Bıosta keyboard wake-up password koyduktan sonra makine açılmamaya başladı. Power a basıyosun açılmıyo, klavyeden pass i yazıyosun açılmıyo. Power suplly da tık yok. Bıos pilini çıkardım, tuttum 1-2 dakika, yine tık yoktu makinede. Board üstündeki bios reset işlevi görebilecek bütün switchleri tornavida ucu ile short ettim, yine olmadı. Atx power supply çalışıyomu diye çıkarttım board giden konnektörü, onuda şort ettirdim ortadaki 2 pini. O çalıştı. Sorun bioasta bişeylerde heralde ama çözemedim. Makine benim değil, boardın kitapçığı yok ( alet celeron 533, via çipsetli board, award bios )
Noolur yardım edin makinede benim değil kaldım öyle
Klavye ps/2, bi işe yarayacaksa bi allahın kulu yardım etsin lütfen !
herseyi yapmissin bendede oyle bisey oldu bios u resetledim duzeldi bence pili cikar biraz daha bekle daha sonra pili takmadan pil kismina bastit ac(pili tutan demire) benim eski kasada ise yariyordu
herseyi yapmissin bendede oyle bisey oldu bios u resetledim duzeldi bence pili cikar biraz daha bekle daha sonra pili takmadan pil kismina bastit ac(pili tutan demire) benim eski kasada ise yariyordu
Inşallah yarar, sağolasın, ben CIH tan şüphelenmeye başladım
ehehehe galiba sorunu biliyorum yazdığın şifrede tükçe karekterler vardır (noktalı harfler de diyebiliriz), onları yazmadan yaz şifreyi mesala yağmur yazdıysan yamur yaz açılır, ışık yazdıysan sadece k yaz insanın adı kürşad olunca neler öğreniyor neler