ARkadaslar yeni makine aldim bilgisayar acilince bazen 15 dk sonra bazen yar1m saat sonra bilgisayar restart atiyo sistem sole asus k8v anakart amd 64 2.8 sicaklik 42 derece 2 tane 266mhz 128mb ddram,fx5200 ekran karti,2 tane 80 gb hardisk,aopenh600b12 kasa 300w,iponner dvd, sizce bunun nedeni ne olabilir yardimci olursaniz sevinirim.
Ramlerde bir problem olabilir. Ramleri test etmeni oneririm.. Arkadasta da vardi ayni sorun ram bozuk cikmisti..
fakat bu ramleri ben daha önceki sistemimde kullaniyordum onda düzgün çalisiyordu.peki donanimlerin düzgün çalisip calismadigi kontrol edebilecegim bir program var mi?
power supply yetersiz geliyo gibime geldi
quote:
Orjinalden alıntı: bamkan
power supply yetersiz geliyo gibime geldi
POWERİN KAÇ WOLT
Arkadaş kusura bakma ama sen o ramleri o sisteme takarak epey eziyet ediyorsun PC ne. Hemen gidip adam gibi PC3200 ve en 512MB lık Kingston ram al.
saplay 300W aopen h600b12 nin içindeki yani gerçek 300W simdi karar veremedim sorun ramlerde mi saplay dami birde sistemi güvenli kipte acarsan reset atmadi sizce bu neden olabilir yanlis bisey yapmak istemiyorum sizce asil problem nerde.
peki neden?milllet normal dandik kasalardaki 300W lar ile kullan1yor bence ram lerden.
durup dururken yani kastırtmadan restart atıyorsa power de sorun yoktur çunku senin sisteme 300 w yeter. benim imzaamdaki sistem ıdle 84 w çekiyor ram weya mb tan da olabilir
aynı sorun bendede vardı tıpa tıp aynısı hemde Remleri değiştiridm sorun cçzüldü anakartrla uyuşmuyo dandik remler kingston al en gralı o
Bende de Reset sorunu baş göstermişti, sorun cd Writerın bozulması imiş çıkardım sorun gitti tek tek parçaları çıkararak dene istersen.
işletim sistemin xp se eğer uzaktan yordamı kapat düzelicektir olmadın arkadaşların dediği gibi parçaları tek tek dene donımsal sorun olabilir bu arada işelmcinde aşırı ısınma yapıyor olabilir
Reset sorunun %95 ram'lerden. Ram zamanlamalarını bios'tan ayarlaman lazım. Ayrıca ram'lerin zaten kötü. Fırsattan istifade değiştir(tabi imkanın varsa). Tek parça 512 veya 256X2 yap. tabiki ddr400 olmak kaydıyla. Ekran kartında pek dandik ama neyse oraya girmeyeyim şimdi...
nasil %95 ram'lerden oluyor?
%96 ekran karti driveri. cd ile gelen driver'i kur. sonuca bak..
tövbe yarabbim...
xp ise rpc yi kapat ve hata çıktığında restart et kutusu işaretli ise kaldır düzelir.