Arkadaşlar elimde PIII 800 soket işlemci var bu işlemciyi Abit Be6 -II board da kullanıyorum (Çevirici ile) üzerindeki fan Celeron 1000 mhz nin orjınal ıntel fanı ama yine sıcaklık setup ta 67-70 arasında görünüyor ve sureklı otuyordu bende setuptan alarım ayar sıcaklıgını 82 dereceye sistemi kapatmayıda 90 dereceye çıkardım şuan alarım vermıyor ve kılıtlenmıyor. Öğrenmek istediğim 67-70 derecede çalışması normal mi? Değilse normal sıcaklık derecelerı kaç? zamanla işlemciye zarar verir mi? bu sıcaklıgın onune nasıl geçebilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Acil cevap
Bende de p3800 vardı.Ama bende sıcaklık yük altındayken bile 60 olmuyordu.Belki işlemcinin fanına fln bişe olmuştur bi bak istersen.O sıcaklık o işlemci için aşırı anormal.[dntw][|)]
ama 2 ssatten fazla testte tuttum hıç kıtlenmedi.kullandıgım fan orginal ıntel fanı celeron 1000 ile geldi. fanda bi tuhaflık yok bende anlamadım ana kartın bı sorunu olsa gerek.
Cpu yu soketinden cikarip soket ve etrafini temizliye bilirsin isi sensorleri toz v.s kaplamis olabilir.ayrica heatsink in cpu ya iyi temas ettiginden emin olmalisin. 67-70 derecede calisiyorsa oyun yada benzeri uygulamalar actiginda isi degismiyorsa sistemin raporlarinda bir sorun oldugundan emin olabilirsin. sisteminde bir sorun var..
Normal Sartlar /None_o/c Min:47 Max:68~
naptınız yaa yumurta pişer o sıcakta bi okuma yanlışı olmalı benim P!!!700@1162mhz 50 geçmezdi hey gidi hey...