Şimdi Ara

ACİL YARDIM LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • font="Arial"]SELAM ARKADAŞLAR BANA ACİL OLARAK "GERÇEK (TREU) RMS DEĞER"LE ALAKALI Bİ AÇIKLAMA LAZIM.YARDIM EDİİİİİİİİİİN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![

• oncelikle \\konu acmadan once burayı okuyun\\ baslıklı üst konuyu bir okumalısın,bunu neden dediğimi okuyunca anlayabilirsin.

rms hakkında bilgim tersten okursak eger root-mean-square: voltajın karesinin ortalamasının karekoku anlamına geliyor. buda temel olarak power dogrudan dogruya voltajın karesiyle orantılı oldugundan average power la ilişkilendirilmek icin yapılan bir hesap diye aklımda kalmış. eger sinyalin saf sinusse Vmax ı kökikiye bolerekte bulabilirsin rms değerini.

true rms nedir bilmiyorum googleda arattım daha cok true rms measurement veya true rms meters yani gercek rms hesaplamayla karsılastım, anladıgım kadarıyla analog sinyaller sayısala cevriliyor ve mikrokontroller sayesinde integralli karekoklu matemetiksel hesabı yapılıyor , bi yerde de direncin ısınmasından yola cıkarak hesaplama yapıldıgını yazmıs , o yuzden buraya link yazmıyorum zaten bisuru sonuc cıkıyor aratınca, --true rms measurement edu lecture note-- diye google aratırsan karsına bilgi iceren pdfler cıkacaktır. esasında ""gercek rms degeri"" ifadesini arıyorsun ama bende merak ettim ama bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador01 -- 13 Ekim 2005, 14:39:24 >

• iki başlık açmışsın burayada yazayım.

mesela true rms voltmetreler sinyalin dalga şeklinden bağımsız (sinüs, üçgen, kare, testeredişi) doğru (true) rms değerini ölçerler. piyasada satılan true rms olmayan ve genelde çoğu kişinin kullandığı ölçü aletleri sinüs sinyale göre kalibre edilmiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.