Şimdi Ara

açılışta yerel ağ bağlantısı simgesi çok geç geliyor neden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
43.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aynı sorun bende var ve ben çözümü buldum benimki çat diye gelmiyo ama işlem yaptırmayı başardım şimdilik onu becerebildim ben şunu yaptım önce pc yenileyin sonra sonra deneyin olmassa o zaman sizde virüs vardır tahminimce çünkü bende virüs vardı(onu silmek için eset i yükleyin) işlem yapmıyodu o gelmeden virüsleri sildim ondan sonra bi yenileyin o zaman işlem yapması lazım bi deneyin arkiler bende işe yaradı
  • Arkadaşlar kesin çözüm şu,

Öncelikle mutlaka bilgisayarında .NET framework 4 bulunması gerekmeyenler ekle/kaldır'dan kaldırıp, 3.5 versionunu yükleyerek yavaş açılma sorununu çözebilirler ancak, mutlaka 4. versionu yüklü olması gerek diyenler şunları yapsınlar.

başlat/çalıştır/cmd
    ile dos penceresine ulaştıktan sonra,

cd\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319
    bu klasöre geçtikten sonra,
    ngen update

yazarak programı çalıştırın. (biraz uzun sürebilir)

* Burada v4.0.30319 sizde aynı olmayabilir. \Windows\Microsoft.NET\Framework bolümünde iken dir komutuyla hangi version ise cd .... ilgili klasöre geçtikten sonra ngen update yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkoz -- 22 Kasım 2011; 12:19:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkoz

Arkadaşlar kesin çözüm şu,

Öncelikle mutlaka bilgisayarında .NET framework 4 bulunması gerekmeyenler ekle/kaldır'dan kaldırıp, 3.5 versionunu yükleyerek yavaş açılma sorununu çözebilirler ancak, mutlaka 4. versionu yüklü olması gerek diyenler şunları yapsınlar.

başlat/çalıştır/cmd
    ile dos penceresine ulaştıktan sonra,

cd\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319
    bu klasöre geçtikten sonra,
    ngen update

yazarak programı çalıştırın. (biraz uzun sürebilir)

* Burada v4.0.30319 sizde aynı olmayabilir. \Windows\Microsoft.NET\Framework bolümünde iken dir komutuyla hangi version ise cd .... ilgili klasöre geçtikten sonra ngen update yazın.

Yöntemi denedim ama fayda etmiyor. Sistemimde .NET framework 4 bulunması lazım çünkü visual studio 2010 kullanıyorum.Gerçi işlem sırasında hem failed yazıları çıkıyor şu dosya bulunamadı o bulunamadı diye vs... Başka çözüm yolu yokmu acaba bu işin?

• ise yaramamasi imkansız.Doğru klasorde oldugunuza emin mısınız ? Gecen hafta XP yüklü 8 PC'ye uyguladım. Hepsi oldu.
  • Evet doğru klasördeyim hatta versiyon kontrolüde yapıyorum senin belirttiğinle aynı ama bende bir farklılık olabilir belki o da bir yerden sonra hep failed aranana şu dosya bulunamadı vs. gibi hatalar vermesi

açılışta yerel ağ bağlantısı simgesi çok geç geliyor neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 25 Kasım 2011; 10:51:37 >
  • Bir sürü bunlara benzer şeyler çıkıyor işlem doğru gitmiyor bence net.framework 4ü yeniden kurdum ama değişen bişi de yok.

açılışta yerel ağ bağlantısı simgesi çok geç geliyor neden?
  • O zaman bir de aynı klasörde iken NGEN executequeueditems
    yazıp deneyin.

O da olmazsa, diğer versionlar içinde "ngen update" yapın. örneğin,

v1.1.4322, v2.0.50727 klasörlerinin içinde iken, (sizde hangileri yüklüyse)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkoz -- 25 Kasım 2011; 19:08:44 >
  • dir komutu ile baktığımda yüklü versiyonlar ;
    1.0.3705
    1.1.4322
    2.0.50727
    3.0
    3.5
    4.0.30319 gözüküyor ama ngen update komutu sadece versiyon 2.0 ve 4.0 da çalışıyor diğerlerinde ise hata veriyor ya sistem belirtilen dosyayı bulamıyor yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor gibisinden
  • Alayı varmış sizde maşallah :)

Bence hepsini uninstall ettikten sonra Microsoft.NET klasörünü silin. Sonra sadece 4'ü kurup, ngen update yapın.
  • Program ekle kaldırda sadece 1.1 ile 4 gözüküyor v4ü visual studio 2010 kullanıyo , v1.1 de oynadığım online oyun kullanıyor ama diğerleri gözükmüyor

Bu işte bi iş var ama anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 25 Kasım 2011; 23:52:12 >
  • arkadaşlar bunun için netframework 4.0 kaldırmanız gerekmektedir.bu anlattığınız windows xp de olması gerekiyor .w7 de böyle bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum.netframework 4.0 ı kaldırdığınızda hala ağ simgesi geç geliyor ise xp update ve güncellemeleri tam olarak yapıp deneyebilirsiniz.
  • Sıkıntı Win7 de zaten XP de bişi yok daş gibi. Netframawork 4 ü kaldıramam visual studio için lazım yoksa programcıklarımı yazamam
  • network driver ını güncellemeyi denedinizmi ve birde şunu denermisiniz

ngen update yapın eğer olmassa

Windows Otomasyon API 3.0 ı yüklermisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ephantom -- 26 Kasım 2011; 1:29:22 >
  • Driverlar güncel zaten , iki üst mesajı okuduysan ngen update yaptığımı anlardın.
  • ne oldu bakıyorum hala bi çözüm bulunmmış :(
  • Bendeki çözüm network driver ını kurmamaktan geçiyor.Driveri kurmuyorum sıkıntı yok.Açılışta yarım saat ağ arama simgesi dönmesi vs. hiç nişi olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 24 Şubat 2012; 19:00:29 >
  • aynı sorun bende var arkadaşlar.3 gün önce falan ortaya çıktı.ashampoo win optimizer hediye etmişti pcnet kurdum ve temizlik yaptım.sonra oluştu bu olay.sistem geir yükleme ve virüs taraması yaptım ama sorun çözülmedi zaten virüste yokmuş.net framework sildim yine çözülmedi.webclient durdurdum yine çözüm olmadı.ne önerirsiniz ?
    edit:win 7 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clarsa -- 7 Mart 2012; 21:59:30 >
  • microsoft güncellemeleri yaptım microsoft defender ve 100 den fazla güncelleme yükledim. bide service pack 3 kurdum.xplegal yaptım. bende 3 dk sonra falan geliyor simge. o arada neye tıklarsan tıkla PC kitleniyo kasıyo.
    beklemek gerekiyor. önceleri 3 dk idi. sonra simge hiç görünmemeye başladı.

sorunu anlayabilmiş değilim. ethernet anakarttan değil extra taktım onu kullanıyorum.
    anakart üstündeki yıldırım düşünce yandığı için. ilk format atınca yoktu sonra ne yaptıysam böyle oldu anlamadım.

yokmu yaw bunun çaresi xp cd si ile onar falan dense olmazmı acaba
  • bende de aynı anakart ve aynı sorun var,
    açılışta başlayan 1-2 program var, bir sürü hizmeti durdurdum,sürücüler güncel ama 3-4dk o simge kendine gelmiyor,pc gecikiyor
  • Bu sorun bende de vardı çözümüde kendi kendime uydurdum Lan driver yüklersem PC geç açılıyor ama hiç driver yüklemezsem sorunsuz PC açıldığında şak internet geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.