Şimdi Ara

bitmeyen kartuş nedir ne değildir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: McMannes

arkadaşlar sx235 alacam, yalnız dolan kartuş için mürekkep almak lazım... bi baktım onun da çeşidi var, yok durabrit yok cessessor yok ocp, hangisini alacaz bunların ya...

:) daha almadan yordu seni bu yazıcı işleri pes etme ama daha :) makineyle gelecek olan kartuşların içinde durabrite(pigment) mürekkep var. Ancak sen istersen claria(DYE) mürekkepte kullanabilirsin hiç bir sakıncası yok. ikiside epsonun kullandığı mürekkep türü. Zaten dolum setlerinde claria mürekkep var hep. Durabrite istersen özellikle belirt ve tabi aradaki fiyat farkını isteyeceklerdir.

Foto baskısında falan claria daha canlı ve parlak basar. Ancak kalitesiz foto kağıdına yaptığın baskıların solma riski vardır. Kaliteli foto kağıtta sıkıntı olmaz. Durabrite clariadan daha dayanıklı bir mürekkep, kalitesi düşük foto kağıdına bile bassan pek solmayla karşılaşmazsın. Ancak durabrite'la bastığın fotolar mat bir görünümde olur claria gibi parlak olmaz. Döküman baskısında ise çok birşey farketmiyor durabrite belki biraz daha iyi denebilir dökümanda ama aradaki fiyat farkına değecek bir oranda değil.

kartuşları cescesordan almanı tavsiye ederim, en sorunsuzu onların sattıkları. Mürekkebi sen bilirsin. Ben her ikisinide cescesordan kullanıyorum memnunum.

• sorma usta ya, bu donanımhabere üye oldum olalı her bişey alacağımda kılı kırk yarıyorum, sorsan oluyor sormasan olmuyor... en iyisi gidip alıp çıkmak herhalde... cessessordan al diyorsun değil mi ustam, var mı başka tavsiye edeceğin site... goprint, dolankartuş gibi sitelerde var... foto baskısı çok da önemli değil ya, yalnız bu alman ocp mi ne varmış o nasıl...
  • :) valla aynı şekil hocam bişey almaya niyetlenince onu incele buna bak derken kafa ambale oluyor. Dediğin gibi en iyisi bir şeyi beğenip hiç sormadan soruşturmadan ya nasip diyip almak. Ama yazıcıyıda incelemeden etmeden almak olmuyor, çünkü devamlı masrafı olan ürünler malum sarf malzemesi gereksinimleri var.

ben sadece kartuşları cescesordan almanı tavsiye ediyorum. Yeni nesil kartuşlardan satıyorlar, en sorunsuzları bunlar. Yakın zamana kadar cescesordan başka kimsede yoktu belki artık hepsi satıyorlardır bilemiyorum incele gene. mürekkebe hiç karışmam hangi marka olur tamamen senin insiyatifin. zaten sadece clariamı durabritemı meselesine bir iki birşey yazdım önceki mesajda ocp dahil bir iki mürekkep denedim kendi yazıcımda cescesorda karar kıldım. hangi mürekkebi alacağın tamamen sana kalmış ama genede 1kilosu 10 liraya olanlarla fazla uğraşma derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chungkingexpress

:) valla aynı şekil hocam bişey almaya niyetlenince onu incele buna bak derken kafa ambale oluyor. Dediğin gibi en iyisi bir şeyi beğenip hiç sormadan soruşturmadan ya nasip diyip almak. Ama yazıcıyıda incelemeden etmeden almak olmuyor, çünkü devamlı masrafı olan ürünler malum sarf malzemesi gereksinimleri var.

ben sadece kartuşları cescesordan almanı tavsiye ediyorum. Yeni nesil kartuşlardan satıyorlar, en sorunsuzları bunlar. Yakın zamana kadar cescesordan başka kimsede yoktu belki artık hepsi satıyorlardır bilemiyorum incele gene. mürekkebe hiç karışmam hangi marka olur tamamen senin insiyatifin. zaten sadece clariamı durabritemı meselesine bir iki birşey yazdım önceki mesajda ocp dahil bir iki mürekkep denedim kendi yazıcımda cescesorda karar kıldım. hangi mürekkebi alacağın tamamen sana kalmış ama genede 1kilosu 10 liraya olanlarla fazla uğraşma derim.

usta sorma ya, biraz önce tam sipariş vereyim diye bi yazıcı satıcısıyla görüştüm anlaşsak gidip alacaktım... ama adam dedi ki hocam bak memleketliymişiz o yazıcıyı alırken bi daha düşün dedi, tamam iyi güzel ama çok yavaş dedi, sen o verilen değerlere bakma, a4 kağıdına bir fotoğrafı 9 dakikada yazdığı bile olmuştur dedi... bir de bol bol kartuş doldurursun dedi... ve bana epson 400 serisi bir yazıcı ya da canon mx mg (bitmeyen kartuşlu) tavsiye etti... kafam iyicene allak bullak oldu...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chungkingexpress

:) valla aynı şekil hocam bişey almaya niyetlenince onu incele buna bak derken kafa ambale oluyor. Dediğin gibi en iyisi bir şeyi beğenip hiç sormadan soruşturmadan ya nasip diyip almak. Ama yazıcıyıda incelemeden etmeden almak olmuyor, çünkü devamlı masrafı olan ürünler malum sarf malzemesi gereksinimleri var.

usta sorma ya, biraz önce tam sipariş vereyim diye bi yazıcı satıcısıyla görüştüm anlaşsak gidip alacaktım... ama adam dedi ki hocam bak memleketliymişiz o yazıcıyı alırken bi daha düşün dedi, tamam iyi güzel ama çok yavaş dedi, sen o verilen değerlere bakma, a4 kağıdına bir fotoğrafı 9 dakikada yazdığı bile olmuştur dedi... bir de bol bol kartuş doldurursun dedi... ve bana epson 400 serisi bir yazıcı ya da canon mx mg (bitmeyen kartuşlu) tavsiye etti... kafam iyicene allak bullak oldu...

valla yalan değil pek hızlı bir makine değil sx235 fotoğraf baskısında hele baya yavaştır. Baskı hızı olarak verilen bilgiler taslak modu baz alınarak ve sayfanın %5'inin dolu olduğu varsayılarak verilen bilgiler döküman baskısını standart modda dakikada 7-8 siyah, 4-5 adet civarı renkli baskı alırsın sx235'le. Eğer hızlı birşey lazımsa 400 seriside değil 500 serisi bir epson işini görür. Ama hız sahiden çokmu lazım sonuçta fotokopi merkezi açmayacaksın birde öyle düşün kartuş konusunda biraz abartmış 15 ml mürekkep alıyor dolan kartuşlar orjinal kartuşun 2 katı kadar öyle hemen bitmez.

• beyler peki ben bu sx235w için hangi kartuş setini alacam, 1281 serisi mi yoksa 1291 serisi mi... 1291 daha büyük bildiğim kadarıyla uyar mı 235e...
  • quote:

beyler peki ben bu sx235w için hangi kartuş setini alacam, 1281 serisi mi yoksa 1291 serisi mi... 1291 daha büyük bildiğim kadarıyla uyar mı 235e...

Bildiğim kadarıyla orjinal kartuşlarda 1280 serisi 1290 serisine göre daha az mürekkep alıyor. Ama dolan kartuşlarda farketmiyor. İkisi de uyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Achina -- 25 Ekim 2012; 0:01:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Achina

quote:

beyler peki ben bu sx235w için hangi kartuş setini alacam, 1281 serisi mi yoksa 1291 serisi mi... 1291 daha büyük bildiğim kadarıyla uyar mı 235e...

Bildiğim kadarıyla orjinal kartuşlarda 1280 serisi 1290 serisine göre daha az mürekkep alıyor. Ama dolan kartuşlarda farketmiyor. İkisi de uyar.

teşekkürler usta...
  • Arkadaşlar;
    Bende Canon İX6550 A3 Yazıcı var. Dolan kartuş sistemli. 1 Yılı aşkın süredir sınıfımda ciddi şekilde kullanıyorum. Etkinliklerimi ödevlerimi renkli çıkartıyorum.
    Aldığım Site kartuş arızası vb. konularda devamlı yardımcı oldu.
    Ancak şuan yazıcıyı açtığımda: "Hata Numarası C000 uyarısı alıyorum." Hem güç düğmesi hem de kağıt besleme düğmesi birlikte yanıp sönüyor. Kartuş kafası hiç yerinden oynamıyor.
    Aldığım siteye garanti kapsamında gönderdim. Servis yazcının baskı ömrünü tamamladığını normalinin 8000 baskı olduğunu Bu makinanın 8700 tane baskı yaptığını belirtti.
    Mekanik arızası olduğunu garanti süresi dolmasa dahi baskı sınırına ulaşıldığı için yapamayacaklarını belirtti.

Başka yazıcılarda resetleme oluyor. Bu model için baskı sayısını resetleyemez miyiz?
    Veya ben ne yapmalıyım?
     bitmeyen kartuş nedir ne değildir?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.