Şimdi Ara

ACİL Yardım Lazım Arkadaşlar (Ryzen 5 2600x overclock)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart: ASUS TUF B450-PLUS GAMING AMD B450 Soket AM4 Ryzen™ DDR4 4400MHz(OC) M.2 Anakart
    İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X Socket AM4 4.2GHz 19MB Önbellek 95W İşlemci
    Ramler: GSKILL 16GB (2x8GB) SniperX DDR4 3000Mhz CL16 1.35V Dual Kit Ram
    Soğutma: COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 120 AM4 UYUMLU 120MM SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

Sorunum:

Dün işlemcime overclock yapmak istedim. İlk baştan itibaren 3.8 Ghz görünen hızımı 4.2 Ghz'ye çıkardım. Voltage değerini 1.35000'den 1.40000'e çıkardım. Bilgisayar açılmadı. Bu kez 4.1 GHz'e çektim Voltage yine 1.4'de kaldı. Bu kez açıldı ama stress testi yaparken 59 derecelerde bilgisayar kendini kapattı. Bu kez voltajı 1.35'e çektim denedim yine stress testi yaparken kapandı. Sonra ayarları eski haline getirdim 3.8 GHZ ve 1.35 voltaja... Stress testi yaptım 50 derecede sabit bir şekilde çalıştı ve kapanmadı. Şimdi soruyorum sizlere internette overclock yapan arkadaşlar stock soğutma ile bile 4.1 değerleri görürken sıvı soğutmalarla rahat 4.2 görünebileceğini söylüyor ve video çekiyor. Bendeki sorun nedir hiç bir şekilde anlamadım. Yardımcı olur musunuz?

Not: İlk defa overclock yapmayı denedim

• Voltaj ile ufak ufak oynayarak kapanma sürelerini test edebilirdin. Tek tuşla overclock yapmıyorsan tercih ellerinde. İnternette voltaj sınırlanırı bulabilirsin. Bu sınılar içerisinde aşağı yukarı giderek. Minimum sıcaklığı elde edene kadar oyna. En stabil sistemi yakalarsın zaten 59 derece gayet düşük bir sıcaklık yük altında 75 dereceler ılık sıcaklıklar olur. İnternette işlemcinle alaklı bios üzerinden kapatılması gereken bölümleri iyi oku biosdan kapatman gereken ayarlar olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.