Şimdi Ara

acill yardım 2005 accord xzenon far sönüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    eğer anlayan varsa ve yardım ederse çok sevinirim..
    2005 model accord aracım var 2 ay önce almıştım severekte kullanıyorum..
    ama şöyle bir sorunum var sol xzenon far ortalama 20 dk yanık kaldımı kendiliğinden sönüyor ama kapatım açarsam tekrar 20 dk gidiyor tekrar sönüyor..r

servisine gittim sebebeni bilemediler beyinden se 700 tl farından ise 280 tl aradaki kablodan ise 600 tl imiş tabi bende 1600 tl vermek istemiyorum ankarada usta önerebilen varsa sevinirim veya sorunun sebebni bilen varsa daha çok sevinirim....tsk

• Sorun ampulde gibi..
    Yoksa hiç yanmazdı.
    Ankara'da Hondacı Kadir Ustaya gidebilirsiniz. Forumda konusu vardı, aratıp bulabilirsiniz.
    Kendisini tanımam etmem, ama hakkında çok fazla iyi şey okudum. Memnun kalmayan yok gibi..
    Yolum Ankara'ya düşerse, işim olmasa bile gidip tanışmayı düşünüyorum.
    Kolay gelsin..
  • tsk ederim cevabın için ama ampulden olsa hiç yanmazdı veya ampul ısındığı çin sönüyor diye düşünürsek kapatım tekrar açtığımda yanmazdı diyebilirim çünkü aynı anda tekrar açıyorum

heralde kadir ustaya gideyeceğiz bende duymuştum ismini ama zannedersem elektirik işlerini bakmıyormuş
  • Bu şekilde yanıp sönmesi, sorunun ampulde olabileceğini düşündürdü bana.. Bildiğiniz üzere xenon ampullerinde normal halojen ampuller gibi flament yoktur. Xenon beyni (balast) tarafından üretilen yüksek voltajın ampulün içindeki xenon gazını aktive etmesi sonucu ışık yaymaya başlıyor. Bir kez aktive edilen gaz, yeterli enerjiyi (12volt) aldığı sürece ışık yaymaya devam ediyor, tekrar yüksek voltaja ihtiyaç duymuyor.
    Bağlantılarda sorun olsa devre tamamlanamayacağı için hiç yanmazdı. Yine balastta sorun olsa bir kez olsun yüksek voltaj üretip ampulün içindeki gazı aktive edemezdi. Çünkü bir kez yüksek voltaj üretip ampulün içindeki gazı tetikledikten sonra işi kalmıyor, ampul normal 12v ile yanmaya devam ediyor.
    Neyse benimki sadece bir fikir, tahmin.. Yanılıyor da olabilirim. Kadir Usta elektrik işlerine bakmıyor olsa da yönlendirebileceği birisi mutlaka vardır.

• tesekkurb ederim cevabın için pek anlamam dediğim gibi.. ama ustay iletcem yazdıklarınızı inşallah dediğiniz gibidir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.