Merhaba arkadaşlar ben 9.sınıf düz lise öğrenciyim bildiğiniz gibi ilk dönem tamamlandı ve benim baya zayıf geldi ailem zorladı mesleğe geç diye ama geçmedim dedim bu yıl düzeltir geçerim. Ama düzeltemeyeceğim gibi o yüzden meslek lisesine geçmek zorundayım araştırdım benimde pcye merakım vardır ve programlarada ilgim var örneğin word , çizim programlarına. Acaba bir meslek lisesine geçip ordanda bilgisayar( bilişim teknolojileri) alanı seçsem ve autocad + ingilizce bilsem aklımdan bu geçiyor ilerde iş bulabilirmiyim diye? Ama diğer arkadaşlarım diyor bilişim seçme makine seç autocad+ ingilizce öğren o zaman iş bulursun diyor ama bilişim istiyorum bilişim seçsem ilerde iş bulabilirmiyim? Çok kararsız kaldım makine seçip autocad + ingilizcemi öğrensem. Yoksa bilişim seçip autocad + ingilizcemi öğrensem. Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim :) vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Evet arkadaşlar cevaplarınızı hala bekliyorumi
neyi hangi bölümü seçersin iş olanakları nedir bilmiyorumama ikisinde de auto cad ve ingilizceden bahsetmişsin hangi bölümü okursan oku sadece autocad + ingilizce bilmekle sadece teknik ressam olursun. autocad çizimde iyi bir program ancak render motoru yönünden zayıftır bu nedenle çizimle para kazamak gibi bir hayalin varsa 3D çizime yönlenmen gerekir ki bu da sana autocad, 3dmax ve türevi programlarda 3d çizebilmeye, photoshop vetürevi programlarda aldığın renderlarda düzenleme yapman gereklidir ortalık autocad bilen kaynıyor zaten sadece autocad ve ingilizce bilmenle şansın yaver giderse iş bulursun. birde hadi makineyi seçtin diyelim auto cad bilginle makine ressamı oldun desek de bilişimle autocad ne alaka o bölümden mezun olduğuında autocad ne işine yarayacak anlayamadım açıkçası. bu arada yardımım dokunursa autocad 2d-3d ile ilgili sormak istediğin veya takıldığın noktalar varsa yardımcı olurum
@Livieria
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim çok yararlı oldu ama sadece autocad'la kalmayıp tüm çizim programlarını öğreneceğim bundan şüphen olmasın sadece autocad + ingilizceyle bir yere varamayacaığımı bende biliyordum galiba . Autocad'la ilgili bir problemim yok zaten programı yeni tanıyorum ve yavaş yavaş öğreniyorum. Autocadle ilgili bir problemim olursa sana ulaşacağım.Bu arada bilişimle autocad'ın ne alakası var demişşsin aslında bende bilmiyorum size danışayım dedim galiba yokmuş. Hem abim makine mühendisliği okuyor ve ilerde yardımı dokunursa gayet güzel yerlere varacağımızı düşünüyorum açıkcası. Tekrar tekrar teşekkür ederim.
Bu arada liviera demek istemiştim
bak daha yaşın çok genç bence hedeflerini büyültmelisin bütün çizim programlarını öğrenemeyeceksin emin ol hayat buna izin vermeyecek yeterli zaman bulamayacaksın belli programlara alıştıkça diğer programları öğrenme isteğin azalacak kendimden örnek vermek gerekirse autocad'i 13 yıldır kullanıyorum ve son 3yıla kadar başka bir programa ihtiaycım olmadı teknik ressamlık yaptığım için ama 2dmax kullanma zorunluluğum doğduğunda, autocad'i klavyeden kullanmaya alıştığımdan 3d max'de de komut satırı bulunmadığından çok zorlandım halada ısınabilmiş değilim nefret ediyorum desem yeridir aynı penguenlerin suda muhteşem ama karada beceriksiz olmaları gibi bir durum bu
Yaşımın genç olduğunu biliyorum :P hedeflerini kim yüksek tutmak istemezki. Ama hedeflerimi yüksek tutabilseydım zaten düz liseyi bitirip üniversite sınavına girip güzel bir bölüme yerleşirdim. Ama umutsuzum işte düz liseyi bitirsemde ygs - lys'de başarılı olabileceğimi sanmıyorum. O yüzden meslek lisesi bana daha sıcak geldi. Yoksa bende bilirim bilgisiyar müh şu bu tabii ama en kolay yoldan güzel bir meslek seçmeliyim tek derdim bu artık gece yatağıma girerken huzursuz olmak istemiyorum. Bu arada sana gelirsek 13 yıldır autocad kullanıyorsan ve bunu başarıyorsan 2dmaxı'da yapabilirsin.