Dün işlemcime overclock yapmak istedim. İlk baştan itibaren 3.8 Ghz görünen hızımı 4.2 Ghz'ye çıkardım. Voltage değerini 1.35000'den 1.40000'e çıkardım. Bilgisayar açılmadı. Bu kez 4.1 GHz'e çektim Voltage yine 1.4'de kaldı. Bu kez açıldı ama stress testi yaparken 59 derecelerde bilgisayar kendini kapattı. Bu kez voltajı 1.35'e çektim denedim yine stress testi yaparken kapandı. Sonra ayarları eski haline getirdim 3.8 GHZ ve 1.35 voltaja... Stress testi yaptım 50 derecede sabit bir şekilde çalıştı ve kapanmadı. Şimdi soruyorum sizlere internette overclock yapan arkadaşlar stock soğutma ile bile 4.1 değerleri görürken sıvı soğutmalarla rahat 4.2 görünebileceğini söylüyor ve video çekiyor. Bendeki sorun nedir hiç bir şekilde anlamadım. Yardımcı olur musunuz?
Not: İlk defa overclock yapmayı denedim
Voltaj ile ufak ufak oynayarak kapanma sürelerini test edebilirdin. Tek tuşla overclock yapmıyorsan tercih ellerinde. İnternette voltaj sınırlanırı bulabilirsin. Bu sınılar içerisinde aşağı yukarı giderek. Minimum sıcaklığı elde edene kadar oyna. En stabil sistemi yakalarsın zaten 59 derece gayet düşük bir sıcaklık yük altında 75 dereceler ılık sıcaklıklar olur. İnternette işlemcinle alaklı bios üzerinden kapatılması gereken bölümleri iyi oku biosdan kapatman gereken ayarlar olabilir.