Şimdi Ara

Acil Yardım. Mouse delay sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sistem özelliklerini söyliyim öncelikle ;
    4790k
    asus z97 ar
    gtx 970
    8 gb ram 1866

sorunda şu;

pc yi çift ekran kullanıyorum.
    1 adet aoc full hd monitörüm var normal standart bi monitör bide full hd 49'' sony tv var ama eski mi tv lcd ekran
    ben onu arkadaşıma verdim kendime 4k uhd 1500 vpi bi led tv aldım. bu tv yi takınca mouse masaüstünde ve oyunlarda delaylı hareket ediyor ama diğer ekrana geçince hiç bir sıkıntı yapmıyor. bu sorunu neden yapar bi yardımcı olur musunuz ?
    tv nin çözünürlüğünü de düşürüyorum aynı sorun oluyor 1080 e çekiyorum yine aynı sıkıntı devam ediyor.

• Muhtemelen yeni televizyonun gecikme süresi fazlalığından kaynaklanıyordur. Malum teknoloji biraz yeni olduğundan olabilir. Tek mantıklı açıklaması bu.
  • Ephésus kullanıcısına yanıt
    hocam 2ms tepkime süresi var.
  • Trikesnos T kullanıcısına yanıt
    Hocam mouse değilde klavyeden bir tuşa bastığınız zamanda geç mi çıkıyor ekranda? Yada bir konuşmalı video ile ses-görüntünün uyuşup uyuşmadığını test etmeyi deneyin. Eğer cidden ekranın gecikmesinde bir sıkıntı yoksa ilginç bir sorunla karşı karşıyasınız demektir.
    yazı yazarkende aynı sıkıntı oluyor hocam. video izlerken anlaşılmıyor ama ?
    Yazı yazarkende gecikmenin olması fakat video-ses senkronizasyonunda öyle bir sıkıntının olmaması sorunun ilginçlik seviyesini arttırıyor

Videonun sesi televizyondan geliyor ise normal sayılabilir fakat bilgisayara takılan bir ses aygıtından geldiği halde görüntü ile senkron ise cidden buna çözüm üretmek kolay değil.
    tv den geliyor ses varsayalım ses ve görüntü arasında da sapmalar var. bunun bi çözümü var mıdır ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wireless Sorunu. (Acil)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    PC'ye bağlı ses aygıtından gelen ses önce, tvden gelen görüntü onun peşinden geliyor ise televizyonun gecikme süresi fazla demektir. 2ms kısmı 4k bir ekran için bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Muhtemelen televziyonun gecikme süresi fazla. Bir çözümü yok panelin üretimi ile alakalı. Tabi ara kablonun uygun olduğunu varsayarsak.

TV ve monitörü bilgisayara bağlayarak ekranı çoğalt seçeneğini seçtikten sonra bir video açıp bakın eğer görüntü monitör ve televizyonda eş zamanlı değilse gecikme kesinlikle televizyon veya ara kablodan kaynaklıdır. Şimdi aklıma gelen bir test yöntemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 25 Kasım 2016; 2:14:33 >
    saol hocam bi deneme yapıyım haber edicem.
  • TV'yi oyun moduna çekin. O tepkime süreleri yanlış bilmiyorsam en uygun koşullarda tvnin verdiği süredir. Bariz şekilde tv ile bağladığımda ben de normal modda lag olurken oyun modunda bir sıkıntı yapmazdı, tabi bununla birlikte görsellikte kalite kaybı yaşatıyor diğer modlara göre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.