Şimdi Ara

İşlemci 89 ssd 85 gpu 85 hot spot 92 derece normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dell gaming g315 laptop aldım. ac origins oyununda yük altındayken işlemcinin max sıcaklık değeri HW Monitor programıyla ölçtüğümde 99 derece oluyordu. "Bu ne lan bu vaziyette uzun süre oynarsam (3-4 saat oynuyorum oyunu) işlemci uzun süre dayanmaz cortlar" diye düşündüm. çözüm aradım. bu laptop Intel Turbo Boost modu açık vaziyette geliyormuş. bios ayarlarından bulup kapattım. 10 derece fark etti işlemci sıcaklığı.

yük altında 1 saat oynayıp max sıcaklığı test edince:

işlemci 89

ekran kartı (gpu) 85

ekran kartı (hot spot) 92

ssd harddisk 85 derece oluyor.

bu değerler gaming laptop için normal mi? bu vaziyette uzun süre kullanırsam oyunları günde 2-3 saat oynasam pc'nin ömrü kısalır ve bozulur mu?

işlemci: i7 10750H

ekran kartı: gtx 1660 ti 6 gb

ssd: Kioxia BG4 Series SSD (512 GB)

pc alttan hava alıyor arkadan sıcak havayı atıyor. altı tozlanmış. son zamanlarda ac origins oynarken bazen mavi ekran verip reset atıyor. alarm sinyali gibi bir sinyal veriyor gürültülü sonra siyah ekranda kalıyor win çökmüş gibi. format usbsini takıp re atıp biosa girip usb ile başlatıp format atarken pc'yi onar deyince windowsumu kurtarıyorum normal bir şekilde açılıyor. yüksek sıcaklıktan mı böyle oluyor sebebini çözemedim. 5'li priz + 3'lü priz kullanıyorum fişten kısa devre mi oluyor anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muzaffer19 -- 25 Eylül 2021; 4:27:29 >

• touchpad in sağ tıkında herhangi bir sorun varmı?

• enenene E kullanıcısına yanıt

yok

• İşlemci ve ekran kartı oyun leptopu için normal değerler. Soğutma ne kadar iyi olursa olsun leptoplar her zaman ısınıyor.

Ssd için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O çok fazla ısınıyor. Leptopun iç dizaynı ile alakalımıdır bilemem ama o sıcaklık ssd için çok yüksek. Leptop içinde diskin durumunu kontrol etmek lazım.

Diskinizde bir problem olabilir. Kontrol için Hard disk sentinel programını indirin ve kurun. Program açıkken diskin performans ve sağlık bilgilerinin gösterildiği sağ taraftaki sayfanın görüntüsünü çekip buraya atın. Birden fazla diskiniz var ise her biri için sol listeden diski seçip sağdaki sayfanın görüntüsünü çekip buraya yükleyin. Bir şey var ise görmüş oluruz.

Kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

Belki faydası olur diye pc'nin fişini doğrudan 6'lı prize taktım. normalde 3'lü prize 6'lı priz takılı ona da bir tane daha 3'lü priz takıp laptopun fişini ona takıyordum. belki bu şekilde kullanmak laptopa zarar veriyordur diye evin dekorunu değiştirip prizleri yaklaştırıp 1 tane 3'lü prizi devreden çıkardım. ayrıca laptopun altına kitap koyup yükselterek alttaki havalandırmaları rahatlattım. havalar da soğudu oda eskisi kadar ısınmıyor. bir süredir böyle kullanıyordum. bu sisteme geçtiğimden beri mavi ekran verip kapanma sorunu yaşamadım. sıcaklık değerleri de 3-5 derece düştü.

şimdi dediğiniz testi yaptım. ac origins oyununu 15 dk oynayıp test ettim:

Sağlık:

Sıcaklık değerleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muzaffer19 -- 12 Ekim 2021; 0:3:52 >

• PC yi alalı ne kadar oldu ? Çok tozlu bir ortamda yaşıyorsan fan kanalları tıkanmış olabilir. Bu sıcaklıkların hiçbiri normal değil.

• L.Croft kullanıcısına yanıt

pc'yi alalı 4-5 ay oldu. aldığımdan beri böyle turbo boost özelliği açıkken işlemci sıcaklığı 99 derece oluyordu. biostan turbo boost özelliğini kapadım 10 derece fark etti. şimdi max 89 oluyor. servisi aradım yük altında sıcaklık değerleri normal diyor. 100 dereceye kadar sorun yok dedi. bana da pek normal gelmiyor. çok tozlu bir ortamda yaşamıyorum ama laptopun altındaki hava kanalları bazen tozlanıyor dışardan tüylü fırçayla temizleyip delikleri açıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Oyun oynamak bilgisayarı hem CPU hem de GPU yönünden yük altına soktuğu için bilgisayarınızın ısınması normal. Ama sizin sıcaklık değerleri oyun için bile fazla gibi. Özellikle SSD'nin 85 derece olması hiç iyi değil. Piyasadaki en kıyak Samsung SSD'ler bile kritik sıcaklık için 70 derece max diyor. Ondan sonrası hata/arızalanma ihtimali bakımından çok tehlikeli. Notebook'ta öyle dışardan tüylü fırça ile temizlik olmaz, siz daha çok içeri doldurmuşsunuz tozları. En iyisi bilgisayarı servise bırakıp termal bakım yaptırmayı düşünebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.