Şimdi Ara

ACİL YARDIM FOCUS 1.6 ECOBOOST VS ASTRA GTC KULLANICILARI YARDIMINIZ GEREKLİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
3.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deniz6

Hocam verileri yanlış yazmışsınız nereden aldınız bilmiyorum ama o süreleri Astra nın Focus tan önce yapması imkansız.Bunlar Astra GTC 1.4 T için bulduğum veriler:
    Opel Astra GTC 1.4 T

0-100 km 10,2
    60-100 km/h 9,6
    80-120 km/h 17,5 s
    Bu arada bu hızlanmalar kaçıncı viteste yapılmış bilgi yok, Astra ile 4.vitesle yapılan test Focus ile 5.vites olabilir misal.

evet ben de katılıyorum focustan beklemek lazımdı bu verileri ama dergide ne yazıyorsa onu yazdım bek derginin yalancisiyim:) foto eklemeye calisicam mobilden zor maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilsengenc

quote:

Hocam verileri yanlış yazmışsınız nereden aldınız bilmiyorum ama o süreleri Astra nın Focus tan önce yapması imkansız.Bunlar Astra GTC 1.4 T için bulduğum veriler:
    Opel Astra GTC 1.4 T

0-100 km 10,2
    60-100 km/h 9,6
    80-120 km/h 17,5 s
    Bu arada bu hızlanmalar kaçıncı viteste yapılmış bilgi yok, Astra ile 4.vitesle yapılan test Focus ile 5.vites olabilir misal.

evet ben de katılıyorum focustan beklemek lazımdı bu verileri ama dergide ne yazıyorsa onu yazdım bek derginin yalancisiyim:) foto eklemeye calisicam mobilden zor maalesef

Focusun hızlanma verilerini yukarda belirttim esneklik verilerinide vereyim.

60-100 km/h (s):
    4.1

80-120 km/h (s):
    5.3

100-180 km/h (s):
    18.1

Hızlanmalar optimal viteste yapılmıştır diyor yani en iyi hızlanabileceği viteste siz ilk mesajda vites belirtmediğinizden sağlıklı yorum yapılmaz.
    Örneğin focus un 80-120 hızlanması 5. viteste 10.2 dir 6. viteste 12.9 optimal viteste ki bence 3.vites 5.3

• quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Kendiniz de test edin ancak Ford'un 180 beygiri tam olarak 180 beygir hissetmiyor gibi. Çok performans derdi yoksa GTC gibi çok şık bir görünümü olan aracı tercih ederim. Ford'a biçilen para değerinin üzerinde bence.

maalesef test imkanım yok evet gtc çok tarz bşr otomobil focus da fena sayılmaz ama aldığım yorumlara göre hem focus 180 hp gibi hemde gtc 140 hp gibi hissettirmiyormuş test etmeden de anlayamayız gibi haklısınız dediğim gibi maalesef yok imkanım

• quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

quote:

Opel Astra GTC 1.4 T

0-100 km 10,2
    60-100 km/h 9,6
    80-120 km/h 17,5 s

60-100 km/h (s):
    4.1

80-120 km/h (s):
    5.3

100-180 km/h (s):
    18.1

Hızlanmalar optimal viteste yapılmıştır diyor yani en iyi hızlanabileceği viteste siz ilk mesajda vites belirtmediğinizden sağlıklı yorum yapılmaz.
    Örneğin focus un 80-120 hızlanması 5. viteste 10.2 dir 6. viteste 12.9 optimal viteste ki bence 3.vites 5.3

çok teşekkür ederim bu kadar detaylı bilmiyordum ama bende benzer veriler duymuştum okumuştum otohaberden almıştım aslında güvendiğim bir kaynaktı ama bu bilgilerde beni şaşırttı

ACİL YARDIM FOCUS 1.6 ECOBOOST VS ASTRA GTC KULLANICILARI YARDIMINIZ GEREKLİ

• quote:

quote:

quote:

quote:

Opel Astra GTC 1.4 T

0-100 km 10,2
    60-100 km/h 9,6
    80-120 km/h 17,5 s

60-100 km/h (s):
    4.1

80-120 km/h (s):
    5.3

100-180 km/h (s):
    18.1

çok teşekkür ederim bu kadar detaylı bilmiyordum ama bende benzer veriler duymuştum okumuştum otohaberden almıştım aslında güvendiğim bir kaynaktı ama bu bilgilerde beni şaşırttı

Zaten Astra ''Otomatik'' gaza yüklenince araç optimal vitese yani en iyi hızlanacağı vitese geçer muhtemelen 60-100 ü 3.vitestedir ancak focus 5.viteste hızlandırılmış.Focusun optimal vitesteki hızlanmasını bir önceki mesajda yazdım zaten tam olması gibi biraz daha hızlı astra ya göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 5 Şubat 2013; 22:06:49 >

• quote:

Kendiniz de test edin ancak Ford'un 180 beygiri tam olarak 180 beygir hissetmiyor gibi. Çok performans derdi yoksa GTC gibi çok şık bir görünümü olan aracı tercih ederim. Ford'a biçilen para değerinin üzerinde bence.

180 beygir gibi hissetirmiyor ama gidiyor.Son kasa z4 2.3i(2.500cc 6 silindir 201 hp spor bir araç bmw aktarması v.s) ancak z4 ün 0-140 ı 13.4 saniye Focusun ise 14 saniye bence başarılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

quote:

quote:

focus

Ne zaman vazgeçeceksin post kasmaktan ? Her konuda aynı şeyi yapıyorsun.

amacım post kasmak falan değil. adam gibi konuş.

*burda tam sana göre karikatür vardı

tam tersi senin amacın post kasmak.

Benim adamlığımı yargılayacak son kişi sensin.

Ben post kassaydım 11 ayda mesaj sayım 700 olmazdı.

Konu sahibinin konusunu sabote etme, cevabın varsa pm at, aaa ama pardon pm atınca mesaj sayın artmıyordu değil mi ?

Erkyuo kim o zaman?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

focus

Ne zaman vazgeçeceksin post kasmaktan ? Her konuda aynı şeyi yapıyorsun.

amacım post kasmak falan değil. adam gibi konuş.

*burda tam sana göre karikatür vardı

tam tersi senin amacın post kasmak.

Benim adamlığımı yargılayacak son kişi sensin.

Ben post kassaydım 11 ayda mesaj sayım 700 olmazdı.

Konu sahibinin konusunu sabote etme, cevabın varsa pm at, aaa ama pardon pm atınca mesaj sayın artmıyordu değil mi ?

Erkyuo kim o zaman?

Ne bileyim kim olduğunu, bi de ona sormayı dene.

Benim nickim adım ve soyadımın harflerinden oluşuyor. Fake hesabım olsaydı adminler ip adresinden bulup banlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence sportluğa tasarım olarak astra daha layık
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Opel Astra GTC 1.4 T

0-100 km 10,2
    60-100 km/h 9,6
    80-120 km/h 17,5 s

60-100 km/h (s):
    4.1

80-120 km/h (s):
    5.3

100-180 km/h (s):
    18.1

Zaten Astra ''Otomatik'' gaza yüklenince araç optimal vitese yani en iyi hızlanacağı vitese geçer muhtemelen 60-100 ü 3.vitestedir ancak focus 5.viteste hızlandırılmış.Focusun optimal vitesteki hızlanmasını bir önceki mesajda yazdım zaten tam olması gibi biraz daha hızlı astra ya göre.

evet verdiğiniz verilerle karşılaştırma yaptığımda daha anlamlı oldu yaklaşık 15 aydır otomatik araç kullandığımdan kaçıncı viteste nasıl esneklik değeri yakalandığını unutmuşum:) otomatikte herşey D de:)) astrada tek avantaj otomatik ve tasarım gibi geliyor bana yol tutuş konusunda focusu biliyorum astra da kağıt üzerinde iyi görünüyor destek sistemleri süspansiyonları ile

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

bence sportluğa tasarım olarak astra daha layık

tasarım konusunda zaten çok iyi katılıyorum içi de fena değil
  • quote:

quote:

180 beygir gibi hissetirmiyor ama gidiyor.Son kasa z4 2.3i(2.500cc 6 silindir 201 hp spor bir araç bmw aktarması v.s) ancak z4 ün 0-140 ı 13.4 saniye Focusun ise 14 saniye bence başarılı.

evet değerler focusu iyi hissettiriyor zamanında aynı motorlu z4 ve s2000 e binmiştim s2000 kadar zevkli bir araç yok dünya üzerinde:) z4 hantal kaldı biraz
    bu arada 4 kapı hb bir c sınıfı aracın bmw nin z4 ü ile kıyaslananacak kadar performanslı olması Ford

• aradaki jant ve teker ebatlarını göz önünde bulundurmak lazım nerdeyse 2 katı astranın tekerler performan çok iyi cidden gtc'nin
  • focus u deneme sürüşü yapmıştım çok uzun bir sürüş değildi ama elimden geldiğince incelemeye çalıştım ve yüksek devirlerde kabine motorun sesi çok iyi geliyor. Hızlanması filan müthiş. 4.0lt ve üstü motorlu araçlar gibi olmasa da her türlü sollamaya karşılık verebiliyor. Birazda tercihinizdeki sebep kullanım amacınız ne asıl soru bu. Eğer spor istiyorsanız astra daha iyi cevap verir isteğinize. focus biraz daha kullanışlık açısından aile arabasını andırdığından spor kısmı sadece motorda var. Astra kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım ama Focus yoldan çıkmıyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: handsomemss

aradaki jant ve teker ebatlarını göz önünde bulundurmak lazım nerdeyse 2 katı astranın tekerler performan çok iyi cidden gtc'nin

jant büyüklüğü hem şık hem işlevsel anlaşılan:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kompliman

focus u deneme sürüşü yapmıştım çok uzun bir sürüş değildi ama elimden geldiğince incelemeye çalıştım ve yüksek devirlerde kabine motorun sesi çok iyi geliyor. Hızlanması filan müthiş. 4.0lt ve üstü motorlu araçlar gibi olmasa da her türlü sollamaya karşılık verebiliyor. Birazda tercihinizdeki sebep kullanım amacınız ne asıl soru bu. Eğer spor istiyorsanız astra daha iyi cevap verir isteğinize. focus biraz daha kullanışlık açısından aile arabasını andırdığından spor kısmı sadece motorda var. Astra kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım ama Focus yoldan çıkmıyor:)

yorum için çok teşekkürler:)
    zaten kağıt üzerinde de baya iyi duruyor focus yol tutuş konusunda zaten focus 2 ve 2,5 kullandığımdan biliyorum yol tutuşunu
    dediğiniz gibi spor duruş çok fena astra da ama kabul etmek lazım focusun da kullanışlı olup aile aracı gibi durup performansı sonradan göstermesi çok hoş bir durum:)
    astranın duruşu focusun yol tutuşu cezbediyor beni:)

edit: amma çok focus demişim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahansen -- 6 Şubat 2013; 18:46:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Opel Astra GTC 1.4 T

0-100 km 10,2
    60-100 km/h 9,6
    80-120 km/h 17,5 s

60-100 km/h (s):
    4.1

80-120 km/h (s):
    5.3

100-180 km/h (s):
    18.1

evet verdiğiniz verilerle karşılaştırma yaptığımda daha anlamlı oldu yaklaşık 15 aydır otomatik araç kullandığımdan kaçıncı viteste nasıl esneklik değeri yakalandığını unutmuşum:) otomatikte herşey D de:)) astrada tek avantaj otomatik ve tasarım gibi geliyor bana yol tutuş konusunda focusu biliyorum astra da kağıt üzerinde iyi görünüyor destek sistemleri süspansiyonları ile

http://www.youtube.com/watch?v=9PoVPcWpbBo

• Akradaşlar kullanıcılardan da fikir bekliyorum başka fikri olan?
  • Son olarak şunu yazayım hani bu araçların kullanıcısını çok bulamazsın, seçim size ait eğer sportif ve daha şık bir tasarım dersen Astra , daha güçlü bir motor dersen Focus, Focus'un sportif görüntüden ziyade C sınıfı bir araç görüntüsünde olduğunu unutmamak gerekir.Asıl seçim sizin bence oturup ne istediğinize karar verin ve seçiminizi yapın ikisi de sizi üzecek araçlar değil.Sportif şık tasarım ama ortalama güç mü? Sıradan ama daha güçlü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz6 -- 6 Şubat 2013; 21:55:09 >
  • quote:

Son olarak şunu yazayım hani bu araçların kullanıcısını çok bulamazsın, seçim size ait eğer sportif ve daha şık bir tasarım dersen Astra , daha güçlü bir motor dersen Focus, Focus'un sportif görüntüden ziyade C sınıfı bir araç görüntüsünde olduğunu unutmamak gerekir.Asıl seçim sizin bence oturup ne istediğinize karar verin ve seçiminizi yapın ikisi de sizi üzecek araçlar değil.Sportif şık tasarım ama ortalama güç mü? Sıradan ama daha güçlü mü?

evet maalesef gördüğüm kadarıyla bu araçların kullanıcıları pek yok bir de model forumlarına yazmaya karar verdim görünen sorun tek sıkıntı o soru işte sıradan ve güçlü mü, şık ve orta güçlü mü ama öğrenmek istediğim bunlardan önce yol tutuş ve sessizlik ama onlar da çok yakınlar gibi duruyor
    bi de bir metronom bir desibelmetre olmadığımıza göre ya da ivmeölçer bu ölçümler çok farketmiyor anlaşılan
    uzun sürede kullanıcı yorumlarına da ihtiyacım var bu arada tabii ki

biraz karışık bi mesaj oldu ama anlaşıldı umarım:)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.