Şimdi Ara

Acil yardım overclock yaptıktan sonra olanlar oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    .4gb ddr2 ram(soğutucusuz)
    .Q8200 2.33ghz işlemci
    .g31mxp anakart(phoenix bios)
    .Sunbeam Core-Contact Freezer Ultra işlemci soğutucu var
    .xıgmatek utgard 700w kasa var 4 fanlı(200mm x1, 150mm x2, 120mm x1)
    .asus gtx560tı
    Overclock yaparken 2.33ghzden 3.30ghz'ye çıktım dün akşam sonra birazda yükseltiyim dedim 3.50 falan olurmu diye olmazsa pili çıkarırım sorun olmaz dedim. Olanlar bundan sonra oldu Ekran kartına görüntü gelmiyor. Dedim kesin ekran kartı yandı ama yanma yok fanları çalışıyor, çalıştığına dair led ışıklarda çalışıyor. Yinede emin olmak için iki ekran kartı ile tek tek denedim. Onlarada görüntü gelmiyor. Bios sıcaklık değerlerini göstermiyor. Onboard ekran kartıyla görüntü geliyor. Öyle gördüm biostaki durumu. I/O çakışması olabilir diye aygıt yöneticisine girdim slotta ekran kartı yok gözüküyor. ramde işlemcidede sorun yok acaba nerede sorun olabilir. Bios güncellesem sorun düzelirmi? ama bende disket okuyucu yok cdden nasıl halledebilirim olursa. Lütfen acil yardım edin
    Şimdiden Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorroBlack -- 13 Haziran 2011; 22:55:17 >

• Yardım edecek olan yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: zorroBlack

Yardım edecek olan yokmu
    2.33'ten 3.30a mı çıkardın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vault Boy

2.33'ten 3.30a mı çıkardın

o yetmemiş 3.50 denemiş
  • Q8200 ve kullandığım soğutucunun özelliklerini bilmeden yorum yaptınız galiba. Forumda yapılan q8200 üzerinden yapılan overclocku ornek alarak yaptım. Adam 3.50 ye cikilabilir yazmış. Soğutucusu benimkinden daha düşük olmasına rağmen. Ondan denedim ki çıktı. Voltajlarini anakarda uygun ayarlayamadigim icin oldu biosa olan. Gercekten işi bilen birisi yardım edebilirmi ? Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorroBlack -- 13 Haziran 2011; 16:49:13 >
  • quote:

Q8200 ve kullandığım soğutucunun özelliklerini bilmeden yorum yaptınız galiba. Forumda yapılan q8200 üzerinden yapılan overclocku ornek alarak yaptım. Adam 3.50 ye cikilabilir yazmış. Soğutucusu benimkinden daha düşük olmasına rağmen. Ondan denedim ki çıktı. Voltajlarini anakarda uygun ayarlayamadigim icin oldu biosa olan. Gercekten işi bilen birisi yardım edebilirmi ? Saygılar..
    Biosu güncelledim sorun hala devam ediyor bilgisi olan yardım edebilirmi şimdiden teşekkürler
  • quote:

Biosu güncelledim sorun hala devam ediyor bilgisi olan yardım edebilirmi şimdiden teşekkürler

Alıntıları Göster
    peki pci-e hizini 100 mhz sabitleyipte mi yaptiniz bu oc isini yoksa sabitlemeden mi?

ayrica ilk ekran kartiniz onboard olarak ayarli. ekran kartiniz takili iken first graphic adapter kismini peg, pci-e, peg1 gibi bir degelere yani pci-e slotuna getirmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

peki pci-e hizini 100 mhz sabitleyipte mi yaptiniz bu oc isini yoksa sabitlemeden mi?

ayrica ilk ekran kartiniz onboard olarak ayarli. ekran kartiniz takili iken first graphic adapter kismini peg, pci-e, peg1 gibi bir degelere yani pci-e slotuna getirmeniz gerekiyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşımızın demek istediği anakartın ilk açılışta çalıştıracağı ekran kartı nı bios dan seçiniz pci-e (harici vga )mı-o/b vga mı eğer harici vga nın arızalı olduğuna inanıyorsanız o/b vga ya ayarlayınız tam tersi ise pci-e seçili olsun

son olarak o.c. ye en namüsait anakartla bu işe kalkışmışsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 13 Haziran 2011; 23:06:14 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Yorumunuz için teşekkürler dediğiniz ayarları yaptım yine olmadı. Ekran kartı ile birseye dokunmadım overclockta birde. Gözüme çarpan birşey biostan sıcaklık değerini göremiyorum bundan dolayı fan ne hızlanıyor nede yavaşlıyor. anakart sorunumu acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: posıtıve

arkadaşımızın demek istediği anakartın ilk açılışta çalıştıracağı ekran kartı nı bios dan seçiniz pci-e (harici vga )mı-o/b vga mı eğer harici vga nın arızalı olduğuna inanıyorsanız o/b vga ya ayarlayınız tam tersi ise pci-e seçili olsun

Aynen katılıyorum bu anakartla bırak overclock yapmak biosa bile girmek sakat

Ve birde harici ekran kartında sorun yok sanırsam. Diğer ekran kartımlada denedim aynı sorunu veriyor. İki ekran kartındada fanlar çalışıyor ve çalıştığına dair ledler yanıyor. Kullandığım ekran kartı direk powerden güç çekiyor ondan dolayı oc ayarlarında dokunmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorroBlack -- 13 Haziran 2011; 23:17:15 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: posıtıve

Aynen katılıyorum bu anakartla bırak overclock yapmak biosa bile girmek sakat

Ve birde harici ekran kartında sorun yok sanırsam. Diğer ekran kartımlada denedim aynı sorunu veriyor. İki ekran kartındada fanlar çalışıyor ve çalıştığına dair ledler yanıyor. Kullandığım ekran kartı direk powerden güç çekiyor ondan dolayı oc ayarlarında dokunmadım

Alıntıları Göster
    Arkadasim ekran kartini windowsta gordugunu soyluyorsun. gir şu biosuna first graphic adapter kismini bul. yap şunu peg kaydet cik. onboard a goruntu gelmemesi lazim bundan sonra. normal ekran kartina goruntu gelecektir.

• quote:

Arkadasim ekran kartini windowsta gordugunu soyluyorsun. gir şu biosuna first graphic adapter kismini bul. yap şunu peg kaydet cik. onboard a goruntu gelmemesi lazim bundan sonra. normal ekran kartina goruntu gelecektir.

Alıntıları Göster
    peg vga control [PEG Port]
    init display first [pci slot]
    seceneklerini seçtim. Onboarda görüntü gelmedi ama ekran kartınada görüntü gelmedi 2 peş peşe bir kere ayrı dıt sesı geldi.
  • quote:

peg vga control [PEG Port]
    init display first [pci slot]
    seceneklerini seçtim. Onboarda görüntü gelmedi ama ekran kartınada görüntü gelmedi 2 peş peşe bir kere ayrı dıt sesı geldi.

Alıntıları Göster
    in it display first peg yapin.
  • quote:

in it display first peg yapin.

Alıntıları Göster
    in it display first kısmında pci slot ve onboard seçenekleri var sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorroBlack -- 13 Haziran 2011; 23:30:55 >
  • quote:

in it display first kısmında pci slot ve onboard seçenekleri var sadece

Alıntıları Göster
    Hocam orada pci-e de yada peg de olmasi lazim. yeni bios falan yuklemeyi denediniz mi?
  • quote:

Hocam orada pci-e de yada peg de olmasi lazim. yeni bios falan yuklemeyi denediniz mi?

Alıntıları Göster
    Biosu bu gun güncelledim en son sürümünü . pc-e compliancy var ondada v1.0a ve v1.0 yazıyor. in it display first te pci slot ve onboard, Peg/onchip vga control kısmında onchip vga,peg port, auto seçenekleri dısında başka bir seçenek yok malesef

• quote:

Biosu bu gun güncelledim en son sürümünü . pc-e compliancy var ondada v1.0a ve v1.0 yazıyor. in it display first te pci slot ve onboard, Peg/onchip vga control kısmında onchip vga,peg port, auto seçenekleri dısında başka bir seçenek yok malesef

Alıntıları Göster
    peg onboard vga control de peg port a ayarlayin. sanirim orasi seciyormus. manuelinde de oyle soylemekte

• quote:

peg onboard vga control de peg port a ayarlayin. sanirim orasi seciyormus. manuelinde de oyle soylemekte

Alıntıları Göster
    Dediğinizi yaptım şimdi ekrana hiç görüntü gelmedi ve bir uzun iki kısa bip sesi geldi. Tekrar görüntü almak, yani vga ile görüntü almak için bios pilini çıkarıyorum
  • quote:

Dediğinizi yaptım şimdi ekrana hiç görüntü gelmedi ve bir uzun iki kısa bip sesi geldi. Tekrar görüntü almak, yani vga ile görüntü almak için bios pilini çıkarıyorum

Alıntıları Göster
    Ekran karti yok sinyali aliyosunuz... ya ekran kartiniz ya pci-e slotu mefta... anakartida ekran kartinida ben olsam garantiye yollardim.
  • Hocam sorun bence anakarttan çünkü eski harici ekran karti taktım yine aynı sorunu verdi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.