Şimdi Ara

bitmeyen kartuş nedir ne değildir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar, öncelikle yazıcım yok... bu aralar lazer bir yazıcı almayı düşünüyordum... bu bitmeyenkartuş olayını duydum arkadaşlardan... nedir ne değildir acaba... sadece mürekkep püskürtmeli yazıcılar için mi kullanılabiliyor bu sistem... sağlam mıdır... her tür yazıcıda kullanılabiliyor mu... şimdiden teşekkürler...

• Merhabalar

Bitmeyen kartuş sistemi demek; mürekkep püskürtmeli yazıcıların yanına bir tank sistemi bağlanılarak sürekli kartuşu doldurmak zorunda kalmayacağınız bir sistemdir. Tabi ki bu sistemin de sıkıntıları vardır.
    Tank sistemindeki hortumlar kartuşlara bağlı olduğu için sık sık hava yapmaktadır. Bunu kafa temizleme ile giderebilirsiniz ama (her zaman değil) kafa temizleme yapmak hem mürekkep harcamak demek, hemde kartuşların ve yazıcının ömrünün azalması demektir. Bu yüzden günde adetli çıktılar almıyor iseniz bu sistemi önermeyiz. Bunun yerine dolabilen kartuş ürünleri almanızı tavsiye edebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi www.dolankartuscu.com -- 12 Ekim 2012; 10:12:10 >
  • yazıcının dışında bulunan 100'er ml'lik mürekkep dolu tanklar hortumlar vasıtasıyla kartuşa monte ediliyor. bu tanklar kartuşu sürekli beslediği için kartuştaki mürekkep hiç bitmiyor ama tabi tanklardakiler bitiyor o da binlerce baskı aldıktan sonra. Dolum için kartuşlarla uğraşmıyorsun direk yazıcının dışında olan tanklara dolduruyorsun mürekkebi. bitmeyen kartuş (sürekli mürekkep besleme sistemi,CISS, vs.) denilen meret bu. kimisi çok çok memnun kimiside acılar içinde kıvranıyor. eğer çok yoğun baskı almıyorsan bitmeyen kartuştan ziyade kolay dolum kartuşlarını öneririm sana bunlar normal kartuş gibi ama dolum için üretildikleri için 100'lerce defa doldursanda hiç bir sorun çıkarmıyorlar. bitmeyen kartuşa nazaran daha sık dolum yapman icap ediyor. ama bitmeyen kartuşlara nazaran sorun çıkarma olasılığı çok çok daha düşük. özellikle epsonlar bu dolum kartuşlarıyla son derece uyumlu çalışıyorlar.

• "www.dolankartuscu.com" arkadaş benden önce yazmış farkında değilim aşağı yukarı benzer şeyler yazmışız. gördüğün gibi aklın yolu bir. bitmeyen kartuş sonu muallak olan bir macera, mutlu sonda olabilir acı bir sonda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: www.dolankartuscu.com

Merhabalar

Bitmeyen kartuş sistemi demek; mürekkep püskürtmeli yazıcıların yanına bir tank sistemi bağlanılarak sürekli kartuşu doldurmak zorunda kalmayacağınız bir sistemdir. Tabi ki bu sistemin de sıkıntıları vardır.
    Tank sistemindeki hortumlar kartuşlara bağlı olduğu için sık sık hava yapmaktadır. Bunu kafa temizleme ile giderebilirsiniz ama (her zaman değil) kafa temizleme yapmak hem mürekkep harcamak demek, hemde kartuşların ve yazıcının ömrünün azalması demektir. Bu yüzden günde adetli çıktılar almıyor iseniz bu sistemi önermeyiz. Bunun yerine dolabilen kartuş ürünleri almanızı tavsiye edebiliriz.

kolay dolum kartuşları cıss sisteminden daha fazla mürekp harcar özelikle epson denmeyen ler denedin sadece yazıcı hiç yazdırmadan 7 defacıp kapatsın mürekebin bitiğini görür sünüz onun için bu cihazlar az kuanalar için uygun yazıcılar deyil siz lazer alın

• Siz de nasıl bir kartuş var sistemi var bilemiyorum "ahmet1987" dolan kartuş kullanmayın diye bir öneriyi hangi maksatla söylüyorsunuz bilemiyorum ancak burda önemli olan reklam yapmak değil kullanıcılar yardımcı olmaktır. 160 TL ye komple yazıcı ve kartuşu alabileceği yerde neden gidip lazere bu rakamın katlarını versin kullanıcı.

*Buradaki maksadımızın reklam değil yardımcı olmak maksadıyla yazılmaktadır bütün mesajlarımız.
  • teşekkürler arkadaşlar bilgiler için o zaman şunu sorayım... bende yazıcı yok yeni alayım diyorum... öyle çok da fazla çıktı almam ayda tahminim en fazla iki yüz kadar... sizce mürekkep püskürtmeli mi yoksa lazer yazıcı mı almalıyım... tabi eğer bitmeyen kartuş senin için gereksiz derseniz, kartuş dolumda ya da toner dolumunda sıkıntı çıkarmayacak olan yazıcıları marka ve modellerine göre tavsiye edebilir misiniz... çok fonksiyonlu olursa çok daha iyi olur ancak lazer olursa çok fonksiyonlu olmasına gerek yok... maksimum 200 tl vermeyi düşünüyorum... teşekkürler...
  • Merhabalar

0212 211 00 39 nolu telefonumzdan irtibat kurarsanız bütün sorularınıza cevap verebiliriz
  • quote:

Merhabalar

0212 211 00 39 nolu telefonumzdan irtibat kurarsanız bütün sorularınıza cevap verebiliriz

tamamdır hocam yakın arayacağım, bu arada sorulara cevap bekliyorum arkadaşlar, teşekkürler...
  • mürekep püskür meli hic bir çahaz sizin için uygun deyil yaşaya cağınız sorunalrı söylim yaklaşık 15 yıldır bu işin içindeyim burda bir çok kişini sorunu çözdüm mürekp büskürmeli yazıcılar bekletmeye gelmez kuruma yapr kimse demesin benim mürekbim kurumuyo sıvı olan herşey kurur canon yazıcılar hava problem leri yaşarsınız ortala her 2 -3 güne mütlaka cıktı almanız gerekir epson cihazı lara gelince kolay dolum veya cıss sistemli kulnıcaksınız epson cihazlar zaten mürekebi çok harcayan bi sistem genelde yoğun cıktı alan kişiler için ideal bi yazıcı yazıcı ortalama 7 -8 defa acıp kapatınca karuşun bitiğini görür sünüz sürek li elinzde şırınga işiniz yok sa kartuş doldurun birde renkli cıktı ihtiyacınız fazla yoksa hiç girmeyn zaten epson yazıcılar kafalı sistem olduğundan kafa kuruduğunda yazıcı sıkıtı cıkarıcak işiniz yoksa servise verin dolum kartuş kulandığınız için yazıcı garanti dışı satıcı firma kendi imkanalrı ile çözmeye çalışacak yapaz ya yenisi yasa kulanıcı hatası deyip çıkacak

ama lazerde istersen 1 yıl kulan mayın hiç bir şey olamaz en kötüsü 1000 sayfa cıktı veriyor 15 -20 tl dolum yaptıra biliyorsunuz 1 toneri defalarca doldura bilir siniz ben bitemeyen katuş satıcısı yım bende isterim yazıcımı satmak ama bizim işimiz öncelik le müşterin en az sorun suz yazıcı almasını sağlam sizin için en uygun olanı lazer dir 2165 lazer yazıcı sizin için ideal

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1987

mürekep püskür meli hic bir çahaz sizin için uygun deyil yaşaya cağınız sorunalrı söylim yaklaşık 15 yıldır bu işin içindeyim burda bir çok kişini sorunu çözdüm mürekp büskürmeli yazıcılar bekletmeye gelmez kuruma yapr kimse demesin benim mürekbim kurumuyo sıvı olan herşey kurur canon yazıcılar hava problem leri yaşarsınız ortala her 2 -3 güne mütlaka cıktı almanız gerekir epson cihazı lara gelince kolay dolum veya cıss sistemli kulnıcaksınız epson cihazlar zaten mürekebi çok harcayan bi sistem genelde yoğun cıktı alan kişiler için ideal bi yazıcı yazıcı ortalama 7 -8 defa acıp kapatınca karuşun bitiğini görür sünüz sürek li elinzde şırınga işiniz yok sa kartuş doldurun birde renkli cıktı ihtiyacınız fazla yoksa hiç girmeyn zaten epson yazıcılar kafalı sistem olduğundan kafa kuruduğunda yazıcı sıkıtı cıkarıcak işiniz yoksa servise verin dolum kartuş kulandığınız için yazıcı garanti dışı satıcı firma kendi imkanalrı ile çözmeye çalışacak yapaz ya yenisi yasa kulanıcı hatası deyip çıkacak

ama lazerde istersen 1 yıl kulan mayın hiç bir şey olamaz en kötüsü 1000 sayfa cıktı veriyor 15 -20 tl dolum yaptıra biliyorsunuz 1 toneri defalarca doldura bilir siniz ben bitemeyen katuş satıcısı yım bende isterim yazıcımı satmak ama bizim işimiz öncelik le müşterin en az sorun suz yazıcı almasını sağlam sizin için en uygun olanı lazer dir 2165 lazer yazıcı sizin için ideal

usta çok teşekkürler bilgi için... bu 2165 hangi marka acaba... bir de bu brother, samsunglar falan var fiyatları uygun onlara ne dersiniz... bu laserlerde çip sorunu falan oluyormuş, hani böyle sıkıntı çıkarmayacak dolumda hangi modeller var, teşekkürler...

• quote:

Siz de nasıl bir kartuş var sistemi var bilemiyorum "ahmet1987" dolan kartuş kullanmayın diye bir öneriyi hangi maksatla söylüyorsunuz bilemiyorum ancak burda önemli olan reklam yapmak değil kullanıcılar yardımcı olmaktır. 160 TL ye komple yazıcı ve kartuşu alabileceği yerde neden gidip lazere bu rakamın katlarını versin kullanıcı.

*Buradaki maksadımızın reklam değil yardımcı olmak maksadıyla yazılmaktadır bütün mesajlarımız.

160tl satığın yazıcı kac cıktı vericek ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1987

mürekep püskür meli hic bir çahaz sizin için uygun deyil yaşaya cağınız sorunalrı söylim yaklaşık 15 yıldır bu işin içindeyim burda bir çok kişini sorunu çözdüm mürekp büskürmeli yazıcılar bekletmeye gelmez kuruma yapr kimse demesin benim mürekbim kurumuyo sıvı olan herşey kurur canon yazıcılar hava problem leri yaşarsınız ortala her 2 -3 güne mütlaka cıktı almanız gerekir epson cihazı lara gelince kolay dolum veya cıss sistemli kulnıcaksınız epson cihazlar zaten mürekebi çok harcayan bi sistem genelde yoğun cıktı alan kişiler için ideal bi yazıcı yazıcı ortalama 7 -8 defa acıp kapatınca karuşun bitiğini görür sünüz sürek li elinzde şırınga işiniz yok sa kartuş doldurun birde renkli cıktı ihtiyacınız fazla yoksa hiç girmeyn zaten epson yazıcılar kafalı sistem olduğundan kafa kuruduğunda yazıcı sıkıtı cıkarıcak işiniz yoksa servise verin dolum kartuş kulandığınız için yazıcı garanti dışı satıcı firma kendi imkanalrı ile çözmeye çalışacak yapaz ya yenisi yasa kulanıcı hatası deyip çıkacak

hocam senin yorumlarına her zaman güvenirim. Söylediklerinde hep doğru şeyler, ama epsonları 7-8 defa açıp kapatınca kartuş biter lafı biraz mübalağlı olmuş. 7-8 defa kafa temizlesen gene bitmez kartuş. Birde hem dolan kartuş kullanıp hemde mürekkep maliyetinden dem vurmak pek manalı gelmiyor bana ev kullanıcısı için lazer çok gereksiz bence.

• arkadaşlar şimdi düşündüm de aylık ortalama alacağım çıktı 200-300 sayfa civarı... mürekkep püskürtme yeterli mi sizce... yoksa laser mi alayım... hp m 1132 falan var ya da canon mf 3010 bu ürünlerde dolum sıkıntısı yaşar mıyım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

arkadaşlar şimdi düşündüm de aylık ortalama alacağım çıktı 200-300 sayfa civarı... mürekkep püskürtme yeterli mi sizce... yoksa laser mi alayım... hp m 1132 falan var ya da canon mf 3010 bu ürünlerde dolum sıkıntısı yaşar mıyım...

renkli lazerler hem çok pahalı hemde çipi çöpü drumu falan bir süürü ıvırzıvırı var hocam mürekkep püskürtmeli bitmeyen kartuşlu yazıcılar sizin işinizi fazlası ile çözer
  • quote:

Orijinalden alıntı: zokur

quote:

arkadaşlar şimdi düşündüm de aylık ortalama alacağım çıktı 200-300 sayfa civarı... mürekkep püskürtme yeterli mi sizce... yoksa laser mi alayım... hp m 1132 falan var ya da canon mf 3010 bu ürünlerde dolum sıkıntısı yaşar mıyım...

renkli lazerler hem çok pahalı hemde çipi çöpü drumu falan bir süürü ıvırzıvırı var hocam mürekkep püskürtmeli bitmeyen kartuşlu yazıcılar sizin işinizi fazlası ile çözer

usta tam bilmiyorum ama dediğim yazıcılar renkli değil diye biliyorum... bir de laser olsa bile bana renkli lazım değil zaten, siyah beyaz yeterli... bitmeyen kartuşlu mu al diyorsun yani o da sıkıntılı olabilir diyorlar... bitmeyen kartuşlu bir sistemde maksimum kaç sayfa çıktı alabilirim...

• quote:

bence bitmeyen kartuşa hiç bulaşma sorun oldumu çok baş ağrıtıyor. ama hiç sorunsuz gül gibi kullananda var onuda bil. 2 kartuşlu hp yada canondanda uzak dur. alacaksan dolabilen kartuşları olan bir yazıcı al. Epson önermemin sebebi en ucuz epson bile dolabilen kartuşlarla uyumludur. Hp ve canonun ileri modelleri başka bir deyişle pahalı modelleri dolabilen kartuşlarla uyumlu. Giriş seviyesi modelleri başka bir deyişle ucuz modelleri hep 2 kartuşlu. Bunlar için dolan kartuşlar yok kendin doldurursun yada dolumcuya verirsin ama normalde tek kullanımlık ürünler oldukları için bir süre sonra muhakkak yenilemen gerekiyor. renkli siyah 2 adet kartuş 100 lirayı geçer maalesef. Biliyorum herkesten değişik bir öneri gelince seninde kafan karışıyor :) ama bu işler böyle Allah kolaylık versin :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zokur

quote:

usta tam bilmiyorum ama dediğim yazıcılar renkli değil diye biliyorum... bir de laser olsa bile bana renkli lazım değil zaten, siyah beyaz yeterli... bitmeyen kartuşlu mu al diyorsun yani o da sıkıntılı olabilir diyorlar... bitmeyen kartuşlu bir sistemde maksimum kaç sayfa çıktı alabilirim...

chungkingexpress dediği gibi epson en ideali geçen hızlıalda 80tl ye wifi lisi vardı epson + dolumkartuş +4 renk mürekkep 170- 200 arası maliyeti çıkar size ben bitmeyen kartuş dedim tanklı sistem olanından almanıza gerek yok bencede doldurmakltan sıkılırsanız 16 tlye tankını alıp kendinizde takarsınız .Ama dikkat ediyorum bu canonun 2 kartuşlu modellerinde alınan çıktılar inanılmaz 20000 li rakamlara ulaşan 3 kişe rastladım bu forumda hatta kadirekinci alınan çıktısayısını canonun ayarlarından kağğıda basmıştı sayfa sayısı tam hatırlamıyorum ama 20 000 nin üzerindeydi çok şaşırmıştım iyi araştırın bence

• yani sizin önerdikleriniz hep mürekkep püskürtmeli değil mi beyler... bir de bu dolan kartuş tam olarak nedir, yazıcının kendi kartuşunu biz mi dolduruyoruz, yoksa yazıcıyla uyumlu olan başka bir kartuş mu bu... peki renkli olanın dolumu nasıl oluyor... kafam çok karıştı ha :-)))) bir de bana doğrudan model de verirseniz çok sevinirim arkadaşlar...
  • tabi dolan kartuşlar mürekkep püskürtmeli yazıcılar için geçerli. Epson için konuşayım; orjinal kartuşları dolmaz epsonun. Sen bir kereye mahsus bu dolan kartuşlardan alırsın. bu kartuşlar adı üzerinde doldurulsun diye üretilmişlerdir. tıpalı ve oto reset çiplidirler tıpaları çıkarıp mürekkebi doldurursun tıpayı kapatıp yazıcıya takarsın. Üzerinde ki oto reset çipler sayesinde yazıcıya her taktığında yazıcı kartuşları yeni ve dolu olarak algılar. Sana masraf olarak sadece mürekkep masrafı kalıyor o da çok cüzzi fiyatlarda şöyle söyleyeyim benim kartuş ve mürekkeplerini kullandığım firmada bir kartuşu 5-6 kere dolduran 60 cc'lik bir şişe 7 lira eğer 150 yada 500 cc'lik şişeler alırsan çok daha ucuza geliyor ama baştan bir dolan kartuşlara 40-50 lira civarı bir para veriyorsun haberin olsun.

model olarakta bir şey söyleyebilmek için yazıcıdan beklentilerinin ne olduğunu bilmek lazım ama epson sx serisi modellerini bir incele. Giriş seviyesi modelleri biraz yavaştır ama gayet güzel basarlar. Yazıcı, tarayıcı, fotokopi wifi'si olan epson sx235 100 lira civarına alabilirsin daha hızlı bir şey lazımsa sx435, süper hızlı, çift taraflı baskısı falan olsun dersen sx535, bunlar hep olsun fotoğraf baskısıda hızlı ve süper olsun dersen px730 falan var incele muhakkak beklentilerini karşılayacak bir yazıcı bulursun.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.