Şimdi Ara

(ACİL YARDIM)Canon Yazıcımda Renk Uyumsuzluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canon ip7250 yazıcıyı orjinal kartuşlarıyla kullanmaktayım fakat baskılar monitörümde ki gibi değil.Renkler birbirini tutmuyor.İnsan fotoğrafları soluk çıkmakta.
    İnsanların ten rengi biraz soluk biraz koyu çıkıyor sanki.

Adobe sRGB profilini seçtim.Genel ayarlarını yaptım.Kağıt seçimi,yüksek kalite vs

Daha başka neler yapmam gerekiyor?Tarayıcım yok maalesef.Bastığım totoyu telefonla çekip paylaşacağım mecburen.

Fikirleriniz önemli şimdiden teşekkürler...

(ACİL YARDIM)Canon Yazıcımda Renk Uyumsuzluğu (ACİL YARDIM)Canon Yazıcımda Renk Uyumsuzluğu
     (ACİL YARDIM)Canon Yazıcımda Renk Uyumsuzluğu (ACİL YARDIM)Canon Yazıcımda Renk Uyumsuzluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnadına Yaşamak -- 13 Aralık 2014; 17:41:39 >

• Az once kafa temizliği yaptim fakat sonuç alamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnadına Yaşamak İ kullanıcısına yanıt
    Sarı renk eksik gibi duruyor, kafa temizliği sonrası baskı kalitesi raporunu bastırıp renk bantlarını kontrol eder misiniz?
    Hatta mümkünse fotosunu burada paylaşabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OCP Türkiye

Sarı renk eksik gibi duruyor, kafa temizliği sonrası baskı kalitesi raporunu bastırıp renk bantlarını kontrol eder misiniz?
    Hatta mümkünse fotosunu burada paylaşabilir misiniz?

Hocam bu sefer yoğun temizleme işlemi yaptırdım.
    Fotoğrafı bastırmadan evvel önizlemesine bakıyorum solgun görünüyorlar.Gerçekle alakası yok çıldıracağım resmen.

• OCP Türkiye kullanıcısına yanıt
    Hatta ön izleme ile gerçek foto arasındaki farkı göstereyim size.

• Öncelikle sunu belirtmek isterim yazıcılar standart ayarlar ile düz bos kagıda soluk cıktı verir. Renk yönetiminden farklı bir ICC secilerek düz kagıda normal renklerde cıktı alınır fakat bu seferde ICC profili degistigi icin fotograf kagıdında renklerin tonları degisebilir.

Eger siz orjinal kurulumdaki ICC profilini kullanıyorsanız düz bos kagıtda soluk cıktı alırsınız. Gelelim fotograf kagıtlarına. Makinalar fotograf kagıdının türüne göre farklı tonlama yapar. Diyelim ki kagıdın üstünde yazan türe göre baskı yaptınız ve ten rengi soluk cıktı bu sefer kagıt türünü farklı gösterin cıktıdaki ten rengi degismis olacaktır. Aynı resmi tüm kagıt türlerinde basarak en yakın tonlamayı bulabilirsiniz. Sonucta makinayı tanıyana dek bir cok test yapmanız gerekir. Bu testleri yan sanayi mürekkeplere gecince de yapmak durumunda kalırsınız cünkü makina, kagıt rürü ve mürekkep üclüsünün en uygun birlesimini bulmak zorundasınız.

Bir diger ayar ise fotografı basmadan önce makinanın resim düzenleme yazılımında yapılır. Eger yazıcınızda varsa buradan mürekkep renk yogunlugunu degistirerek yapabilirsiniz. (mesela sarı+2,,, Kırmızı 0,,, mavi -1 gibi) Bu sekilde en dandik mürekkeple bile orjinale yakın cıktı alırsınız.

Son olarak Canon yazıcılar her zaman ten rengini koyu (kırmızımsı) veriyor diye elestirilir bunu japonlar bilerek yapar canon stratejisidir bu ama nasıl olduysa sizin makinada bunu yapmamıslar zannedersem :)

• meco M kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Ben yaptıklarımı anlatayım.
    Öncelikle ben ultra star film glossy paper rc 10*15 isimli kağıttan kullanıyorum.Ayarlardan da photo paper glossy plus 2 yi seçiyorum.
    Baskı kalitesi yüksek renk seçeneklerinde portreyi seçiyorum eğer portre basacaksam.
    Ayrıca renk profili olarak srgb yi seçtim.Bunlara rağmen sonuç bu.
    Nerede haya yaptım acaba?
    Mürekkep yoğunluğuyla oynamadım.Çünkü o konulara vakıf değilim pek.
    Siz ne önerirseniz yapmaya hazırım.:)Aksi durumda yazıcı elimde kalacak.:)
    Boş yere fotoğraf basmadan önizlemeye göre hareket etsem sonuç alabilir miyim?
    Bu arada renk seçeneklerinde camgöbeği,eflatun,sarı var.Altta da parlaklık yoğunluk ve karşıtlık var.Onlarla oynamadım henüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnadına Yaşamak -- 13 Aralık 2014; 13:01:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merak etmeyin yazıcı elinizde kalmaz, fotograf bakımından kaliteli bir makinadır kendisi.

- Kagıt türünüz glossy paper olmasına ragmen baska türlerde cıktı almayı deneyebilirsiniz. Bu farklı tonlarda cıktı saglayacaktır.
    - Baskı kalitesi her zaman yüksekte olmalı fakat portre basacaksınız diye illa portre secenegini secmek zorunda degilsiniz.
    - Önizlemeye göre hareket etmeniz faydalı olacaktır. Koyu tonlu baskıların tonlarını acarken her zaman kullanırım önizlemeyi ve faydasını görüyorum acıkcası.
    - Renk seceneklerinde Camgöbegi, eflatun, sarı (kabaca mavi, kırmızı, sarı diyorum) bu ayarlar cıktıdaki renkleri oldugu gibi degistirebiliyor. O sebeple bir cok test ve deneme yapmanız gerekir. Mesela Sarıyı 1 tık yükseltmeniz tüm tabloyu oldugu gibi etkiliyor. Yesillerin tonu kırmızıların tonu oldugu gibi farklılasıyor. Bunları deneye deneye en optimum ayara getirdiginizde ekranda ne görüyorsanız onu alıyorsunuz makinadan. Ama cok uzun bir iş dogru ayarları bulana kadar.
    - Parlaklık, karsıtlık ve yogunluk ile oynamak renk ayarları ile oynamaktan daha kolaydır. Öncelikle bu ayarları kurcalayabilirsiniz zevkinize göre.

Makinayı tanıyana dek cok sayıda baskı almanız gerektigi icin denemeler sırasında ekonomik fotograf kagıtlarından alabilirsiniz. HP 100 adet a4 gündelik fotograf kagıtları oldukca ekonomiktir bu konuda.
    @İnadına Yaşamak

Sizce paylaştığım bu fotoğraflar sadece ayarlardan kaynaklı mı?
    Kafa temizlemekten ve deneme baskıları almaktan kartuş bitti neredeyse:)
    Sarıyı artırarak başlayalım o zaman.
    Bir de bu eşleşen ayarları var.Sürücü eşleştirme ıcm ve yok seçenekleri var.Icm nin içinde de çeşitli seçenekler.rgb standart gibi.Acaba bunların hangisini seçersem benim soruna faydası olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnadına Yaşamak

Sizce paylaştığım bu fotoğraflar sadece ayarlardan kaynaklı mı?
    Kafa temizlemekten ve deneme baskıları almaktan kartuş bitti neredeyse:)
    Sarıyı artırarak başlayalım o zaman.

Kafa temizleme sadece püskürtme ucu tıkandıgında yapılır o sebeple kafa temizleme yapmayın artık bosuna mürekkep israfı olur.
    İstediginiz tonda baskı alabilmek icin renk ve fotograf ayarlarıyla oynamaktan baska bir yolunuz yok gibi gözüküyor.
    Benim sorunum ayarlarla da düzeltememek.
    Mesela şu fotoda portre modunda sarı +2 Kırmızı -1 mavi 0 ıcm rgb ayarlarını kullandım.Yine solgun.

• quote:

Orijinalden alıntı: İnadına Yaşamak

Benim sorunum ayarlarla da düzeltememek.
    Mesela şu fotoda portre modunda sarı +2 Kırmızı -1 mavi 0 ıcm rgb ayarlarını kullandım.Yine solgun.

kırmızıyı niye -1 yapıp azalttınız ki? kırmızı ten rengini arttırır. bence kırmızıyı da arttırmalısınız. Esasen canon yazıcılar default olarak hep kırmızımsı ten rengi verir ilk defa sizin makinada tam tersi bir durum görüyorum :) Kırmızıyı arttırınca da olmazsa bu ayarları orjinal haline geri getirin ve asagıdaki yöntemi deneyin birde.

CTRL+P tuşlarına basarak RESİM YAZDIR dediğinizde,(RESİM YAZDIRMALISINIZ.)
    sağ altta seçenekler,
    Renk yönetimi,
    Gelişmiş
    sol en altta, SİSTEM VARSAYILANINI DEĞİŞTİR
    EKRAN Yazan yere tıklayın
    Yazıcıyı seç, otomatik olan yere tıklayın, ELLE olanı işaretleyin
    ICC profilleri 2005 olanı seçin,
    Varsayılan profil ayarla'yı tıklayın
    KAPAT, KAPAT,, yazdırma ekranına geri dönecek
    sonra,,
    Seçenekler, Yazıcı özellikleri, Sayfa Yapısı,
    en altta Varsayılanları Tıklayın
    tamam deyip yazdırın
    bunu 1 defa yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco -- 13 Aralık 2014; 20:39:42 >

Hocam dediklerinizi yaptım ama sonuç pek farklı değil.
    Hatta bir ön izleme paylaşayım hemen.

• Belkide sizin pc'de yada programda bir sorun olabilir cünkü yüklediginiz orjinal foto ile ön izleme birbirinden ton olarak farklı haliyle yazıcıda ona ne gönderiliyorsa onu basıyor. Bende benim pcde 1 orjinal foto actım ve bunu birde baskı önizleme ile actım. Hicbir ayar yapmadıgım halde her 2 resimde aynı. Şimdi sorun şu ki sizde niye farklılık gösteriyor bunu bulmalısınız.. Orjinal mürekkep ile renk kayması yasayan sizden baska kimse yoktur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco -- 14 Aralık 2014; 1:07:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.