur demek istedim
quote:
Orijinalden alıntı: Zebza
Üzerine gelince "+ veya -" "PageUp veya PageDown" tuşlarını deneyin, bazı modellere F5 veya F6 oluyor.
aynen + ve - tuşları listedekilerin sıralarını değiştiriyor. usb key yazanı en üste getirdim ancak olmadı. acaba hangisini getirmeliyim
quote:
Orijinalden alıntı: kalbiselim44
quote:
aynen + ve - tuşları listedekilerin sıralarını değiştiriyor. usb key yazanı en üste getirdim ancak olmadı. acaba hangisini getirmeliyim
USB HDD deneyin.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kalbiselim44
quote:
USB HDD deneyin.
Çok teşekkür ediyorum hocam sorun çözüldü şimdi. iki gündür bununla uğraşıyodum be 17'ye kadar yetiştirmem gerekiyodu. hızır gibi geldiniz yemin ediyorum. allah razı olsun.
Rica ederim, geçmiş olsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme