Dün gece bilgisayara USB Bellek'ten format attım ve Windows 7 Ultimate(64bit) kurdum. Ardından bilgisayar tekrar açtığımda 00 mass device detected and configured hatası aldım ve ardından siyah ekran üstünde sol köşede yanıp sönen beyaz imleç vardı. Sorunu çözmek için şimdiye kadar uyguladığım adımlar şu şekilde;
1-Bios ayarlarını sıfırladım. 2-Boot menüsünden sistemin kurulu olduğu diski ilk sıraya aldım. 3-Tüm usb aygıtları çıkarıp bilgisayarı başlatmayı denedim. 4-Tekrar usb belleği takıp format atmayı denedim. 5-Ramlerin yerini değiştirdim(ayrıca başka bir bilgisayarda çalışıp çalışmadığını kontrol ettim sorun yok) 6-İşlemciyi değiştirdim. 7-Bios Update Yaptım. 9-Ekran kartını çıkarıp onboard ekran kartını kullanmayı denedim. 9-Uzay montaj kurdum(yabacı bir forumda 00 mass device detected hatası için anakart vidalarını gevşetin önerisi gelmişti.okurken çok güldüm ama başka bir bilgisayarda bu hatayı aldığımda denemiştim ve işe yaramıştı) 10-Başka bir sistem üzerinde harddiske format atıp tekrar windows 7 kurdum. 11-Bios pilini çıkartıp tekrar taktım.
Bütün bu denemelerimde her seferinde beyaz imlece gelip takıldı. Asıl şaşırdığım şey ise sadece 1 saat önce format attığım usb bellekten format atamıyorum. Beyaz imleç ekrana gelmeden F8 F10 F12 gibi tuşları deneyip güvenli modda açmak gibi bir niyetim vardı fakat buda işe yaramadı. Her seferinde aynı sorun. Siyah ekran ve yanıp sönen beyaz bir imleç..
Sistem Özellikleri;
İşlemci: Phenom II X6 1055T Anakart: ASUS M4A89GTD PRO/USB3 Ram:2x4GB Gskill Ripjaws 1866mhz Hard Disk:Samsung 500gb HD502HJ
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
Hiç farklı bir işletim sistemi kurmayı denediniz mi? (32 bit işletim sistemi)
Evet denedim. Hatta diski alıp başka bir bilgisayarda 32bit windows 7 kurdum fakat kendi bilgisayarıma taktığımda tekrar aynı sorunla karşılaştım. Kendi bilgisayarımda kurmak istediğimde zaten olmuyor. Boot menüsünden usb belleği ilk sıraya getirsemde o aşamayı geçtiğimde ekranda beyaz imleç yanıp sönüyor. Bios sorunsuz çalışıyor bu arada
quote:
Orijinalden alıntı: iSoC@N_DriVeR
Evet denedim. Hatta diski alıp başka bir bilgisayarda 32bit windows 7 kurdum fakat kendi bilgisayarıma taktığımda tekrar aynı sorunla karşılaştım. Kendi bilgisayarımda kurmak istediğimde zaten olmuyor. Boot menüsünden usb belleği ilk sıraya getirsemde o aşamayı geçtiğimde ekranda beyaz imleç yanıp sönüyor. Bios sorunsuz çalışıyor bu arada
Diğer bilgisayara takarken kendi kablonuzu mu kullndınız veri kablosu olarak? Başka bir kablo ile deneyin.
harddisk'inizden emin olmanızı öneririm
HDD yi çıkarın ve sistemi Hiren's boot CD ile açın bakalım sistem açılıyor mu? Normal açılıyorsa aynı işlemi HDD takılı ile deneyin.Açılmıyorsa HDD de bir sorun var demektir.
Sistem Hiren's boot CD takılı iken de açılmıyor. Boot menüsünden cd yi ilk sıraya almama rağamen açılmıyor. Üstelik hard disk takılı değil. Sorun her seferinde aynı. Siyah ekran üzerinde beyaz ufak bir çizgi yanıp sönüyor.
Ayrıca bilgisayarı ilk açtığımda tüm donanımları tararken ''00 mass device detected and configured'' yazısı çıkıyor. Bios'tan USB desteğini kapatmama rağamen ve hatta anakart üzerindeki tüm usb aygıtları çıkarmama rağamen(üstelik kasanın üstündeki usb bağlantısınıda anakart üzerinden söktüm) bu hatayı almaya devam ediyorum. Bana hard diskle ilgili bir sorun varmış gibi gelmiyor. Çünkü zaten başka bir bilgisayara taktığımda(hem kendi kablosuyla hemde farklı bir kabloyla denedim) içindeki tüm verileri okuyabiliyorum, format atabiliyorum ve işletim sistemi kurabiliyorum.
Biosu default ayarlarına getirip bir deneyin bu şekilde de olmazsa bilgisayar kapalı ve prizden çekilmiş vaziyette iken bios pilini çıkarıp bir süre bekleyin. Sonra tekrar takıp öyle bir deneyin.
İlk mesajımdada belirtmiştim. Bu adımların hepsini uyguladım zaten
Bu arada ''00 Usb Mass Storage Devices Found and Configured'' tam olarak bu hatayı alıyorum
Evet ilk defa okuduğumda dikkat etmiştim buna ama ikinci mesajı yazarken dikkat etmemişim.
Aklıma gelen iki seçenek: Birincisi anakartta problem var. İkincisi de HDD başka bilgisayarda normal çalışıyor ama bunda çalışmıyor. Farklı bir HDD ile yine de test etmek lazım diye düşünüyorum.
Bir diğer seçenek de bios ayarları ile HDD ile ilgili kısımları gözden geçirmek. Gözden kaçan bir seçenek olabilir. Donanım algılama ile ilgili seçeneklerde auto moddan manuel moda almak gibi vs.
@SeYYaH-1 Eskiden bios default ayarlarda zaten hdd tanımama gibi bir problem çıkarmıyordu. Bende anakartın bozuk olduğunu düşünüyorum.
Son çırpınışlarım artık anakart çöpe gitmek üzere. İlk mesajımdan beri bilgisayarı açamıyorum. İlk mesajımda denediklerim dışında başka önerisi olan var mı?
Fiziksel olarak anakart üzerinde inceleme yaptınız mı acaba? Soğutucu bloklar yakınındaki kondansatörler özellikle. Bunları bir inceleyin. Bir defasından şişmiş bir kondansatör sebebiyle sistem açılmıyor sürekli arıza veriyordu. Anakart üzerindeki kondansatörü değiştirdim ve sistem düzeldi.
Ana işlemci CPU sonra anakart üzerindeki kontrol işlemciileri üzerinde soğutucu blok ya da blokla birlikle fan bulunur. Bu bölümler çok ısındığı için yakınlarındaki kondansatörler bu ısıya uzun süre maruz kaldığında özelliği bozulup değerleri değişebilir bu tür hatalara yol açabilirler.
aynı sorun bende de var çözebildin mi ?
sorunu çözebildinmi kardeşim ???
arkadaşım sorun cok basit aslında hdd ye daha önce farklı bir sistem kurup tümüyle biçimlendirmediğiniz için basınıza gelen bir olay bu genelde yaşanan bir sey ama herhalde sizlerin basına gelmemiş simdi yapacağın tek sey yeniden format atmak ama hdd yi tümüyle biçimlendirip yeniden bölümlendirmek olacak. bunun anakartla alakası uzakdan yakından yok umarım isiniz görülür
Aynı şey yıllar sonra benimde başıma geldi. Yazılan bütün şeyleri denedim olmadı. Formattan sonra pc açılmıyor siyah ekran sol üst köşede yanıp sönen beyaz bir çizgi vardı.Sonradan farkettim ki format sonrası ilk yaptığım şey olan ekran çözünürlüğünü yüksek db'de ayarlamışım.PC kasası benim olmadığı için benim monitöre göre ekran çözünürlüğünü yapmıştım. Güncellemeleri ve gerekli programları yükleyip ekran çözünürlüğünü ayarlamadan pc2yi teslim ettim. Sorun çözülmüş oldu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme