Şimdi Ara

Acil Yardım !! gtx285 yerine hangi ati ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

5850 al bana kalirsa. 65 lira mi ne fark varmiş. 285 den cok daha iyi bi kart 5850. gerek performans gerek dx11 ve shader 5.0 gibi yeni telnolojilerle daha uzun sure kullanabileceginiz bir kart. ayrica dx11 in dx10 dan cok daha fazla performans veriyor.. enazindan suanda tek dx11 oyun oyle gosteriyor.oda patchle dx11 oluyor ve bi patch bile cok buyuk performans artısı veriyor. zaten boyle olucagi oyunlar ve kartlar yokkende soyleniyordu. ayrica elektirik tuketimi ve ısınma olarak cok guzel degerleri yakaladi 5800 serisi. kart secmek icin bir neden olmasada ( bana gore) yinede boyle bir + nın olmasi insani sevindiriyor.

yanlıs bilgilendirmezsen gsl olucak..

cunku bir oyunda fazla verirken

bir baska oyunda AA acınca rezilleşiyor dx 11 de

Tamam kabul nVidia fansın fakat bari milleti yanlış yönlendirme. Yani "bari" diyorum bak. Resmen 50 lira için adama GTX 285 aldırcaksınız, DX 11 oyunlar çıkınca yazın gelip diyecek burada HD 5870 alcam diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 18 Ekim 2009; 7:38:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Sevgili arkadaşlar, güncel testlerde görürsünüz ki dx11 destekleyen ekran kartları dx11 uygulamalarında dx10 destekleyen ekran kartlarına göre %20 performans artışı yakalıyor. 285gtx bu gerçek ortaya çıkınca kıymetini kaybedecek diye düşünüyorum. hd5850'nin çıkış fiyatı 285gtx ile eşitken bile 285'i geçiyorsa, 450tl 285gtx'in sıfır fiyatı 2. el ekran kartına verilmez diye düşünüyorum.

kac tane dx 11 uygulması gördün acaba sayar mısın ?
    bir oyunda performans artıyor diye nasıl %20 diye genelleme yapabiliyorsun
    stalkerda da dx11 i acınca kart pörtlüyor hem de gercek oyun bu digeri gibi ne oldugu belli olmayan batteforge degil

ayrıca Tolga ,"resmen 50 lira için adama GTX 285 aldırcaksınız, DX 11 oyunlar çıkınca yazın gelip diyecek burada HD 5870 alcam diye." demissin
    yani sen deyince gtx 285 dx 11 oyunlarda o kadar kötü deger vericekki bu alan kisi diycek bu ne ya oynanmıyor 5870 almalıyım ? bu mudur ?
    gtx 285 in bile yetmicegini düsünüyorsan o zaman biz gtx 275/hd 4890 ve asagısını kullananlar bırakalım bu oyun isini baksana gtx 285in bile yetmicegini düsünüyorsun ilk dx 11 oyunlarla bizim gibi oyuncu profilinin %70inden fazlasını olusturanlar napıcak?
    (tabi ki herkesin oyun oynama stili farklı arkadas dememisski yok iste 1920x1200 cozunurlukte fulluycem aayı da afyi de herseyi acıp 60 fpsden asagı kurtarmaz beni )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fod -- 18 Ekim 2009; 9:11:32 >

• Hayır hocam tabiki öyle bişey demiyorum. Fakat 450 lirası varken HD 5850'yi bırakıp, GTX 285 alırsa yazık olacak yani. GTX 285 yetecektir, yetmelide fakat HD 5850 hem DX 11, hem SM 5.0 hem de 2. el değil 0 olarak alcak.
  • hepsi hikaye ben olsam 2. el GTX 275 alirim bence hepsinden daha akillica bir yatirim olur. DX 11 e su an para vermek tamamen ben de sahip olayim hirsi. dx 11 oyun var mi ? dx 11 ne ki ? dx 10 kac kere oyun oynadiniz bugune kadar ? bu dediginiz 550 tl ye garantili ps3 alirsiniz 2. el ve cok daha iyi olur bence cunku simdi 550 liraya aldiginiz kart 3-5 ay sonra direkt yari fiyatina satiliyor 2. el piyasada... pahali kartin 2. el satisi cok zararli olur.. 275 in oynatamadigi oyun yok 1 tane bile. para cebinize kalsin ileride dx 11 yayilinca 1 sene sonra falan bakarsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

hepsi hikaye ben olsam 2. el GTX 275 alirim bence hepsinden daha akillica bir yatirim olur. DX 11 e su an para vermek tamamen ben de sahip olayim hirsi. dx 11 oyun var mi ? dx 11 ne ki ? dx 10 kac kere oyun oynadiniz bugune kadar ? bu dediginiz 550 tl ye garantili ps3 alirsiniz 2. el ve cok daha iyi olur bence cunku simdi 550 liraya aldiginiz kart 3-5 ay sonra direkt yari fiyatina satiliyor 2. el piyasada... pahali kartin 2. el satisi cok zararli olur.. 275 in oynatamadigi oyun yok 1 tane bile. para cebinize kalsin ileride dx 11 yayilinca 1 sene sonra falan bakarsiniz..

+1 Budur
  • -1. Katılmıyorum, bilgisar forever.

Ps3 kullanmadım, ama kullanan bilinçli arkadaşlar görüntü kıyaslamasında dev ekran tvye bilgisayar takarak alınacak çözünürlüğü savunurlardı diye düşünüyorum. Bilgisayarın da daha esnek bir aygıt olduğunu hatırlatırım.

@fod, arkadaşım af'yi 8-16 aç, sonra hd4890 ve 285gtx'in kıyaslamalarına bak bir zahmet HAWX'da. Ki bu Dx11 bile değil tam.

"Nasıl böyle bir genelleme yapabiliyorsun %20 vs vs?" diyen arkadaşlara hem bir sempati duyuyorum, hem de sinir oluyorum öğrenme isteklerinin olmasına rağmen bunu olgun bişekilde ifade etmedikleri için.

Arkadaşlar dx 10.1 destekleyen ekran kartları>>Ati ve Nvidia'nın anca çıkarabildiği düşük seviye gt210, gt220'ler görüntü oluşturduktan sonra filtreleme aşamasında 1 basamak daha çabuk bitirirler işlerini. Bu da beraberinde performans getirir; çünkü zaten hazırlanmış görüntüyü daha çabuk ekranla buluşturuyordur.

Geçen 1.5 ay bilgisayarsız kaldığım için detayları araştırmayı bıraktım ve önceki okumuş olduğum incelemeler hatırımda değil ama çok net bir bilgi dx11'in %20 performans artışı getirecek olması dx10.1 destekleyen ekran kartlarıyla. Tekrar bulunca seve seve paylaşacağım. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tbederli

arkadaşlar nasıl 285 i öneriyor şaşıyorum.
    bu fiyatlarla 5850 tek seçenek gibi duruyor

ayrıca bir kaç kişi bugün için dx11 gereksiz demiş.
    böyle birşey olabilir mi biz aldığımız ekran kartını 1 gün kullanıp çöpe atacağız. tek kullanımlık kartlar mı bunlar pes wallahi.

ya sen okunanı anlamıyon yada ölesine saçma yorumlar atıyorsun kuduğun cümleyi tekrar tekrar oku bir gün diyorsun ne alaka ya diyelim adam aldı 5850 bugün ee ne oldu ne işine yaradı d11 kullanabiliyor mu nevar hangi oyun var nezaman çıkacak sence biliyormusun net bir tarih var mı elinde tek kullanımlık diyorsun ne alakası var bizim dediğimiz şimdilik gerek yok bu d11 kartlara boşa diyoruz yalan mı var mı dolu yani d11 şuan ya zaten 2010 da nvidia da çıkarıcak ati erken davrandı hemen millete satmak için nvidia çıkarınca bu sefer ona rakip yeni kartları çıkarıcak ee ne olucak rekabet+ucuzlama sen şimdi alırsan çıkmamış teknolojiyi sadece kendini avundurursun d11 li oyunlar çıkınca zaten emin ol nvidianın bir sürü d11 kartıda çıkar atide tekrar çıkarır bu da milletin yararına olur fiyatlar ucuzlar herkes alır anladın inş şimdi önce mantıklı düşünüp hareket etmek lazım bende 4850 kullanıyorum istesem 5850 de alırım ama sadece konu açar kendimi tatmin ederim çüünkü elde birşey yok o yüzden tam rekabet başlıyınca bende d11 kartlara geçicem ozaman sizin aldığınız fiyattan daha ucuza aynı teknolojiyi almış olucaz biraz düşününce herkes anlar elinde olanlar boşa satıp d11 kartları almasınlar sabır olmayanlar alabilirler o ayrı tabi

• quote:

-1. Katılmıyorum, bilgisar forever.

Ps3 kullanmadım, ama kullanan bilinçli arkadaşlar görüntü kıyaslamasında dev ekran tvye bilgisayar takarak alınacak çözünürlüğü savunurlardı diye düşünüyorum. Bilgisayarın da daha esnek bir aygıt olduğunu hatırlatırım.

@fod, arkadaşım af'yi 8-16 aç, sonra hd4890 ve 285gtx'in kıyaslamalarına bak bir zahmet HAWX'da. Ki bu Dx11 bile değil tam.

"Nasıl böyle bir genelleme yapabiliyorsun %20 vs vs?" diyen arkadaşlara hem bir sempati duyuyorum, hem de sinir oluyorum öğrenme isteklerinin olmasına rağmen bunu olgun bişekilde ifade etmedikleri için.

Arkadaşlar dx 10.1 destekleyen ekran kartları>>Ati ve Nvidia'nın anca çıkarabildiği düşük seviye gt210, gt220'ler görüntü oluşturduktan sonra filtreleme aşamasında 1 basamak daha çabuk bitirirler işlerini. Bu da beraberinde performans getirir; çünkü zaten hazırlanmış görüntüyü daha çabuk ekranla buluşturuyordur.

Geçen 1.5 ay bilgisayarsız kaldığım için detayları araştırmayı bıraktım ve önceki okumuş olduğum incelemeler hatırımda değil ama çok net bir bilgi dx11'in %20 performans artışı getirecek olması dx10.1 destekleyen ekran kartlarıyla. Tekrar bulunca seve seve paylaşacağım. Saygılar.

evet hep bunu dile getiriyordun dx 11 dx 10.1in üstüne kurulcak gibisinden bekliyoruz linkleri
    hawx'in özelligi ne ?

• Arkadaşım, keskin sirkenin küpünedir zararı. Bak paragraf bile açamamışsın, ne yazdığın anlaşılmıyor.

Hd5850 285gtx ile dx10 uygulamalarda eşit veya az daha üstün. Dx10.1 ve dx11 uygulamalarda ise %20 fark koyuyor, dx11görüntü kalitesindeki artışın ise Nvidia tarafında karşılığı yok.

Dx11 oyunlar ne zaman çıkacak demişsin, araştırıp bulsaydın. Sene sonu gelmeden ilk oyunlar çıkmaya başlayacak, ilk sene içinde iki düzine oyun çıkacak, şu an 3 düzine oyun geliştirme aşamasında dx11 tabanında.

Elbette yeni alacağın kartlar daha uygun fiyata daha iyi olacaktır, çünkü bu teknolojinin istikametiyle alakalıdır. Sen ama şu anda hd5850 alsan 285gtx'in parasını ilerde haketmeyeceğini anlardın. Zira bu kart çıktığından beri Nvidia olabildiğinin en yüksek fiyatına satmak için elinden geliyor bu kartı. Dx11'in gelişiyle tarihin tozlu sayfalarındaki gereken yerini alacak ve bu hepimiz için hayırlı olacak.

• Fod yazımı okursan dilimin döndüğünce açıklamaya çalıştım zaten. HAWX'ın özelliği dx10.1 desteklemesi.
  • ati iyidir
  • quote:

Arkadaşım, keskin sirkenin küpünedir zararı. Bak paragraf bile açamamışsın, ne yazdığın anlaşılmıyor.

Hd5850 285gtx ile dx10 uygulamalarda eşit veya az daha üstün. Dx10.1 ve dx11 uygulamalarda ise %20 fark koyuyor, dx11görüntü kalitesindeki artışın ise Nvidia tarafında karşılığı yok.

Dx11 oyunlar ne zaman çıkacak demişsin, araştırıp bulsaydın. Sene sonu gelmeden ilk oyunlar çıkmaya başlayacak, ilk sene içinde iki düzine oyun çıkacak, şu an 3 düzine oyun geliştirme aşamasında dx11 tabanında.

Elbette yeni alacağın kartlar daha uygun fiyata daha iyi olacaktır, çünkü bu teknolojinin istikametiyle alakalıdır. Sen ama şu anda hd5850 alsan 285gtx'in parasını ilerde haketmeyeceğini anlardın. Zira bu kart çıktığından beri Nvidia olabildiğinin en yüksek fiyatına satmak için elinden geliyor bu kartı. Dx11'in gelişiyle tarihin tozlu sayfalarındaki gereken yerini alacak ve bu hepimiz için hayırlı olacak.

Sen sanirim 3-5 fps pesine dusenlerdensin. Ben 1 sene icinde 8600 GT 8800GT 8800GTS 9800GTX+ GTX 260 GTX 275 GTX 285 AMP HD 4870 1gb kullanmis biri oldugum icin neyin ne paraya degecegini biraz olsun bildigimi dusunuyorum. su an ortahalli verimlilikte parasi olmayan biri gozu kapali 8800GT veya GTS almali 2. el 100-140 tl arasi fiyat araliginda dolaniyorlar sanirim. Parasi olan ve donanimi iyi olan biri de herhalde 300-330 tl civari satiliyordur GTX 275ler 2. elde ya da daha ucuzdur bilmiyorum ama kesinlikle tercih etmeliler bu fiyatlardan.. 450 ye alinan standart bir gtx 285 e oranla 100 tl bile daha ucuz olsa 100 tl iyi bir tasarruftur baska yerde kullanilabilir ki 100 tl den daha fazla fiyat farki var sanirim 2. elde aralarinda. HD 5850 su anki oyunlarda ben testleri inceledim ve bi halta yaramayan performans sundugunu gordum 550 tl icin bes para etmez bence. DX 11 oyunlarda direk batacagini dusunuyorum.. oyun cikmadan oyunun kartini alirsan oyun ciktiginda cikan kartlarla bas edemezsin.. bu hep boyle olmustur boyle de olmaya devam edecektir.

• Çok akıllı olduğunu zannetmiyorum, yoksa o kadar kartla niye işin olsun ki bir son kullanıcı olarak. Akıllı insan araştırır da öyle alır. Azıcık parasına saygı duyar, kıymetini bilir. Sonra hd4890 alır, rahat eder. Nitekim ben az parayla çok eğlendim senle kıyaslayacak olursam kendimi.

Kaldı ki ne kadar nvidia taraflı olduğunu tek cümleyle ifade edemiyorum. Mutlaka ticaret bağlantın vardır ya da kuyruk acısıdır seninki diye kendi yorumumu yapıyorum. Hangi senede olursak olalım, çok genel bir şey vardır. O da, yeni çıkarılan ekran kartının MUTLAKA o teknoloji döneminde çıkan bütün oyunları çalıştıracağıdır eğer hd58xx gibi üst perdedense bu kart.

Sen istediğin kadar elinde bulundurduğun Nvidia kartları dx10.1 ve dx11 desteklemediği için ileriki dönemle ilgili sıkıntılarını insanları böyle yanlış yönlendirerek yani demagoji yaparak gidermeye çalış. Bekleyelim görelim, bu tartışmanın devamını görmek isterim senin sözlerinden. Ama işin bilimsel kısmına dönecek olursak, dx11 %20 daha yüksek performans ve daha gerçek görüntüler getiriyor altyapısı olan ekran kartlarına.

• Sıfır 2 sene garantili gtx 285 i 450 tl ye aldım ben. Ben de kararsızdım senin gibi. Ama benim durumum farklı biraz. Bilgisayarda çoğunlukla age of conan oynuyorum ben. Önceki kartım ati idi oyunda sorunlar yaşıyordum. Şimdi gtx 285 ile full hd monitörde full detay çok rahat bir şekilde oynayabiliyorum oyunu.
  • soru sıfır gtx 285 degil ama 2.el 450tl ve 100tlye yakın fark var
    dx 11 oyunlar cıkacak da yaygınlasak da..sen %20 diye tutturdun da yani nasıl genelleme yapıyorsun cok ilginc ,sürücü etkeni cok büyük bunu bilemezsin oyun yapımcısınına da baglı
    ama 2si de asagı yukarı esit arkadas 2.el alsa iyi olur ,ekran kartını alcagı arkadas 5870 alır belki 1-1.5yıl sonra belki arkadas bu sefer 5870i uygun fiyata alır arkadasından :))
    yine de iki secenekte de cok fark olmuycak cok da tartısmamak lazım
  • Ben de zaten onun için yazdım. Arkadaş 2. eline 450 tl vermesin diye.
  • %20 fark önemli değilse hiç konuşmayalım katılıyorum.

Eğer sürücü desteğiyle çözülecekse iş dx11 sadece reklam senin mantığına göre, tüm o görüntü güzelleştirmeleri, yarı saydam gölge sıralaması düzeltmeleri, tek basamakta görüntüyü ekrana hazır hale getirmek, çekirdek komutuna gerek duyulmayan bellek erişimi için yazılım tabanını düzeltmek vs boş, herşey nvidia sürücülerinde bitiyor yani
  • %20 net fark olsa eyvallah da belli sahnelerde %20 fark olusuyor yoksa tum oyun boyu tum sahnelerde net %20 artis goremezsin.. bence gereksiz ki oyunlar cikana kadar zaten fiyati duser bu 550 tl lik kartin... o zaman 400 den alirsiniz eyvallah derim. oyun yokken ortada oyunda ise yarayacak karti alip 4-5 ay beklemek mantiksiz geliyor. sen hd 4890 aldin ben de aldigim tum kartlari elden cikarip en idare eder kart ile devam edip dx 11 bekleme niyetindeydim ki fallout 3 te gtx 285 amp hatta gtx 295 in bile yer yer kastigini gordukten sonra konsola yoneldim. pc isleri buyuk para kaybi. ha benim ozel zevkimdir o nedenle giden parayi onemsemem ki hep boyle olmustur herkes benden uygun fiyata uygun urunler bulmustur. pc de benim vazgecemedigim tek oyun cs:source oldu zaten.. diger tum oyunlari oynadim ve biraktim.. ama konsolda oyna oyna bak keyfine.. cok guzel oyunlar var masallah.
  • g.adr, fallout 3 Ati tabanlı bir oyun olmasa 285gtxle sorun yaşamazdın. Sorun yazılımda maalesef, ben de mesela HD textureler ile herşey max oynayabiliyorum ama oyundan sıkılıyorum. Heralde ulaşabilmekle alakalı o safhaya.
    Gerçi fallout taraflı bir oyun ama asıl yeni çıkan oyunlarda dx10.1 tabanlı grafik çözümleri postprocessing efektlerinden dolayı çok performans kaybetmiyor olması konunun özü.
    Sen bilgisayardan şaşma yine de derim. Bütçen sarsılmıştır biraz ama fırsat bulursan atiy'le yola devam et sorun kendiliğinden çözülür kanımca.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.