Şimdi Ara

Acil yardım!! Raid0 Kurulumu hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Forumdaki aLPaSLaN07 arkadaşın yazmış olduğu raid kurulumunu izledim herşey win7 kurulumuna kadar normal. Fakat win7 kurulum başlangıcında "Yüklenecek sürücüyü seçin" Kısmında harddiskler gözükmüyor. Yeniden tara dediğimde "Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı ..." gibi bi yazı çıkarıyor. Lütfen bilen arkadaşlar nerede yanlış yaptığım hususunda beni bilgilendirebilirmi. Acill yardıma ihtiyacım var.

• Bi bilgisi olan yokmu arkadaşlar. Kurulum aşamasında kaldım
  • hadi ama yokmu kimse ??
    Raid Option Rom Version ekranında iki adet sürücüyü functional olarak görüyo baya uzun sürüyo onları bulması ama görüyo. Yardımınızı bekliyorum...
  • Driver sorunu gibi gözüküyor fakat driver istemiyor sanırım? Raid diskleri görmesi o kadar uzun sürmemeli. 4-5 nokta ilerledikten sonra functional yazması gerekli. Raid'i tekrar oluşturup bi bakın derim yine aynı sürede mi detect ediyor. Ayrıca raid ve windows kurulumu sırasında başka diskin takılı olmadığından emin olun.
  • Raidi bikaç defa yeniden oluşturdum fakat sorunu bi türlü çözemedim. Sizin yazınızda;
    "Raid Option Rom Version X.X.X ekranında iki adet sürücüyü functional olarak görüyo olmalısınız.Bundan sonrası zaten tekil disk varmış gibi işletim sistemi kurmak. " işte orayı functional görüyorum fakat diskleri kurulum esnasında görmüyor. Nasıl çözücem bu sorunu anlayamadım. He bu arada okadr uzun surmuyo artık onu bikaç defa ya ptı ama şimdi 3-4 noktadan sonra görüyo.
  • Yanlış hatırlamıyorsam raid yaparken define seçeneği içindeki bir ayarda off yazılıydı onun anlatımında(thru cache değil başka bir ayar) o ayarı on yapacaksın bende de aynısı olmuştu ama ondan önce şunu dene windows 7 kurulumuna gelince sürücülerin gözükmesi gereken yerde driverı yükle gibi bir seçenek var(anakrtının sitesine git ve raid driverını bir usb ye at) o seçeneği seçip attıgın usb içinden surucuyu yuklersen gözükür sanırım, olmazsa eğer bunun ardından yukarda dediğimide uygula...
  • Asusun sitesindekihttp://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=eCWbkolMf0DOW0IV alltan 4. sünü indirdim. Sanırım driver bu. Ama bunu nasıl kurucam çözemedim bi türlü. Usb ye attım ama win7 kurulumunda usbnın ıcındekı herseyı denedım olmuo yanlıs mı yapıyorum. Baska sekıldemı yuklenıyo bu meret?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd konusunda yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunun raid driverını yuklemedıgımden dolayı oldugu kesın ama usb e attıgım drıver dosyasının ıcındekı x64 ü gormuyo cıldırıcam tıklıyorum hıcbısey olmamıs gıbı tekrar soruyo. x86 yı goruyo ileri diyorum yukluyo fakat bişi deişmiyo( burası normal galiba cunku sistem 64 bit oldugu ıcın 32 bıt kurunca gormemesı normal olabılr yani ). Böyle bi sorunla karşılaşan yok mu?
  • Bak driverı dene(http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/AMD_AHCIRAID_V32154024_V120164_XPVistaWin7.zip) olmadı bios raid kurulumundaki dene diye uyarmıştım seni. Yazdıklarından anladığım kadarıyle biosun raid menusundeki dediğim şeyi uygulamamışsın.

"CTRL+F e basmanızı isteyecek. Bastıktan sonra karşımıza gelen seçeneklerden "Define LD" yi seçiceksiniz. Gelen ekranda LD 1'ı seçiceksiniz. Buraya girdiğinizde ilk yapmanız gereken Raid Mode'u Raid0 olarak ayarlamak. Altındaki 4 ayar ise , Stripe size: 64 , Fast init: OFF , Gigabyte Boundry Off , Cache Mode: (tek seçenek var) Space tuşu ile seçenekleri değiştirebiliyorsunuz." Sen burada boundry i "on" yaparak dene olmadı fastiniti on yaparak dene tam hatırlamıyorum o kısmını...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.