Şimdi Ara

Acil Yardım MYSQL ANDROİD baglantısı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar aşşagıdaki resimdeki anlattıgım gıbı yapmam lazım ama Android studio hakkında her hangı bir bilgim yok
    özellikle android studio yu MYSQL e baglamayı bilmiyorum yapılması gereken aslında basit
    -Butona basınca verileri listvievde gösterebilmek
    -listvivewdeki verilere tıklayınca tıklanan veri alttaki listview'e aktarmak
    -kaydet diyince Tekrar veritabanına Kayıt etmek. bukadar. Acil Yardım MYSQL ANDROİD  baglantısı!!

• Uygulamanin direkt database e baglanmasi yanlis. Bi web servisin olmali orasi ile http uzerinden konusmalisin.
  • Php ile bilgilerini json xml gibi servislerle cikti alip bu ciktiyi android te parcalayarak kullanabilirsin. Internette json android uugulamasi cok
  • Maroon On kullanıcısına yanıt
    Tamam Ama androidde nasıl parçalıyacagım ve android kısmında kodlama hakkında bir bilgim yok bunu androide nasıl dökebilirim ? yukarıdaki resimde gayet açık anlattım bir daha bakıp bir yol gösterebilirmisiniz ?
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapabilirim Önce nereden başlamalıyım ?
  • Titanyum. T kullanıcısına yanıt
    Bir tane web uygulamasi yazman gerek. Android uygulamasi bu web uygulamasi ile konusacak, direkt MYSQL e baglanmasi guvenlik riski.
    Ornegin server IP adresi: 5.5.5.5 olsun. Android uygulamasindan HTTP POST ile burayi cagiracak ve ilgili data yi gondermelisin.
    http://5.5.5.5/createOrder adresine post request ile JSON gondermelisin:
    { "masa" : 13 , "yemek":[{"isim":"corba",....} seklinde.
    Sonra server da bunlari MYSQL e yazmali.
    Masa bilgilerini alirken de HTTP GET ile ,http://5.5.5.5/getOrder?masa=13 u cagiracaksin ve server MYSQL den datayi cekip sana JSON olarak gonderecek.
    Basitce boyle.
    - Neden server yazmaliyim ? Guvenlik riski. MYSQL server a android uygulamasindan erisim izni verirsen uygulamanin apk dosyasini acip bakan herkes MYSQL sifresini ogrenecek. Odev bu muhtemelen, guvenlik endisem yok diyebilirsin ama yarin ciddi bir is yaptiginda bunu her turlu yapmak zorunda kalacaksin o yuzden dogrusunu ogrenmek gerek.
    - Neden HTTP server yazmaliyim ? Eger server ile HTTP protokolu uzerinden konusursan istedigin dilde hazir protokol uzerinden konusursun. Cok daha esnek ve kolay olur. Bunun alternatifi socket programming olur ama o zaman kendi protokolunu icad etmen gerekir, gereksiz amelelik ve low level isler ile ugrasirsin. Gerek yok.

---

Eger ben guvenlik riskini goze aliyorum diyorsan MYSQL server konfigurasyonu uzerinde erisebilecek IP adresleri olarak tum ipleri tanimlarsin ( 0.0.0.0 ) yazacaksin konfigurasyon dosyasina; sonra tum yetkilerin verildigi "admin"@"*" gibi bir kullanici tanimlayacaksin ve bu kullanicinin sifresi ile Android uzerinden MYSQL server ina 3306 default portu uzerinden baglanacaksin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    7 yıl önce açıldı
    iphone iptv izleme acil yardım.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.