bu kadar öneri gelmiş ee noldu denedinmi sonuç nedir? bende fanları kontrol et derim eğer bozuksa aşırı ısıdan reset yapar benim başıma gelmişti
quote:
Orjinalden alıntı: morbid
bence power supply degistir..
Arkadasım power suppleyden olsa saten makinaya hiç guc gelmez. Sorun %99 ramdlarde.. kasanı sok ramlarını cıkar bi gusel temizle sonra onları diger ram yataklarına tak. ondan sonra bak. Eger problem ramlerden kaynaklanmıyosa anakartınında bi ram yataklarını sil..dahada olmadı işlemcinin ısısını kontrol et.. dahada olmadı. makineni at artık baska ne dielim ..
ram olma ihtimali yğksekte önce makinanın otomatik restart atmasını önlemesi lazım çünkü zaten restart olmayınca kalan mavi ekranda sorunu azçok söyleyecektir zaten
AMD 2600 işlemci li asus board lu bi pc topladım aynı problem bendede vardı problem ramden kaynaklanıyodu değiştirdik düzeldi
evet büyük ihtimal ram de önce restart olayını bloke etmeli kesin sebebi zaten windows söyler
cevaplarınız için çok saolun arkadaşlar 256 400mhz ram aldım düzeldi.ama şimdide ankart ve ekran kartım yandı peki bu neden olabilir anakart yanmıştı gantiye verdim değişti yenisi geldi bu sefer takar takmaz hem anakart hemde ekran kartının bacakları yandı bu neden olabilir acaba ben suplay den şüpheleniyorum...
guzel dostum ramlarınde sorun olduğunu sanmıyorum + daha once anakartım yandı demişsin
şidide yine anakart + vga yandı diyorsun bu bulunduğun ortamda elektriksel bir sorunun olduğunu ortaya koyar ma evdeki tesisatından ama powersuplley den ama başaka bir nedenden
öncelikle bir elektrikçi çağır ve evindeki voltajı ölçtür ve baktır bakalım kaçak varmı vede topraklma yeterlimi. artı makınanı bir servise götür ve power supley ölçtür bakalım doğru akım veriyormu bir test etsinler . daha sonra makınaın kasasında şase olup olmadığını kontorl ettır ayrıca 3 lü kablo kullanıyor isen onuda bir kontorl ettır hatta değiştir.
kolay gelsın
elektrikten olması biraz zor çünkü şuan orda başka bir bilgisyar var ve hiçbir sorun çıkarmıyor.ben yeni bilgisayarı almadan önceki bilgisayarda ordaydı ve sorunsuz çalışıyordu ne zaman yeni anakart işlemci kasa aldım sorunlar başladı bendede hiç sans yok canım..bence suplay den gibi geliyor onu görütürücem aldığım yere peki ekran kartı neden yandı diğer parçalar sağlam işmeciye bişey olmamış ekran kartıda yakmış olabilir mi anakart ı?
bunun iki nedeni olabilir. Birincisi makinene worm blaster bulaşmış olabilir ya da ramlerin uyuşmazlığı olabilir. ramlerden birini çıkarıp sadece biri ile açmayı dene. bu arada işletim sistemin de WinXp 64 Bit olmalı.
ram lerde sorun olabilir yada drivers cakismasi
ya driver çakışmasından ankart la ekran kartı mı yabar ram derseniz ram de bir sorun yok baktırdım....en iyisi ben bütün parçaları aldığım yere götüreyim bana çalışır şekilde versinler.
ewt şu konumda kesinlikle sorun psu..Öncelikle sistemin açilip kapanmasindaki sebep ramlerin yeterli enerji almamasi olabilir psu yeterli enerji sagliyamiyor olabilir yada bios ayarlarindan ramlare giden voltajla oynanmiş olabilir.. yani ana kart ile diger bir bileşen arasinda bir sorun varki bu işlemci yada ramdan başkasi olamaz (yani goruntu karti degil) sistem devamli kendini restart yapiyor. Egerki ana kartin yalitimi duzgunse sorun kesinlikle psu ve bios ayarlarini fabrika degerlerine getir... Ama ana kartin yandigina gore bence ana kartin yalitimida yapilmamis olabilir. Çünkü voltajlarda bir sorun yok diyorsun. Yani anakartin ile kasa arasindaki baglanti kesilmemişde olabilir. umarim yeni anakartinda bunlara dikkat edersin. Ayrica soklara karsi duyarli prizlerden almani tavsiye ederim ve bu prizlerde bilgisayar açikken pc bileşenlerinden başkasini kullanmani pek tavsiye etmem.
Temel de trabzonda doktor bırakmamış çare bulamamışlar. istanbula gitmiş iyi bir doktor bulmuş durumu anlatmış:" çay içerken burnuma sancılar giriyor", doktor sebebini anlamak için temele çay söylemiş... meğer kaşık batıyormuş.... Senin ki de o hesap...
Ramlerden olsaydı açılışta makinanın sesle sinyal vermesi gerekmiyormuydu ? zaten ramleri denemişsin! bende ilk bilgisayar aldığımda böyle sorunlar oluşuyordu ya mavi ekran yada restart olayı sonra servisine götürmüştüm ,ana kartı değiştirmişlerdi o sene siemensin (PIII)anakartlarında sorunlar çıkmıştı. Hatalı üretim vs...
dün benim arkadaştada aynı sorun vardı ram'leri değiştirdim şimdi bi sorun yok
bence sorun islemcinin isinmasi dikkat ederseniz yarim saat bir saat aralıklarla oluyor.ram larden kaynaklandigini zannetmiyorum.
RAM lerin eski makinada düzgün çalışabilir amasen gene de test et linux suse 9 cd'de MEMTEST var onu harika bu işi yapar belki de board uyumsuzdur ayarları default et
BİLGİSAYAR SİSTEM SORUNUYLA KARŞILAŞIYO VE3 RESTART ATIYO ÖNCE O ÖZELLİĞİNİ KALDIR BENCE
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme