bu programı nasıl kullanacam sürücüyü birleştirimi seçeceğim
disk birleştirmede iyi bir fikir deneyin derim bilgisayarınızı hızlandırıyor
quote:
Orijinalden alıntı: ankarali1988
bu programı nasıl kullanacam sürücüyü birleştirimi seçeceğim
Programın kullanımı çok basit anlatma gereği duymuyorum.
pc açılsın.. güncellemeleri devre dışı bırak. güvenlik duvarı devre dışı bırak. dığar ıvır zıvır (saatin orada çalışan uygulamlar filan) uygulamatı kapat. anti virüs devre dışı bırak birde öyle dene ;)
disk birleştirme chkdsk / f
büyük ihtimal format zamanı gelmiştir ama donanımsal olarak ram lerinde problem olabilir çok düşük olabilir. bilgisayarıma gir,boş bir yere sağ tıkla özelliklere gir direk karşına çıkan ekranda ram değerleri vardır. bir problem var ise değer daha az gösterecektir.
- harddisk kapasiten aşırı dolmuştur. pc deki gereksiz ve kullanmadığın tüm programları sil. 2- arka planda çalışan bir virüs olabilir. bilgisayarını güvenli kipte başlatıp iyi bir antivirüs programıyla virüs taraması gerşekleştir. 3- windows otomatik güncellemeleri açıksa bilgisayarını çok kasar. arka planda svchost.exe adında bir dosya sürekli çalışıp durur. bunu önlemek için otomatik güncellemeleri kapat ve bunları microsoft sitesinden manuel olarak elle yap. 4- donanımsal bir sorun olabilir. bilgisayarındaki donanımındaki kartlardan birinde uyumsuzluk yada arıza vardır. aygıt yöneticisinden driverleri kontrol edip güncel olanları yükle. 5- bilgisayarına yüklediğin bir programın updatesi (güncelleme) çalışıyor olabilir. msconfig den yada yukarıda verdiğim ccleaner programı ile başlangıştaki gereksiz yazılımları devre dışı bırak. ayrıca görev yöneticisinden işlemlerdeki cpu kullanım oranlarına bakarak pc ni kasan programı tesbit edebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: arda_skl
büyük ihtimal format zamanı gelmiştir ama donanımsal olarak ram lerinde problem olabilir çok düşük olabilir. bilgisayarıma gir,boş bir yere sağ tıkla özelliklere gir direk karşına çıkan ekranda ram değerleri vardır. bir problem var ise değer daha az gösterecektir.
Dediğin gibi olabilir.. Fakat mavi ekran hatası verir yada sistem hiç açılmaz..
denetim masası>sistem güvenlik>yönetimsel araçlar> görev zamanlayıcısı burayı acın
sol tarafta microsoft>windows>maintenance burada winsat ı devre dışı bırakın
windows 7 de winsat sistem performansini belirli zamanlarda ölçen bir uygulama, genellikle flash videolarda meydana geliyor birde bunu deneyin
1-virüs programlarını kaldır (eğer çok eksantrik sitelere girmiyorsan) 2-disk birleştirmesi yap defragger 3-xp kullanıyorsan takas belleği dosyasını 0 yap vistada bunu yapmak için 2gb ram lazım 4-ekran kartı driverlerini microsoft değil üreticinin sitesinden yükle 5-directx9 yükle (vista 11 kullansa bile) 6-başlat çalıştır run msconfig yaz kullanmadığın programları başlangıctan kaldır 7-oyunları opegl 1024*768 32bit 85hz modunda dene 8-bilgisayar özellikleri gelişmiş performans ayarlarında performansı işaretle (simgeler yerine küçük resimleri göster kalsın bu çok işe yarıyor) 9-aygıt sürücüsünde disk sürücüleri özelliklerinde ilkeler kısmında dma işaretli olsun (gelişmiş ..2 tikte) 10-usb aygıtlarından biri takıyor olabilir klavye modem gibi bunların driverini güncelleştir veya başka aygıtlarla dene 11-anakart ide agp driverlerini üreticinin sitesinden yükle 12-bütün bunları yapmadan önce comodo backup ile yedek al 13-masaüstü arkaplan resmi kullanma 14-system koruması kısmında geri yükleme noktalarını kaldır ve izlemeyi iptal et aklıma gelenler bunlar kendi bilgisayarımda yaptığım şeyler bunlar birde ready boost özellikli usb bellek kullan bunu deneyemedim bir alternatif olabilir
evet alıntı
quote:
Orijinalden alıntı: arda_skl
evet alıntı
Yazılımsal sorun olduğunu düşüyorum.
Sistem optimize etmesi için program önermeyi düşünüyorum ama yararı olur mu sence .. (Sanmam)
Disk birleştirme ve virüs taraması çözüm yolları kalıyor..
adam tum cozumlerı deneyıp oyle yazsın hocam ya
Sistem geri yüklemeyi denediniz mi, belki sonradan yüklenmiş olan bir yazılım neden olabilir Ramlerin yerlerini de değiştirebilirsin
adam sistemi geri yuklesin sonra nasıl olsa buraya yazar
sabahcıyız abi sorunu cozulmesse başka yollar deneriz
işte mesajların arasında karısmıs heralde
bende banı yerim heralde
rts root ve Sylargray dan banı yemiştim
bölüm yetkilisiyle konuş vallaha neden ban yedin bu arada geçmiş olsun