Şimdi Ara

Acil Yardım !! gtx285 yerine hangi ati ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dx11 zaten dx10 a gore daha iyi performans veriyor testlere bakın

siz simdi dx10 kart alıp ilerde yani 4 5 ay sonraki oyunlarda cortlamayı goze alıyorsunuz

almayın gtx285 falan hd5850 varken
  • 100 tl ciddi para ama ekran kartını aldıgımzıda 2 seneye yakın kullanıyoruz ,dx 11 oyunlar ise yakında cıkıkcak ama ilk basta cıkıcaklardna bas yapıt yok yani baba diyecegimiz oyunlar yok
    o yüzden gtx 285 alabilirsin physx icin arkadas link atmıs da 100 tl de onun icin mi versin arkadas ? secim senin ama bence az fark görürsün cünkü zaten gtx 285 oyunları cok iyi fpslerde oynatıcak bir kart ,monitorun 22'' se gtx 285 her türlü yeter
  • Şu zaman HD5850 alınacak zaman değil,daha kartlar referans tasarım ile üretildi ve kullanan kişi sayısı çok az.450TL'ye alınacak olan GTX 285 size hem her türlü yeter,hem de verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar alırsınız.
  • Şu ati, nvidia ile sorun yaşadım bir daha kullanmam diyenler neden pm ile yazıyorda foruma yazmıyor? Göreceğiniz üzere benim de ekran kartım yok ve alacağım. Yorumlar benim için önemli. Benim gibi başkaları içinde önemli. Konu dağıtılmış gibi gözükecek olsa da öyle değil. Konuyu açan arkadaşta karar verme arefesinde. Sorunu yazmanız için mükemmel bir yer
  • Bi kaç haftaya kadar özel tasarım 5850'ler gelir onları beklemek en mantıklısı bence. 450 liraya GTX 285 alacağıma 550 liraya DX 11 destekleyen özel soğutuculu orta halli 5850 alırım.

Yahu bakın, ATI'nin yanına bi daha hayatta yanaşmam diyenlere ne diye kulak asıyorsunuz? Sorunu herkes yaşasaydı kimse almazdı.

Eğer o kişide sorun çıkardıysa,

Kart ya arızalıdır

Ya problem yaşayan kişinin yazılımsal/donanımsal karttan bağımsız sorunları vardır. (Tabi istisnaları saymıyorum, yani siz profesyönel işlerle uğraşırken HD 4xxx serisi aldıysanız sizi tatmin etmez)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 17 Ekim 2009; 18:50:06 >
  • eğer aldığın kartı uzun süre kullanacak ve birkaç ay sonra DX11 yamaları ve oyunları gelince pişman olmayacaksan al GTX285 i.
    ama "ah keşke" deyip pişman olmayı seven biriysen ver üstüne daha 50-60TL al bir ATI 5850 daha iyi.
    hem kartı taksitle ödemiş olursun hem aynı performansı artı DX11 ı yakalarsın ve anca bu şeklide keşke demekten kurtulursun.

şu an bir GTX285 için 450TL iyi bir fiyat olabilir ama sadece şu an için.
    bunu yarını var, öbür günü var, yıl sonu var ve 2010 yılı var.

bence bunları önce bir düşün ve ona göre karar ver...

not: ben şahsen şu an senin durumda olsam GTX285 i hiç düşünmem seçenek olarak.
    yeni ATI almasam bile GTX285 yerine 2.el GTX275 alırım daha iyi...
  • 400 e verirse dusunme al ama 450 derse hd 5850 al bak keyfine
  • hd 5850
  • Bahsedilen gtx 285 2. el.Bu noktada hd 5850 al derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Yahu bakın, ATI'nin yanına bi daha hayatta yanaşmam diyenlere ne diye kulak asıyorsunuz? Sorunu herkes yaşasaydı kimse almazdı.

Eğer o kişide sorun çıkardıysa,

Kart ya arızalıdır

Ya problem yaşayan kişinin yazılımsal/donanımsal karttan bağımsız sorunları vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 18 Ekim 2009; 0:15:46 >
  • 400den fazla verme.
  • 5850 al bana kalirsa. 65 lira mi ne fark varmiş. 285 den cok daha iyi bi kart 5850. gerek performans gerek dx11 ve shader 5.0 gibi yeni telnolojilerle daha uzun sure kullanabileceginiz bir kart. ayrica dx11 in dx10 dan cok daha fazla performans veriyor.. enazindan suanda tek dx11 oyun oyle gosteriyor.oda patchle dx11 oluyor ve bi patch bile cok buyuk performans artısı veriyor. zaten boyle olucagi oyunlar ve kartlar yokkende soyleniyordu. ayrica elektirik tuketimi ve ısınma olarak cok guzel degerleri yakaladi 5800 serisi. kart secmek icin bir neden olmasada ( bana gore) yinede boyle bir + nın olmasi insani sevindiriyor.
  • bence 285 al çünkü ati çok erken çıkardı kartları her nekadar ati kullansamda nvidia 210da çakarıcak işini biliyor şuan gereksizin önde gideni kartlar d11 daha en az 6-12 ayı var oyun vb şeyler için bence tek artısı az elektirik harcaması oda beklemede çok çok az hiç düşünme 285 al her isteğine karşılık verir 5850 alman bence mantıklı değil çünkü nvidia çıkarınca ona rakip başka d11 ler çıkacak o zaman bu kartlar da ucuzlama söz konusu olucak şuan kullanamadığınız bir teknolojiyi almanın ne gibi bir artısı var ki bence rekabetin olmasını beklemek lazım d11 ler için ama 285 al en azından d11 piyasada tam anlamıyla var olunca sende satar d11 geçersin en mantıklısı bu şuan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

5850 al bana kalirsa. 65 lira mi ne fark varmiş. 285 den cok daha iyi bi kart 5850. gerek performans gerek dx11 ve shader 5.0 gibi yeni telnolojilerle daha uzun sure kullanabileceginiz bir kart. ayrica dx11 in dx10 dan cok daha fazla performans veriyor.. enazindan suanda tek dx11 oyun oyle gosteriyor.oda patchle dx11 oluyor ve bi patch bile cok buyuk performans artısı veriyor. zaten boyle olucagi oyunlar ve kartlar yokkende soyleniyordu. ayrica elektirik tuketimi ve ısınma olarak cok guzel degerleri yakaladi 5800 serisi. kart secmek icin bir neden olmasada ( bana gore) yinede boyle bir + nın olmasi insani sevindiriyor.

yanlıs bilgilendirmezsen gsl olucak..

cunku bir oyunda fazla verirken

bir baska oyunda AA acınca rezilleşiyor dx 11 de

• Sevgili arkadaşlar, güncel testlerde görürsünüz ki dx11 destekleyen ekran kartları dx11 uygulamalarında dx10 destekleyen ekran kartlarına göre %20 performans artışı yakalıyor. 285gtx bu gerçek ortaya çıkınca kıymetini kaybedecek diye düşünüyorum. hd5850'nin çıkış fiyatı 285gtx ile eşitken bile 285'i geçiyorsa, 450tl 285gtx'in sıfır fiyatı 2. el ekran kartına verilmez diye düşünüyorum.
  • Tercih meselesi. Physx senin için önemliyse GTX 285, Directx 11 önemli ise ATI al. İkisini birden istiyorsan mecburen beklemen gerekecek yeni Nvidia serisi için. Aslında ekran kartı almak için uygun bir zaman değil şu aralar.

Ayrıca Physx için ATI yaması falan yok. En azından tek GPU kullanacaksan yok. ATI kartın yanına Nvidia kart takarsan resmi olmayan bir yamayla Physx kullanabilirsin sadece.
  • Allah aşkına, physx'i nvidia'ya satan ageia yöneticileri bile diyorlar ürünümüzden tam verim alabilmek için oyunların yazılım tabanına eklenmeleri gerek diye. Şu aşamada physx kim için olursa olsun biraz fazladan toz biraz fazladan çerçöpten ibaret.

Kaldı ki şu nvidia'nın piyasa payı olarak dx11'in gelişi karşısında yenilmeye mahkum olduğu dönemde kim git mutlaka Nvidia ekran kartı al diyorsa, onun tarafsızlığından şüpheye düşerim; ya nvidia kartı almıştır, ya da ticaretle alakası vardır.

Sırf dağıtıcıların elinde Nvidia kartlar hala var diye hd58xxler olması gerekenden pahalıya satılıyor, eğer 285gtxten ucuza hd5850 satacak olsalar tüm nvidia kartlar ellerinde kalır. Azıcık hesap kitap öğrenelim diye düşünüyorum.

• Galiba bir süre forumdan uzaklaşmak en güzeli olacak. Saçmalayan sayısı yükselmiş.

Konuyu açan arkadaşım, sana önerim hd5850'dir. Şuan en mantıklı kart da odur. Daha az ısınır, daha sessizdir, özellikle sistem boştayken güç tüketimi çok düşüktür. Oc kapasitesi iyidir, bir üst modeli olan hd5870'i yakalayabilmektedir. DX11 desteği sayesinde Win7'de gerçek anlamda kullanacağın bir teknoloji elinin altında olur.

DX11 olduğu için hd5850'yi gereksiz bulan ve gtx285'i öven arkadaşlara soruyorum: Kaçınız dx10 oyunları oynuyorsunuz? Son dönemde birçok dx10 destekli ekran kartı denememe rağmen dx10 ile yalnızca 1-2 deneme yaptım. Asıl kullanılmayan dx10'dur. DX11 ise size garanti ediyorum çok daha yaygın şekilde kullanılacak.

Hadi diyelim ki bu arkadaş dx9 ile kullanacak kartı. E dx9'da da performansı daha iyi. Ayrıca belirteyim gtx285'in gerisinde kalma gibi bir durumu da yok. 1-2 oyun elbette olabilir. Sürücü güncellemeleri ile aşılmayacak bir durum değil bu. Zaten birçok artısı bulunuyor. Hâlâ gtx285'te direten arkadaşları anlamak pek mümkün değil.

• Mamad+1. Sıkma canını Mamad, dx11 oyunların piyasaya sunulması ile zaten incelemelerde herkes görecek.
  • arkadaşlar nasıl 285 i öneriyor şaşıyorum.
    bu fiyatlarla 5850 tek seçenek gibi duruyor

ayrıca bir kaç kişi bugün için dx11 gereksiz demiş.
    böyle birşey olabilir mi biz aldığımız ekran kartını 1 gün kullanıp çöpe atacağız. tek kullanımlık kartlar mı bunlar pes wallahi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.