Şimdi Ara

ACİL YARDIM KLAVYEYE SODA DÖKÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Razer blackwidow chroma klavyeme an itibariyle soda dökmüş bulunmaktayım.. kısa bi kalpkrizinden sonra klavyeyi ters çevirip sodayı boşaltıp tuşları söküp tekrar ters bekletip peçeteyle sildim ve bekleyip tuşları geri taktım.

Gelelim sorunlara:
    1- Space basınca n tuşu çıkıyor nadirde olsa
    2- Backspace bazen komple kelimeyi siliyor
    3- Hangi tuş bilmiyorum bazen chromede yukarıda google arama motoruna gelip 1 tane soru işareti koyuyor
    4- space basınca bazen mouse ile sağ tıklamış gibi geri al yenile falan şeylerin olduğu yeri açıyor

bunlar sadece farkettiklerim başka şeylerde olmuş olabilir bir çözüm önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum lütfen

• xeryusrg kullanıcısına yanıt
    İyice kurumasını beklemekten başka çare yok gibi. Bu belki birkaç gün sürebilir. Birkaç gün sonra da aynı problem varsa o zaman maalesef içini açıp devre plakasını güzelce temizlemek lazım.

Soda içersinde çeşitli tuzlar ve dolayısıyla iyonlar bulundurduğu için elektriği rahat ileten bir sıvıdır. Dolayısıyla tabiyatıyle switchlerin bağlı olduğu PCB diye tabir edilen devre plakasında birbirleriyle temas etmemesi gereken elektrik yollarını kolayca kısadevre yaptırıp yanlış karakterler basılmasını sağlayabilir. Fakat işin iyi tarafı klavye hala çalışıyorsa bu demektir ki ana kontrol çipi kısadevre yüzünden zarar görmemiş. İyice kuruyunca büyük ihtimal tamamen düzelir.
  • Buzz Lightyear B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum inşallah düzelir , düzelmese bile devre plakası kolay bir iş gibi gözüküyor kendim yapmaya çalışırım olmadı bilgisayarcının yolları.
    550 lira verdik 50 lirayada tamir ettiririz herhalde :)
  • Arkadaşlar klavye bir gün bekledikten sonra şuanda yazıyorum hiçbir sorun kalmadı tamamen eski haline döndü, şuana kadar yaptığım araştırmalarda (klavye yaşarmı diye) anladığım, iyiki yaptım dediğim ve başınıza gelirse yapmanız gereken en önemli şey klavyeyi sıvı dökülür dökülmez ters çevirip sallamak.İçindeki sıvı nekadar boşalırsa okadar kardasınız demektir.Kendim neler yaptığımı anlattım.

Umarım klavyenize bişey dökülmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeryusrg -- 18 Şubat 2016; 18:07:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.