Şimdi Ara

açılışta donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • msi m675 bilgisayarda internette gezinirken birden ekran dondu.reset atım tekrar açmaya çalıştım ışıklar fan falan çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyordu.sonra biraz bekledim tekrar açtığımda msi yazısı geldi ve ekrandaki yazılar değişik şekilde Ş Ü gibi karakterler vardı ve o anda donuyordu.ısıdan kaynaklanabileceğini düşünerek ekran kartının ve işlemcinin macunlarını tazeledim ama nafile açılmadı acaba sorun ne olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan841 -- 2 Kasım 2009; 15:13:02 >

• pilini söküp denedinmi?
  • evet denedim 5-10 dk bekledim olmadı.pilsiz çalıştırdım yine olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan841 -- 2 Kasım 2009; 16:44:41 >
  • Kardeş deniyebileceğin iki seçenek daha var, sonrası servis işi zaten...

Birincisi ramin slotunu değiştir, 2 ram ise teker teker slotları değiştir dene...

ikincisi ise cihazda vga portu varmı? varsa bi monitöre tak bakalım orda görüntü vericekmi? eğer görüntü veriyorsa ekranla alakalı bi problem vardır...

kolay gelsin
  • tek ram var slotu değiştirdim sonuç aynı.dvi çıkışı var lcd monitöre bağlandım yine görüntü yok.benim tahminim ya ram bozuldu yada bios göçtü bunlar olabilir mi?
  • Ram ile alakalı olsa sinyal verir, bios görüntüyü engellemez... Sanırsam anakart / ekran kartı ile ilgili olabilir... Yani servise gitmek durumunda
  • Anakartın gitmiş doğru..
  • problem anakartta gibi gecmis olsun
  • dün akşam anakartın bazı chiplerinin üstüne basıtrdım ve çalıştı.win7 kuruluydu hemen xp kurdum sorun ekran kartının sıcaklığından kaynaklanıyor galiba masa üstünde 83-88 arasında bu sıcaklık anakartın lehimlerine zarar verdiği düşüncesindeyim.zaten formda aynı cihazı kullanıp servise giden çok makina var.onların problemide aynı galiba.ekran kartını soğutmak için bi fikri olan varmı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.