Şimdi Ara

ACilllll TELEFONUM TUZLU SUYUN İÇİNE DÜŞTÜ YARDIM !!!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
15.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar buyuk annem Bu alzeimer hastası telefonu yıkıycam die tuzlu suya sokmuş Telefonu elektriüe felan takmadım .Prinç Deniycektim ama DAha1 sene garanti ustune de 1 sene sigortası devm ediyor Sizce NE yamalıyım Lütfen Yardım EDin DAha 1 saat once oldu heğsi Minibookumda dün bozoldu ne olr yardım EDin :'(

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefonunuz Tuzlu Suya Düştüğünde Yapmanız Gerekenler

Telefonunuzu tuzlu suya düşürmek can sıkıcı bir durumdur, ancak hemen harekete geçerseniz hasarı en aza indirebilirsiniz. İşte telefonunuzu tuzlu sudan kurtarmak için adım adım bir kılavuz:

• Telefonunuzu Hemen Çıkarın: Telefonunuzu tuzlu sudan ne kadar çabuk çıkarırsanız, hasar o kadar az olur.
    • Telefonunuzu Kapatın ve Pili Çıkarın (Mümkünse): Telefonunuzu kapatmak, kısa devreleri önlemeye yardımcı olur. Çıkarılabilir bir pile sahipse, pili çıkarın.
    • Tuzlu Suyu Temizleyin: Bir bez veya kağıt havlu kullanarak telefonunuzdan olabildiğince tuzlu suyu temizleyin.
    • Telefonunuzu Pirince Koyun: Pirinç, nemi emmede çok etkilidir. Telefonunuzu bir kase pirincin içine batırın ve en az 24 saat bekletin.
    • Silik Jel Paketleri Ekleyin: Pirincin içine silika jel paketleri eklemek, nemin emilimini daha da artırabilir.
    • Vakumlu Bir Torbaya Koyun (İsteğe Bağlı): Telefonu ve pirinci vakumlu bir torbaya koymak, nemi daha etkili bir şekilde uzaklaştırabilir.
    • En Az 24 Saat Bekleyin: Telefonunuzu pirincin içinde en az 24 saat bekletin. Daha fazla süre daha iyidir.
    • Telefonunuzu Açmadan Önce Kontrol Edin: 24 saat geçtikten sonra telefonunuzu açmayı deneyin. Telefonunuz açılmazsa veya sorun yaşarsanız, profesyonel bir tamirciye götürün.

Ek İpuçları:

• Telefonunuzu pirince koymadan önce saç kurutma makinesi kullanmayın. Isı, hasarı daha da kötüleştirebilir.
    • Telefonunuzu asla mikrodalgaya koymayın.
    • Telefonunuzda sıvı hasarı göstergesi varsa, garanti geçersiz olabilir. Profesyonel bir tamirciye danışın.

Telefonunuzu tuzlu sudan kurtarmak zaman alabilir, ancak bu adımları izleyerek hasarı en aza indirebilir ve telefonunuzu kurtarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bataryasını falan her şeyini çıkar pirincin içine koy 1-2 gün beklet orda
  • Pili çıkar pirinç kavanozunun içine koy garanti birşey yapamaz diye biliyorum kullanıcı hatası olduğu için masraf çıkartır sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bk. -- 3 Nisan 2011; 10:01:37 >
  • teli acma sakin kurula pirince yatir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bk.

Pili çıkar pirinç kavanozunun içine koy garanti birşey yapamaz diye biliyorum kullanıcı hatası olduğu için masraf çıkartır sana
    aynen pirinç kavanozuna koy ama merak edip arasıra çıkartma 1-2 gün beklesin kesintisiz... (bu yöntem ile blackberry kurtarılmıştır.)
  • şimdi
    ilk olarak tuzlu suya düştüğü için telefonun hemen bataryasını çıkart, pil kapağı vs açık şekilde cihazı normal su dolu bi kavanoza koy. bir süre beklet. çeşme altında da yıkayabilirsin cihazı. maksat cihazın içerisindeki tuzu azaltmak. suya düşen cihaz çalışır bir süre daha ama su tuzlu su olursa bir süre sonra oksitlenmenin daha hızlı olduğunu göreceksin ayrıca bunun yanında kısa devreler vs de baş gösterecek.
    neyse telefonu güzelce bi normal suyla yıkadıktan sonra içini dışını, saç kurutma makinesi ile kurutabilirsin, ama sadece anakartı kurut. lcd ekran gibi plastik aksamlara zarar verebilir ısı. kuruduğundan emin olduktan sonra pirinç dolu bir kavanoza koyup bekletebilirsin 2 3 gün. bu işlemlerin sonunda eğer en başta tuzlu su yüzünden batarya kısa devre yapmadıysa ve anakarta zarar vermediyse rahatça kullanabilirsin telefonunu

• quote:

Orijinalden alıntı: BunnyTank

aynen pirinç kavanozuna koy ama merak edip arasıra çıkartma 1-2 gün beklesin kesintisiz... (bu yöntem ile blackberry kurtarılmıştır.)

Alıntıları Göster
    Sigorta varmış ya işte, başvur ve yenisini al.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Palabıyık

Alıntıları Göster

aman diyim direk o haliyle pirince falan koyma. pirince koy diyenler tatlı suya düşme senaryosunu anlatıyolar. eğer tatlı suya düşmüş olsaydı direk kurutacaktın pirinçle falan ama tuzlu suya düşmüş telefonu kurutmaya kalkarsan pas tutar. yukarıda bi arakdaş anlatmış, tatlı suda beklet diye, aynen öyle yapman gerek önce. sonra kurutmalısın.

arkadaşımın telefonu denize düşmüştü, arkadaş da hemen kurutmuştu, sonuçta telefonun heryeri paslanmıştı

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

aman diyim direk o haliyle pirince falan koyma. pirince koy diyenler tatlı suya düşme senaryosunu anlatıyolar. eğer tatlı suya düşmüş olsaydı direk kurutacaktın pirinçle falan ama tuzlu suya düşmüş telefonu kurutmaya kalkarsan pas tutar. yukarıda bi arakdaş anlatmış, tatlı suda beklet diye, aynen öyle yapman gerek önce. sonra kurutmalısın.

arkadaşımın telefonu denize düşmüştü, arkadaş da hemen kurutmuştu, sonuçta telefonun heryeri paslanmıştı

Alıntıları Göster
    Tatlı su da fayda etmez
    Asetonda beklet ama çıkarır çıkarmaz sakın kurutmak için çabalama. Kapalı bir çekmecede en az 1 hafta bekletmen lazım kesinlikle ışık almamalı.

• quote:

Aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

Aynen

Alıntıları Göster
    Biber dök..

• quote:

Orijinalden alıntı: computeron

Biber dök..

Alıntıları Göster
    çOK sAOLUN sİMDİ siGORTA yI arADIM ALICAKLAR :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DumbleSun

çOK sAOLUN sİMDİ siGORTA yI arADIM ALICAKLAR :)

Alıntıları Göster
    bataryaya küçük süprizler yap.
  • cok merak ettim tuzlu suyu nerden buldu telefon?tuzlu sudami yikanio camasirlar?
  • Benim bi telefonum var çalışmıyor onu suya soksam sonra pirinç dolu kavanozda bekletsem kendine gelirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: screamozan16
    Benim bi telefonum var çalışmıyor onu suya soksam sonra pirinç dolu kavanozda bekletsem kendine gelirmi

sicak suya sok ama kaynak olmasin, snra 1su bardagi bulgur 1bardak pirinci karistirip icine telefonu koy ve calkala 4gun snra hazir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewci

quote:

Benim bi telefonum var çalışmıyor onu suya soksam sonra pirinç dolu kavanozda bekletsem kendine gelirmi

sicak suya sok ama kaynak olmasin, snra 1su bardagi bulgur 1bardak pirinci karistirip icine telefonu koy ve calkala 4gun snra hazir

3 tane calısmayan var 1 ınde denıcem olursa dıgerlerınede denıcem
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiCreAM

quote:

Orijinalden alıntı: ewci

quote:

3 tane calısmayan var 1 ınde denıcem olursa dıgerlerınede denıcem

Alıntıları Göster
    Benim telefona bütün sürahi dökülmüştü hala takır takır çalışıyor Samsung S5233
    Bu pirince yatırma olayı nedir anlamadım ilk defa duyuyorum belki lazım olur mesajım bulunsun

• Em orayi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yu$uF YıLmAz

Benim telefona bütün sürahi dökülmüştü hala takır takır çalışıyor Samsung S5233
    Bu pirince yatırma olayı nedir anlamadım ilk defa duyuyorum belki lazım olur mesajım bulunsun

Pirinç telefondaki suyu emiyor galiba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.