Şimdi Ara

Acil yardım network!!!!!! Bir türlü olmuyor...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evimde 3 adet bilgisayar var.1 adet tek çıkışlı airties 102 modemim bulunuyor.Tek çıkışlı olduğundan kendi makinemi usb çıkışından

kullanıyorum.Diğer makinelerde modem üzerindeki diğer ethernet çıkışıyla bağlantı kurduğum 8li hub üzerinden bağlantı sağlıyorlar.Fakat şöle bir sorun

var.3.arkadaş ewe yeni geldi o gelmeden önce 2 bilgisayar tek modemden bağlanıyorduk.Sonra hub aldık ama ne zaman hub veya modem üzerinden bu

makineyi bağlamaya çalışsam diğer 2 makinenin interneti devre dışı kalıyor.Herşeyi denedim kablolar bağlantı yerleri sorun yeni olan makinede.Ev ağı

kurdum vs vs... Yani hub dan o makinenin bağlantısını kestiğim an diğer makineler çok normal.Fakat o makineyi bağladığım anda hepsi

anormalleşiyor.Hatta hub ı devre dışı bırakıp o makineyi ethernetten bağlayınca da aynı şey.O makine sorunsuz giriyor diğeri devre dışı.Yeni her türlü

kombinasyonu denedim.Sebep 3. makineden ama ne!!!Daha yeni bir alet 2 haftalık.Sebebi ne olabilir lütfen yardım içinden çıkamıyorum...

• sen kendi makinanı da ethernetten bağla.Modemden aldığın ethernet çıkışını direkt hub a ver sonra da 3 bilgisayar da direkt ethernetten girsin internete o zaman bilgisayar isimleri ip ler vs çakışmadığı sürece sorun olmaması gerekiyor
    [Makinaların hub un modemin ve kabloların ayrıntılarını verirsen daha kolay yardımcı olunur bence.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasirga_ -- 4 Haziran 2007; 14:47:31 >
  • modemde 2 ethernet çıkışı olsa dediğini yapacam ama tek ethernet tek usb çıkışı war.Eğer ethernet çıkışından kendi makinemi bağlarsam hub a bağlantı çıkışı kalmayacak o yüzden bağlayamıyorum yani bnm makine usb den kullanmak zorunda.

Modemde dediğim gibi bir usb bir ethernet çıkışı war.ben usb çıkışını kullanmak zorundayım.Ethernet çıkışından da hub a bağlantı var ve diğer makineler hub üzerinden bağlantı kuruyor.dediğim 3. ve sorunlu makineyi bağladığımda sadece sorun oluyor.2. hub a bağlı olan makinede sorun yok yani her türlü bağlantı da sorun çıkarmıyor.Hub ı devre dışı bırakıp 3.makineyi ethernet üzerinden çalıştırıyorum gene sorunlu.Yani sorun sadece3. makinede.Bi ayar falan mı gerekiyor anlamadım.
  • Dediğinizi yaptım kendi makinemi de hub üzerinden bağladım ama onda da kendi makinem internete girmedi bu sefer napmalıyım hala çözmüş değilim önerilerinizi bekliyorum...
  • resimde gösterdiğim yap ve pc lerin otomatik ip almalarını sağla eğer statikse çakışma yaratabilir.

Acil yardım network!!!!!! Bir türlü olmuyor...
  • çok teşşekür ederim sağolun denicem...
  • Sonucu bildir mutlaka
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.