Şimdi Ara

ACİLL__öğleden sonra almaya gidicem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konuları fazlasıyla okumama rağmen henüz bir karar vermiş değilim.Meslek değiştirdiğim içinde teknolojiden ister istemez uzak kaldım.Yardımınıza ihtiyacım var.2000tl-2200 tl kadar bütcem var ve bu fiyata iyi bir notebook almak istiorum.Yapacağım iş 3d tasarım ve boş zamanlarda oyun olacak.Kullanacağım programlar (solidworks 2013-autocad).

Aşşağıda başlık başlık yazayım belki dier arkadaşlar içinde faydalı olur. Şimdiden teşekkürler.

1-740m ekran kartının 64 veya 128 bit olduğunu nasıl anlarız?Donanım haber in ekran kartı ile olan videosundan çok etkilendim ve sanırım 64 bit alıcam.sizce amd ekran kartı düşüneyim mi?

2-İ5 4200 performanslımıdır?740m ekran kartıyla uyumu nasıldır?i5 2.6ghz mi i7 1.8 mi performanslıdır.Ben i5 düşünüorum.

3-Ekran kartı paylaşımlı mı yoksa paylaşımsız mı olmalıdır?

4-aşşağıya yazacağım modellerin bir çoğu forumda paylaşılmıştır biliorum fakat parayı kazanmak harcamaktan daha zor olduğu için kıymetli fikirlerinizi göz önünde bulundurup mağazadaki yönlendirmelere kulak asmadan bi pc almak istiyorum.

dell 5537 g50w81c__2199tl

TOSHİBA L50-A-1CX__2279TL

TOSHİBA L50-A-1D4__2279TL

LENOVO NBZ500__1779TL

DELL 3537 B20FG1C (LINUX) __1499TL

TOSHIBA M50-A-11H __1999TL

TOSHİBA L50-A-1DJ__1949TL

LENOVO Z510 59-391782 _2083TL *Gönlümden geçen bu notebook.İki farklı modeli var i5-i7 olarak.ekranın beyaz rengiyle ilgili şikayetleri olan arkadaşlar var.ben takıntılı değilim.isteklerimi karşılicak bir makina gibi görünüor.ve diğer pc lere göre (toshiba m50 hariç) görüntüsü duruşuda şık.

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazmi37 -- 20 Ocak 2014; 10:24:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legum Magister

http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-z510-59-405839-notebook-pmu297337#urun_detay_tab3

bende bu pc yi düşünüyorum bir bakın isterseniz
    birde i7 olanı var yanılmıosam bu makinanın.az bir farkla oda tercih edilebilir.benim yazdığım dier modeller için fikrin nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazmi37

birde i7 olanı var yanılmıosam bu makinanın.az bir farkla oda tercih edilebilir.benim yazdığım dier modeller için fikrin nedir?

Alıntıları Göster
    ben ankarada yaşıorum.Bu verdiğin adresin güvenirliği nasıldır?dell 7537 var fiyatıda ii özellikleride?dell marka olarakta lenovodan daha sıcak gelior bana?

düzeltme: işlemci 1.6ghz :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazmi37 -- 20 Ocak 2014; 12:10:59 >
  • quote:

ben ankarada yaşıorum.Bu verdiğin adresin güvenirliği nasıldır?dell 7537 var fiyatıda ii özellikleride?dell marka olarakta lenovodan daha sıcak gelior bana?

düzeltme: işlemci 1.6ghz :(

Alıntıları Göster
    http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-z510-59-391771-notebook-pmu296423

firmanekadar güvenilir ? bu pc kafama çok yattı...

• quote:

http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-z510-59-391771-notebook-pmu296423

firmanekadar güvenilir ? bu pc kafama çok yattı...

Alıntıları Göster
    Free dos olmasının bi handikapı varmıdır?işlemci ve ekran kartı uyumu için yorumunuz nedir?

• quote:

Free dos olmasının bi handikapı varmıdır?işlemci ve ekran kartı uyumu için yorumunuz nedir?

Alıntıları Göster
    formun bukadar ilgisiz olduğunu ilk defa görüorum...ilgilenen arkadaşlara teşekkürler...
  • quote:

formun bukadar ilgisiz olduğunu ilk defa görüorum...ilgilenen arkadaşlara teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Aynen forum ilgisiz bu sıralar :( ben de haftasonu laptop alcam ama hala bi tavsiyede bulunmadı kimse. :(

SONY SVF1521JSTB

TOSHIBA L50-A-1D4

TOSHIBA L50-A-1CX

Bunlardan hangisini alsam daha iyi olur acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: claynmarker

Aynen forum ilgisiz bu sıralar :( ben de haftasonu laptop alcam ama hala bi tavsiyede bulunmadı kimse. :(

SONY SVF1521JSTB

TOSHIBA L50-A-1D4

TOSHIBA L50-A-1CX

Bunlardan hangisini alsam daha iyi olur acaba.

Alıntıları Göster
    neden toshiba? benim yazdığım z510 dan daha mı iyi sence? birde şuna bak Z510 59 391785
  • quote:

neden toshiba? benim yazdığım z510 dan daha mı iyi sence? birde şuna bak Z510 59 391785

Alıntıları Göster
    bimeks te Lenovo IdeaPad Z510 59-391782 (W8) bu pc yi alcam...sadece tek cevaplamanızı istediğim birşey var.Anlamadığım için soruorum af buyrun.

*i7 2.2ghz işlemci mi yoksa i5 2.6ghz işlemci mi performanslı olur?
  • nazmi37 kullanıcısına yanıt
    i7 işlemcide 4 fiziksel + 4 sanal olarak 8 çekirdek olmalı. i5'te de 2 fiziksel 2 de sanal olarak 4 çekirdek görünür sistemde. Sonuç olarak çekirdek sayısından dolayı i7 performanslıdır ki, hatta mimari farklılıklarından dolayı i7 de dört çekirdekli olsa belki yine daha performanslı olabilir, denemedim ama. Özetle i7 daha performanslıdır.
  • nazmi37 kullanıcısına yanıt
    bende fırmayı arastırıyordum daha sonra fırmanın yerıne gıttım uskudarda gayet olumlu bı ızlenım bıraktılar bence güvenebilirsin z510 a gelınce işlemci erkran kartı guzel ama ben lenovaya bı soguk bakıyorum daha once yasadıgım sıkıntılardan oturu asus samsung yada msi gibi markaların laptoplarına bak derim.

Bu arada bende 740m kullanıyorum 64 bit onuda belırteyım ben cızım falan yapmıyorum ama oyun performansı tatmın edıyor. 128 bit senın ıcın daha ıyı olur dıye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahce58 -- 21 Ocak 2014; 12:51:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahce58

bende fırmayı arastırıyordum daha sonra fırmanın yerıne gıttım uskudarda gayet olumlu bı ızlenım bıraktılar bence güvenebilirsin z510 a gelınce işlemci erkran kartı guzel ama ben lenovaya bı soguk bakıyorum daha once yasadıgım sıkıntılardan oturu asus samsung yada msi gibi markaların laptoplarına bak derim.

Bu arada bende 740m kullanıyorum 64 bit onuda belırteyım ben cızım falan yapmıyorum ama oyun performansı tatmın edıyor. 128 bit senın ıcın daha ıyı olur dıye dusunuyorum.
    bende 128 bitin iyi olduğunu düşünüordum ama 64 bit in bant genişliği 128den rakamsal olarak fazla olduğu için 64bit tercih edicem.bu düşünceyide donanımhaberin ekran kartı seçimiyle alakalı bi videosu var ordan etkilendim ve araştırdım.128 bitte veri yolu daha çok ama veri iletimi yavaş.64 bitte veri yolu az ama veri iletimi daha hızlı.oyunlardaki performanslarda ise 64 bit olan kart donanımhaberin o videosunda 128 hatta 256bit olandan hep önde.bu durumdada doğru bildiğim yanlışı düzelticem.

Al geç işte tüketim dünyası diyesim var ama maalesef diyemiyorum.

• quote:

bende 128 bitin iyi olduğunu düşünüordum ama 64 bit in bant genişliği 128den rakamsal olarak fazla olduğu için 64bit tercih edicem.bu düşünceyide donanımhaberin ekran kartı seçimiyle alakalı bi videosu var ordan etkilendim ve araştırdım.128 bitte veri yolu daha çok ama veri iletimi yavaş.64 bitte veri yolu az ama veri iletimi daha hızlı.oyunlardaki performanslarda ise 64 bit olan kart donanımhaberin o videosunda 128 hatta 256bit olandan hep önde.bu durumdada doğru bildiğim yanlışı düzelticem.

kardes ekran karti videosunun linkini koyarmisin gercekten cok merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalplihayat

quote:

kardes ekran karti videosunun linkini koyarmisin gercekten cok merak ettim

Alıntıları Göster
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Ekran-karti-alim-rehberi-Bit-mi-MegaByte-mi-ozel-video.htm

• quote:

http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Ekran-karti-alim-rehberi-Bit-mi-MegaByte-mi-ozel-video.htm

yanlisin var kardesim 128 bit versiyonun veri iletim hizi 64bit den neredeyse 2 kat daha fazla ancak
    128bit versiyon 45 wat enerji tuketirken
    64 bit versiyon 33wat tuketir
    buda 64 bit versiyonun daha az enerji tuketip daha az isinmasini saglar ancak gelgelelimki 128 bit fazla enerji tuketmesine ragmen daha yuksek performans verir.
    64bit versiyon yaklasik 1sene sonra cikmistir
    su anda piyasada 128bit versiyonunu arastirdim ancak bulamadim sizin bildiginiz varsa paylasirsaniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: kalplihayat

quote:

yanlisin var kardesim 128 bit versiyonun veri iletim hizi 64bit den neredeyse 2 kat daha fazla ancak
    128bit versiyon 45 wat enerji tuketirken
    64 bit versiyon 33wat tuketir
    buda 64 bit versiyonun daha az enerji tuketip daha az isinmasini saglar ancak gelgelelimki 128 bit fazla enerji tuketmesine ragmen daha yuksek performans verir.
    64bit versiyon yaklasik 1sene sonra cikmistir
    su anda piyasada 128bit versiyonunu arastirdim ancak bulamadim sizin bildiginiz varsa paylasirsaniz sevinirim

Alıntıları Göster
    bak yaa kafa gene gitti..abi en iyisimi z500 645m ekran kartlı olanı alalım bitsin gitsin..ne toshibada nede ne sonyde peynir ekmek gibi 740m var başka kart yok 2000tl ye kadar.ya msi alcaz yada z500 645m liyi alcaz..ben arayıpta bulamadım abi 740m in 128bitlisini

• quote:

bak yaa kafa gene gitti..abi en iyisimi z500 645m ekran kartlı olanı alalım bitsin gitsin..ne toshibada nede ne sonyde peynir ekmek gibi 740m var başka kart yok 2000tl ye kadar.ya msi alcaz yada z500 645m liyi alcaz..ben arayıpta bulamadım abi 740m in 128bitlisini

Alıntıları Göster
    sizden son kez rica ediorum 2200tl maximum bütçeye kadar performanslı bir makina söyleyin bana...

z510 desem 740m ekran kartı 64 bit.
    sony aynı
    toshiba aynı
    hp aynı
    asus aynı
    samsung aynı

ya MSİ a gidicem yada z500 645m li makinayı alıcam ozaman :(

• quote:

sizden son kez rica ediorum 2200tl maximum bütçeye kadar performanslı bir makina söyleyin bana...

z510 desem 740m ekran kartı 64 bit.
    sony aynı
    toshiba aynı
    hp aynı
    asus aynı
    samsung aynı

ya MSİ a gidicem yada z500 645m li makinayı alıcam ozaman :(

Alıntıları Göster
    asus düşünürseniz bu modeli bir inceleyin
    http://www.notebookadresi.com/asus_n550vj-cn211d_notebook?keyword=cn211
    lenovo derseniz de y510p modeline bakın
    http://www.notebookadresi.com/lenovo_ideapad_y510p_59380590_sli_notebook?keyword=y510

• http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
    İşlemci siralamasina buradan bakabilirsiniz hangisi daha performansli diye
    MSI cx61 daha alinabilecek model gibi duruyor bence
    Ebrar bilgisardan alisverisim olmadi ama forumda oradan alisveris yapan çok insan var oradan alirsaniz bir sorun olacagini düşünmüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.