Şimdi Ara

bitmeyen kartuş nedir ne değildir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chungkingexpress

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1987

mürekep püskür meli hic bir çahaz sizin için uygun deyil yaşaya cağınız sorunalrı söylim yaklaşık 15 yıldır bu işin içindeyim burda bir çok kişini sorunu çözdüm mürekp büskürmeli yazıcılar bekletmeye gelmez kuruma yapr kimse demesin benim mürekbim kurumuyo sıvı olan herşey kurur canon yazıcılar hava problem leri yaşarsınız ortala her 2 -3 güne mütlaka cıktı almanız gerekir epson cihazı lara gelince kolay dolum veya cıss sistemli kulnıcaksınız epson cihazlar zaten mürekebi çok harcayan bi sistem genelde yoğun cıktı alan kişiler için ideal bi yazıcı yazıcı ortalama 7 -8 defa acıp kapatınca karuşun bitiğini görür sünüz sürek li elinzde şırınga işiniz yok sa kartuş doldurun birde renkli cıktı ihtiyacınız fazla yoksa hiç girmeyn zaten epson yazıcılar kafalı sistem olduğundan kafa kuruduğunda yazıcı sıkıtı cıkarıcak işiniz yoksa servise verin dolum kartuş kulandığınız için yazıcı garanti dışı satıcı firma kendi imkanalrı ile çözmeye çalışacak yapaz ya yenisi yasa kulanıcı hatası deyip çıkacak

ama lazerde istersen 1 yıl kulan mayın hiç bir şey olamaz en kötüsü 1000 sayfa cıktı veriyor 15 -20 tl dolum yaptıra biliyorsunuz 1 toneri defalarca doldura bilir siniz ben bitemeyen katuş satıcısı yım bende isterim yazıcımı satmak ama bizim işimiz öncelik le müşterin en az sorun suz yazıcı almasını sağlam sizin için en uygun olanı lazer dir 2165 lazer yazıcı sizin için ideal

hocam senin yorumlarına her zaman güvenirim. Söylediklerinde hep doğru şeyler, ama epsonları 7-8 defa açıp kapatınca kartuş biter lafı biraz mübalağlı olmuş. 7-8 defa kafa temizlesen gene bitmez kartuş. Birde hem dolan kartuş kullanıp hemde mürekkep maliyetinden dem vurmak pek manalı gelmiyor bana ev kullanıcısı için lazer çok gereksiz bence.

öncelik le teşekür ediyorum kolay dolum karuşu mürekp tasarufu için deyil orjinalden kurtul mak için kulanılan herkezin rahat doldurması için kulanılan bir sistem yazıcı ya 1 takım karuş tak ve yazı yı 8 defa kapat epson için diyorum bunu mürek seviyesine bi bak nereye inmiş tasaruflu sistem olan cıss sistemi evet renkli lazer dolum maliyeti yüksek renkli lazer tafsiye etmedim zaten siyah beyaz ve kulanıcı öncelikle renkli kulanmicam diyor on dolayı mürekep büskürmeli tafsiyesin de bulun madım samsungun tüm yazılımalrı elim de mevcut o konuda yardımcı olrum sasunglerı chip derdin den kurtarı yoruz

• quote:

tabi dolan kartuşlar mürekkep püskürtmeli yazıcılar için geçerli. Epson için konuşayım; orjinal kartuşları dolmaz epsonun. Sen bir kereye mahsus bu dolan kartuşlardan alırsın. bu kartuşlar adı üzerinde doldurulsun diye üretilmişlerdir. tıpalı ve oto reset çiplidirler tıpaları çıkarıp mürekkebi doldurursun tıpayı kapatıp yazıcıya takarsın. Üzerinde ki oto reset çipler sayesinde yazıcıya her taktığında yazıcı kartuşları yeni ve dolu olarak algılar. Sana masraf olarak sadece mürekkep masrafı kalıyor o da çok cüzzi fiyatlarda şöyle söyleyeyim benim kartuş ve mürekkeplerini kullandığım firmada bir kartuşu 5-6 kere dolduran 60 cc'lik bir şişe 7 lira eğer 150 yada 500 cc'lik şişeler alırsan çok daha ucuza geliyor ama baştan bir dolan kartuşlara 40-50 lira civarı bir para veriyorsun haberin olsun.

model olarakta bir şey söyleyebilmek için yazıcıdan beklentilerinin ne olduğunu bilmek lazım ama epson sx serisi modellerini bir incele. Giriş seviyesi modelleri biraz yavaştır ama gayet güzel basarlar. Yazıcı, tarayıcı, fotokopi wifi'si olan epson sx235 100 lira civarına alabilirsin daha hızlı bir şey lazımsa sx435, süper hızlı, çift taraflı baskısı falan olsun dersen sx535, bunlar hep olsun fotoğraf baskısıda hızlı ve süper olsun dersen px730 falan var incele muhakkak beklentilerini karşılayacak bir yazıcı bulursun.

üstad çok teşekkürler bilgiler için kafamda iyice oturmaya başladı şimdi... yine birkaç soru sorayım... bu dolan kartuşlar kaç dere doldurulabiliyor, yani sınırsız mı bunların kullanımı... oto reset belli bir süreden sonra hata veriyor mu... ayrıca bu dolan kartuşların renkli olanı da var mı, onların dolumu nasıl oluyor farklı renkler mi konuluyor ona da... üç renk olmalı diye biliyorum renkli kartuşlarda... bir de dolan kartuşları nereden alabilirim sağlam olarak, bunlarda da model çeşit çok mu...

açıkçası hepsi bir arada olsun istiyorum lazım olur, hız çok da önemli değil, ama hani bir anda 250-300 çıktı alacağım zamanlarda olacak... ben bakayım bi şu epsonlara...

en son şunu sorayım usta, dolum yapılmış bir kartuştan ortalama kaç çıktı alınır bu epsonlarda, çok teşekkürler tekrardan...

• ahmet1987' in tavsiyesine uymanızda fayda var.Sizin ihtiyacınıza en uygun öneriyi yapmış, 2165 i alın gerekli teknik desteği Ahmet arkadaşımız size verecektir. renkli baskı almayacaksanız, tarayıcı-fotokopi ile işiniz olmayacaksa ve bir anda 100-200 baskı alacaksanız tabiki lazer yazıcı en idealidir.ahmet1987 tecrübesine dayanarak en sorunsuz ve istediğiniz fiyat aralığındaki yazıcıyı önermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

quote:

tabi dolan kartuşlar mürekkep püskürtmeli yazıcılar için geçerli. Epson için konuşayım; orjinal kartuşları dolmaz epsonun. Sen bir kereye mahsus bu dolan kartuşlardan alırsın. bu kartuşlar adı üzerinde doldurulsun diye üretilmişlerdir. tıpalı ve oto reset çiplidirler tıpaları çıkarıp mürekkebi doldurursun tıpayı kapatıp yazıcıya takarsın. Üzerinde ki oto reset çipler sayesinde yazıcıya her taktığında yazıcı kartuşları yeni ve dolu olarak algılar. Sana masraf olarak sadece mürekkep masrafı kalıyor o da çok cüzzi fiyatlarda şöyle söyleyeyim benim kartuş ve mürekkeplerini kullandığım firmada bir kartuşu 5-6 kere dolduran 60 cc'lik bir şişe 7 lira eğer 150 yada 500 cc'lik şişeler alırsan çok daha ucuza geliyor ama baştan bir dolan kartuşlara 40-50 lira civarı bir para veriyorsun haberin olsun.

model olarakta bir şey söyleyebilmek için yazıcıdan beklentilerinin ne olduğunu bilmek lazım ama epson sx serisi modellerini bir incele. Giriş seviyesi modelleri biraz yavaştır ama gayet güzel basarlar. Yazıcı, tarayıcı, fotokopi wifi'si olan epson sx235 100 lira civarına alabilirsin daha hızlı bir şey lazımsa sx435, süper hızlı, çift taraflı baskısı falan olsun dersen sx535, bunlar hep olsun fotoğraf baskısıda hızlı ve süper olsun dersen px730 falan var incele muhakkak beklentilerini karşılayacak bir yazıcı bulursun.

üstad çok teşekkürler bilgiler için kafamda iyice oturmaya başladı şimdi... yine birkaç soru sorayım... bu dolan kartuşlar kaç dere doldurulabiliyor, yani sınırsız mı bunların kullanımı... oto reset belli bir süreden sonra hata veriyor mu... ayrıca bu dolan kartuşların renkli olanı da var mı, onların dolumu nasıl oluyor farklı renkler mi konuluyor ona da... üç renk olmalı diye biliyorum renkli kartuşlarda... bir de dolan kartuşları nereden alabilirim sağlam olarak, bunlarda da model çeşit çok mu...

açıkçası hepsi bir arada olsun istiyorum lazım olur, hız çok da önemli değil, ama hani bir anda 250-300 çıktı alacağım zamanlarda olacak... ben bakayım bi şu epsonlara...

en son şunu sorayım usta, dolum yapılmış bir kartuştan ortalama kaç çıktı alınır bu epsonlarda, çok teşekkürler tekrardan...

şu kadar doldurulur gibi bi rakam yok ben 2,5 senedir falan kullanıyorum 100-150 civarı doldurmuşumdur heralde henüz tanımama gibi bir sorunla karşılaşmadım tabi bir iki kere olmuştur ama çıkarıp takınca gene tanır,

renkli meselesine gelince epsonları canon yada hp gibi düşünme epsonlarda her renk ayrı kartuştadır yazıcı ne kadar renk kullanıyorsa o kadarda kartuşu vardır sana bahsettiğim sx serisi 4 kartuşludur mesela (sarı,mavi,kırmızı, siyah) px ise 6 kartuşlu. bu dolan kartuşlar zaten set halinde satılır mürekkebiyle birlikte. bunları satan cescesor, bursakartus,goprint,kartuşmatik vs. firmalar var google'a yazarsan çıkar zaten dolan kartuş, kolay dolum kartuşu falan

valla ne kadar bastığı ne bastığınlada alakalı fotoğraf falan basarsan daha fazla mürekkep harcayacağı malumun düz kağıda 100 lerce döküman baskısı alırsın bir dolumla . Geçen tam dolu kartuşlarla 300 küsür tane 10x15 fotoğraf bastım epey azalmıştı tabi ama hala mürekkep vardı kartuşlarda.

yanlız mürekkp püskürtmeli yazıcı yatırmaya gelmez eğer uzun süre çıktı almadan bir köşede durursa yazdırma kafası tıkanır bunuda bil ona göre karar ver.

• işte o da sıkıntı usta ya, illa ki çıktı almayacağım zamanlar da olacaktır, bi arkadaşın yazıcısını öyle bozmuştum zaten... kafa tıkandı sonra attık yazıcıyı...

peki siyah beyaz kaç çıktı alınır usta ortalama bir kullanımda, renkli harici...

şunu da sorayım samsung ml 2165 öneren arkadaşlara... laserde de dolan toner olayı varmış... eğer bu yazıcıyı alırsam dolan toner almama gerek var mı... yoksa yazıcının kendi tonerini sürekli doldurabilir miyim... yani bu yazıcıyı aldığımda çipinde falan sıkıntı çıkar mı... drum olayı nedir, o da sıkıntı çıkarabilyormuş bazen...
  • bir de mürekkepliler için şunu sorayım büyük ihtimal iki üç ayda bir renkli çıktı anca alırım... o zaman kesin kurur mu renkli kartuşlar... kullanmadığım zaman hem siyah beyaz hem de renkli bi kaç güne ille çıktı almam mı gerekli... dolan kartuşlarda mı kuruma sorunu yapıyor...
  • Yarıya kadar okudum. Tamamını okuyamiyorum şuan eve geçtigimde müsait oldugumda okuyacagım. Ancak AYDA 100-200 baskı alınıcaksa ve bu her gün ortalama 1-2 cikti şeklinde olacaksa mürekkepli makinalar işinizi rahatlikla görecektir. Ancak ben bütün ay boyunca hiç kullanmam bi kere açar 100-200 basar kapatırım yazıcıyı derseniz o zaman lazer alın. Siyah-beyaz sadece yazıcı bi lazerin fiyati ortalama 150-200 tl arasında. Renkli sadece yazıcı ortalama 350-450 arasında. Fotokopiliye geçerseniz zaten fiyatlar direk 500tl ye yaklaşiyor. Mürekkeplide tabiki bu rakamlar 150-250 arasında kaliyor.

Şu forumda yorumlarına güvendiğim 3-5 adam var. Bunlar falcon1977,chungkingexpress,civalisokaklambasi,ahmet1987 gibi kişiler.

Ancak ahmetin epsonu aç kapa mürekkep bitirir yorumu malesef ki doğru değil. Evet epsonlar kafalara zarar gelmesin donmasin diye ilk açilişlarında kafa temizleme yapar ancak bu temizleme kartuşun içindeki o kadar mürekkepi 5-6 defa aç kapayla bitirmez. O yüzden biraz abarti bi yorum olmuş.

Epson Sx535WD-635FWD modellerinden birisi sizin işinizi dolum kartuşlarıyla beraber rahatça görecektir.

Lazerda ise hiç samsunga bulaşmayın direk brother alın açin tıpayı doldurun. Toner bozuldugundada gidin 60 tlye alın yenisini çatır çatır kullanın. Drum bittiğindede muadilini alirsiniz piyasadan 50tlye. Babalar gibi kullanırsınız hem kapali tepsiside var baski kaliteside samsungdan daha iyi :)

• valla hocam 2-3 ay uzun bir süre kesin tıkanır diyemem tabi ama tıkanmazda diyemem epsonlarda yazdırma kafası kartuşlardan ayrı olduğu için tıkanmalar çok daha can sıkıcı olabiliyor eğer 2-3 ay hiç çıktı almam diyorsanız inkejtten ziyade lazer düşünülebilir sizin için. tonerde tıkanma derdi falan yok. bildiğim kadarıyla onlarında renkli performansı pek yeterli değil yeterli olanlarında fiyatları fazla yeterli.
  • quote:

işte o da sıkıntı usta ya, illa ki çıktı almayacağım zamanlar da olacaktır, bi arkadaşın yazıcısını öyle bozmuştum zaten... kafa tıkandı sonra attık yazıcıyı...

peki siyah beyaz kaç çıktı alınır usta ortalama bir kullanımda, renkli harici...

şunu da sorayım samsung ml 2165 öneren arkadaşlara... laserde de dolan toner olayı varmış... eğer bu yazıcıyı alırsam dolan toner almama gerek var mı... yoksa yazıcının kendi tonerini sürekli doldurabilir miyim... yani bu yazıcıyı aldığımda çipinde falan sıkıntı çıkar mı... drum olayı nedir, o da sıkıntı çıkarabilyormuş bazen...

2165 yazıcı mono yazıcı siyah beyaz yani toneri düzen li ve iyi bi dolduran firma bulursanız defalarca dolum yaparsınız 10 tl karışığında ilk dolumda yazıcı ya program atırıp chip derdinden kurtula bilirsiniz ilk üzerşnde gelen toner 800-1000 sayfa rahat basar doldurduktan sonra 1500 sayfa gibi çıktı alabilirsiniz

• quote:

bir de mürekkepliler için şunu sorayım büyük ihtimal iki üç ayda bir renkli çıktı anca alırım... o zaman kesin kurur mu renkli kartuşlar... kullanmadığım zaman hem siyah beyaz hem de renkli bi kaç güne ille çıktı almam mı gerekli... dolan kartuşlarda mı kuruma sorunu yapıyor...

biz dolum işi yapmıyoruz sadece işimiz sürekli besleme sistemelri bende isterim yazıcımı satayım ama inanın bu arkadaşın işini görmicak bi sistem bu önceden actığım bi konuda yazıcıların kartuşarın ve kafaların kurumasını engele yebilirsiniz bunu her gün cıktı alarak deyil oratala 800 hiç kulnılmamış biyazıcı ilgünki gibi çıktı veriyor şimdi rekor bunu 1 sene yapmak 1 sene cıktı alınmicak ve yazcı ilk günki gibi çıktı vericek tabi bunda kulnılaN MÜREKEP TE COK ÖNEMLİ arkadaş 200 300 sayfa cıktı aslıcam diyor cıktıyı vericek siyak kartuş biti uyarısı vericek baskı yarıda kaldı sıralı bi baskı ise işiniz yoksa birde onu düzeltin renki de kulanmicam diyor neden gerek siz yere renkli mürekep parası versin

• quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

Yarıya kadar okudum. Tamamını okuyamiyorum şuan eve geçtigimde müsait oldugumda okuyacagım. Ancak AYDA 100-200 baskı alınıcaksa ve bu her gün ortalama 1-2 cikti şeklinde olacaksa mürekkepli makinalar işinizi rahatlikla görecektir. Ancak ben bütün ay boyunca hiç kullanmam bi kere açar 100-200 basar kapatırım yazıcıyı derseniz o zaman lazer alın. Siyah-beyaz sadece yazıcı bi lazerin fiyati ortalama 150-200 tl arasında. Renkli sadece yazıcı ortalama 350-450 arasında. Fotokopiliye geçerseniz zaten fiyatlar direk 500tl ye yaklaşiyor. Mürekkeplide tabiki bu rakamlar 150-250 arasında kaliyor.

Şu forumda yorumlarına güvendiğim 3-5 adam var. Bunlar falcon1977,chungkingexpress,civalisokaklambasi,ahmet1987 gibi kişiler.

Ancak ahmetin epsonu aç kapa mürekkep bitirir yorumu malesef ki doğru değil. Evet epsonlar kafalara zarar gelmesin donmasin diye ilk açilişlarında kafa temizleme yapar ancak bu temizleme kartuşun içindeki o kadar mürekkepi 5-6 defa aç kapayla bitirmez. O yüzden biraz abarti bi yorum olmuş.

Epson Sx535WD-635FWD modellerinden birisi sizin işinizi dolum kartuşlarıyla beraber rahatça görecektir.

Lazerda ise hiç samsunga bulaşmayın direk brother alın açin tıpayı doldurun. Toner bozuldugundada gidin 60 tlye alın yenisini çatır çatır kullanın. Drum bittiğindede muadilini alirsiniz piyasadan 50tlye. Babalar gibi kullanırsınız hem kapali tepsiside var baski kaliteside samsungdan daha iyi :)

usta önerdiğin epson yazıcıların fiyatları yüksek geldi biraz... çok yerde de yok zaten onun yerine lazer çok fonksiyonlu almak daha mantıklı gibi... brother hl-2130 modeli değil mi usta... tıpadan doğrudan dolum yapabiliyor muyuz dolan toner falan almadan... bunlarda çip derdi falan yok mu... toner çabuk bozulur mu... bir de bu drum nedir, nasıl biter, çok bilgim yok kusura bakmayın...

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1987

quote:

işte o da sıkıntı usta ya, illa ki çıktı almayacağım zamanlar da olacaktır, bi arkadaşın yazıcısını öyle bozmuştum zaten... kafa tıkandı sonra attık yazıcıyı...

2165 yazıcı mono yazıcı siyah beyaz yani toneri düzen li ve iyi bi dolduran firma bulursanız defalarca dolum yaparsınız 10 tl karışığında ilk dolumda yazıcı ya program atırıp chip derdinden kurtula bilirsiniz ilk üzerşnde gelen toner 800-1000 sayfa rahat basar doldurduktan sonra 1500 sayfa gibi çıktı alabilirsiniz

açıkçası ben dolumu falan kendim yapayım diyorum usta... brother sanki daha iyi gibi geldi... ya açıkçası inceden aklım mürekkep kartuşlularda da kalmadı değil, sonuçta renkli çıktı da alabileceksin, tarayıcısı, fotokopisi de cabası... ne bileyim...

• güncel...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet hocam Bnbj hocam nerelerdesiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki arkadaşlar epson stylus bx305f modeli nasıldır acaba... 235 serisi alayım diyordum ama bunu gördüm...

http://www.electroworld.com.tr/p/epson-stylus-bx305f-faksli-cok-fonksiyonlu-murekkep-puskurtmeli-yazici/
  • Eğer o 2 makinanin fiyati yüksek geldiyse ve renkli ciktiya ihtiyacin yoksa sadece yazıcı olarak brother 2130, fonksiyonlu olarak 7055 modelini düşün derim. Yada acele etme biraz bekle para biriktir 535WD al derim ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

Eğer o 2 makinanin fiyati yüksek geldiyse ve renkli ciktiya ihtiyacin yoksa sadece yazıcı olarak brother 2130, fonksiyonlu olarak 7055 modelini düşün derim. Yada acele etme biraz bekle para biriktir 535WD al derim ;)

bu hl-2130'u tıpadan doğrudan dolum yapabiliyor muyuz dolan toner falan almadan... bunlarda çip derdi falan yok mu... toner çabuk bozulur mu... bir de bu drum nedir, nasıl biter, ustam bi de diğer önerilen de çok paraymış ya...
  • kutu içinden cikan dolmuyor ancak 60tlye yeni bir toner aliyorsunuz onu doldur kullan şeklinde kullanıyorsunuz. Drum ise baskı ünitesidir. Bu ünite 12000 sayfada bir değişmek zorunda ancak piyasada daha uzun kullananlar var ve muadilini 40-50 tl ye alabilirsiniz.
  • arkadaşlar kararımı verdim yüzde doksan... mürekkep püskürtmeli bir yazıcı alacam... epsonlar oto resetli kartuşları nedeniyle çok mantıklı geldi, baktım çin fiyatları da gayet uygun ordan getirtirim olmadı... şunu sorayım doldurduk diyelim dolan kartuşu, kaç tane siyah çıktı alırız ortalama... bir de epsondan model tavsiyeleri bekliyorum... sx235 ve bx 305 var yanılmıyorsam fena gibi durmayan ya da başka tavsiyelerinizi bekliyorum...
  • arkadaşlar sx235 alacam, yalnız dolan kartuş için mürekkep almak lazım... bi baktım onun da çeşidi var, yok durabrit yok cessessor yok ocp, hangisini alacaz bunların ya...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.