Yazılımsal olduğunu düşünerek kullandığınız antivirüs programı buna neden olabilir..
Buna ek olarak başlangıç programlarını kapatın..
Sistem geri yüklemede yapabilirsiniz.
HD Tune Programını kurarak Error Scan yapın her yer yeşil ile HDD'de sorun yoktur.
tamam teşekkürler deniyeceğim çok saol
dediklerini yapıyorum ama sadece oyunlarda olmuyor nette film izlerken bile kasıyor önceden böyle bi sıkıntı yoktu.
c yi ve d yi bugün bu yüzden sildim tekrar format attım sonuç yine ayni
HD tune sonuçlarını bekliyorum...
Ramlardan şüphelenirsek çıkartıp tek tek takarak hangisinde sorun var tespit edebilirsiniz..
onuda denedim yine aynı :(
quote:
Orijinalden alıntı: arda_skl
ccleaner kaspersky 2012 bunlarıda dene ayrıca yukardakı dedıklerımı uygula
Ayrıca katılıyorum. Hocam..
bilgisayar neden yavaslar bunun o kadar cok sebebi var ki? Ama en basta sunu söyliyeyim bir anda yavaslamıssa kesin virüs yemişsindir bunun caresi de temiz bir format 2.olarak hdd doluluk oranı nedir bunlar baslıca nedenleri
error scan çok yavaş ilerliyor :D
quote:
Orijinalden alıntı: ankarali1988
quote:
Orijinalden alıntı: DeathStalk3r
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
sıcaklık resim burda bakabilirsin yalnı aida yokdu bende
Yazılımsal olduğunu düşünerek kullandığınız antivirüs programı buna neden olabilir..
Buna ek olarak başlangıç programlarını kapatın..
Sistem geri yüklemede yapabilirsiniz.
HD Tune Programını kurarak Error Scan yapın her yer yeşil ile HDD'de sorun yoktur.
tamam teşekkürler deniyeceğim çok saol
dediklerini yapıyorum ama sadece oyunlarda olmuyor nette film izlerken bile kasıyor önceden böyle bi sıkıntı yoktu.
c yi ve d yi bugün bu yüzden sildim tekrar format attım sonuç yine ayni
HD tune sonuçlarını bekliyorum...
Ramlardan şüphelenirsek çıkartıp tek tek takarak hangisinde sorun var tespit edebilirsiniz..
onuda denedim yine aynı :(
kaspersky 2012 virüs taraması yaptır yukardaki arkadaşın dediği gibi
quote:
İstememin sebebi HDD Bad Sactor hatası varmı.. Hepsi yeşil olunca sorun olmayacaktır ben kendimde yaptım 1 saattir bekledim..
Arkadaşım 1. si bilgisayarın virüs kapmış olabilir güvenli modda bir tarat derim 2. si bilgisayarını gereksiz programlardan kurtar 3. cüsü görev yoneticisi işlemlerden bir foto koyarsanız yardımcı olabilirim
quote:
quote:
İstememin sebebi HDD Bad Sactor hatası varmı.. Hepsi yeşil olunca sorun olmayacaktır ben kendimde yaptım 1 saattir bekledim..
tamam hocam taratıyorum sonuçları göndereceğim
birde önceden yüklediğim oyunu 2dk da yüklerdi şimdi 5-10 dk da yüklüyor
quote:
quote:
quote:
Güvenli modda Combofix programını kullan birde..
quote:
quote:
quote:
tamam hemen koyuyorum
quote:
Diski birleştirir misin , birde dediğine göre..
Diski birleştirmek için Defraggler programını öneriyorum.
durum çubuğundan sağ tıklayarak ya da ctrl alt delete'e bastıktan sonra (görev yöneticisi?) task managerı seçerek açılan pencerede 2. sekmeye gelerek çalışan programlara bakın bunlardan system adı altında açılanlar büyük ihtimal windowsun kendi dosyaları veya antivirüs programı gibi önemli programlardır, onun dışında kullanıcı isminiz ya da admin hesabı kullanıyorsanız administrator adı altında çalışan programlar çok fazlaysa veya gereksiz yere RAM ve CPU harcıyorlarsa onları araştırabilirsiniz. Hangi programın daha çok CPU ve RAM harcadığına bakıp, o programı kendi penceresinden kapatarak bilgisayarın yavaşlığının hala sürüp sürmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun çözülüyorsa o programa bir virüs bulaşmış olabilir ya da çok yüklü bir iş yapmaya çalışıyor olabilir.
buyrun arkadaşlar görev yöneticisinin resmini çektim bu linkten bakabilirsiniz
durum çubuğundan sağ tıklayarak ya da ctrl alt delete'e bastıktan sonra (görev yöneticisi?) task managerı seçerek açılan pencerede 2. sekmeye gelerek çalışan programlara bakın bunlardan system adı altında açılanlar büyük ihtimal windowsun kendi dosyaları veya antivirüs programı gibi önemli programlardır, onun dışında kullanıcı isminiz ya da admin hesabı kullanıyorsanız administrator adı altında çalışan programlar çok fazlaysa veya gereksiz yere RAM ve CPU harcıyorlarsa onları araştırabilirsiniz. Hangi programın daha çok CPU ve RAM harcadığına bakıp, o programı kendi penceresinden kapatarak bilgisayarın yavaşlığının hala sürüp sürmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun çözülüyorsa o programa bir virüs bulaşmış olabilir ya da çok yüklü bir iş yapmaya çalışıyor olabilir.
quote:
cpu boşta kullanımı%0
Yazmış hocam ama..
quote:
quote:
Diski birleştirir misin , birde dediğine göre..
Diski birleştirmek için Defraggler programını öneriyorum.
tamam kardeş öyle yapıyım dediğin gibi
yazılım kasıyor galiba bilgisayarınızdaki gereksız programları kaldırın bilgisayarınız trojan spy gibi bir yazılımla karşı karşıya kalmış olabilir anti virüs yazılımınızı gozden geçirin ve bilgisayarınızı boşaltın bunu soylemiştim