Şimdi Ara

ACILL YARDIM - DECK SISTEMLERI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tam olarak ses sistemlerinden fazla anlamıyorum,

Aşağıda belirteceğim sistemler listemde lütfen konu ilgili arkadaşaların yorumlarını duymak isterim,

Bilgi sistemin kuruluş amac Muzik dinleme olacktır öncelikle olarak, ama her türlü muzik dinlenecek , anfiye giriş için bilgisayar ve TV ( digitürk ) bağlanacak,

Teşekkürler şimdiden,

1 -PIONEER SA-940 set PIONEER SA-940 ANFİ -- SG-550 EQUALIZER -- CT-550 DECK -- TX-950 TUNER -- DT-540 TIMER -- CS-989 SPEAKER --

2-SONY LBT- D705 KATLI, DECK SİSTEM ( Receiver, cassette deck, Anfi tam olarak özelliklerini bilmiorum, equalizer, AV 705 Speakers )

3- Sony LBT 905 deck set, Hoparlörsüz - Buna uygun hoparlör ltf ( limit 300 tl

4- aMfİ rADİo kASEt ÇaLar 'T.E.C. adlı bir alman markası tam olarak bilgim yok markayla ilgili model belli değil ama analog equalizer bulunmaktadır.KoLonLar Orjinal CS-922 A PİONEER'dir

5- - Pioneer DV-515 ( DVD Player )
    - Pioneer GR-560 ( Ekolayzır )
    - Pioneer VSX-505RDS ( Prologic Amfi )
    - Pioneer CLD-D515 ( Lazer disc ve CD Player)
    - Pioneer S-V41 FR ( Front Speaker 2 Adet 80W )
    - Pioneer S-V42 C ( Center Speaker 80W )

6- DP-950 COMACT DİSK PLAYER
    T-85 FM/AM SYNTESİZER TUNER
    X-85 DOUBLE AUTO REVERSE CASETTE DECK
    GE-850 GRAPHİC EQUALİZER
    AT-85 İNTEGRATED AMPLİFİER
    KOLONLAR : S 9 ML (2 ADET) VE CM-5 ES (2 ADET

7 - PIONEER DC-Z82 detay lı bilgim yok sistem hakkında ama eksiksiz model set ( ltfn özellikle bunu1 ve 2 nolu sistemle karşılaştırınız )

8- Sharp deck set - Alman
    ST-3400 SYNTHESIZER TUNER
    AD-3400 AV PROCESSOR
    RT-W3400 STEREO DOUBLE CASETTE DECK
    DX-3400 COMPACT DİSC PLAYER
    SO-3400 STEREO CONTROL AMPLİFER
    SX-3400 STEREO POWER AMPLİFER (1000w)
    CP-3400H 4 WAY 5 SPEAKER SYSTEM

Teşekkürler, özellikle bas larda ki performansınızı bekliorum, ltfn konuyu yukardaki sistemler çerçevesinde tutaranız sevinirm,

Birde eski sistemler yenileri kadar ii ses ve bas vermiyor die formun birinde bi şey okudum onun yerine 5+1 gibi birşey önerilmişti, olabilirmi böyle birşey benim bildiim bu sistemler gerçekten çok net ve kaliteli sesler için özel üreteim keza sadece anfi katın bakarsanız bunu rahatlıkla anlarsınız hatta üstedeki sitemlerin bazısında Sound processor die ayrı bi ünite bile war :) Acaba yukarıda kiürünler 1985 ila 1998 arası ürünler eskiliklerinin ne gibi bir avantajı olabilir?

• Selam
    Dostum sahip olduğun pioneer sa940 set bass ve frekans band genişliği olarak şu an ki ses sistemlerini rahatlıkla sollar çünkü zamanında yapılmış en iyi ses sistemlerinden birisidir amfisi pushpull alt yapısına sahip ve en iyi ses kalitesini verebilecek şekilde dizayn edilmiş RMS 2*70 w 8 ohm empedans çıkışı rahatlıkla verebilen giriş katından çıkış katına kadar tamamı transistörlü bir amfidir.İçin rahat olsun bu sistemin vereceği ses kalitesini sıradan veya ortalama 5+1 sistemlerden alamazsın.neden diyeceksen aynı sete bende sahibim ve sesini kim duyarsa hasta kalıyor ve fiyat teklifinde bulunuyor bu yüzden satmayı dahi düşünmüyorum.elimde 1 adet te sony 5+1 ses sistemi var ve pioneerla birliktekombinasyon yaparak kullanıyorum şu an üstüne ses sistemi tanımam desem yerinde olur CS kabinlerde amfinin hakkını fazlasıyla veriyor gerek kabin tasarımı gerekse hoparlörleri mükemmel ses için yeterli. Transistörlü amfilerin yerini artık INTEGRATED dediğimiz tümleşik entegre devreli sistemler aldı çünkü daha düşük maliyet ile üretiliyorlar marka sistemlerde sony,pioneer marantz gibi çoğunlukla Sanyo STK kullanılıyor sebebi ise iyi frekans karakteristiğine ve çok az dış eleman kullanılarak oluşturulan devrelere sahip olmasından dolayı bu sayede daha az yer kaplayarakdaha fazla özellikli sistemler üretiliyor.Fakat bu sistemler maalesef Transistörlü eski sistemlerin yerini ses kalitesi açısından tutamıyorlar.piyasada Transistörlü olarak üretilen sistemler varmı tabiki var fakat fiyatları oldukça yüksek.Hatta en kayıpsız ve mükemmel ses veren lambalı ses sistemleride mevcut bunlarında iş görenleri 10000-15000$ lardan başlayıp 200.000 $ ve üstü gibi uçuk fiyatlardan satılıyor....

• @Warrior_Knight

Hocam sende bir miktar bilgi kirliliği olduğunu düşünüyorum, bu nedenle kusuruma bakmazsan bazı düzeltmeler yapacağım ki bu başlığı okuyan arkadaşlar yanlış bilgi edinmesin.

Entegre amfi (integrated amplifier) denilen cihazlar içinde kullanılan devre elemanlarından bağımsız olarak bu adı alırlar. Entegre lafı cihazın içinde pre-amfi + power amfinin beraberce bulunduğunu gösterir. Hem lambalı hem de transistörlü entegre amfiler mevcuttur.

quote:

"Transistörlü amfilerin yerini artık INTEGRATED dediğimiz tümleşik entegre devreli sistemler aldı"
    burada bahsettiğiniz entegre devre elemanı tam olarak transistördür, yani transistörün yerini alan yeni bir teknoloji henüz gelmedi.

Lambalı amfiler için söylediğiniz
    quote:

Hatta en kayıpsız ve mükemmel ses veren lambalı ses sistemleride mevcut bunlarında iş görenleri 10000-15000$ lardan başlayıp 200.000 $ ve üstü gibi uçuk fiyatlardan satılıyor....

fiyatlar insanların yanlış bir fikir edinmesine sebep olabilir, zira 1500-2000$ aralığında gayet başarılı lambalı entegre amfiler bulabilirsiniz

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın_ATRA

@Warrior_Knight

Hocam sende bir miktar bilgi kirliliği olduğunu düşünüyorum, bu nedenle kusuruma bakmazsan bazı düzeltmeler yapacağım ki bu başlığı okuyan arkadaşlar yanlış bilgi edinmesin.

Entegre amfi (integrated amplifier) denilen cihazlar içinde kullanılan devre elemanlarından bağımsız olarak bu adı alırlar. Entegre lafı cihazın içinde pre-amfi + power amfinin beraberce bulunduğunu gösterir. Hem lambalı hem de transistörlü entegre amfiler mevcuttur.

quote:

"Transistörlü amfilerin yerini artık INTEGRATED dediğimiz tümleşik entegre devreli sistemler aldı"
    burada bahsettiğiniz entegre devre elemanı tam olarak transistördür, yani transistörün yerini alan yeni bir teknoloji henüz gelmedi.

Lambalı amfiler için söylediğiniz
    quote:

Hatta en kayıpsız ve mükemmel ses veren lambalı ses sistemleride mevcut bunlarında iş görenleri 10000-15000$ lardan başlayıp 200.000 $ ve üstü gibi uçuk fiyatlardan satılıyor....

fiyatlar insanların yanlış bir fikir edinmesine sebep olabilir, zira 1500-2000$ aralığında gayet başarılı lambalı entegre amfiler bulabilirsiniz

Saygılar

dostum kusura bakılacak bir durum yok fakat sanırım sen yazımı yanlış algıladın transistör ve türevleri dışında (npn,pnp bipolar-fet-mosfet-jfet-vs..) tabiki şu an için yeni bir teknoloji ve devre elemanı yok..benim anlatmak istediğim amfinin genel anlamda entegre olup olmadığı değil power katı tasarımının tümleşik entegre devreli chip veya hybrid (STK-TDA-LM vs..) değil tekil güç transistörleri ile tasarlandığını belirttim.sonuç olarak chip ve hybrid entegrelerde mikron-nano mertebesinde transistörler ve diğer smd devre elemanları ile oluşturulup bütün hale getirilmiş elektronik devrelerdir.benim Şahsi tercihim müzikte kaliteli tekil transistörlü power amfilerdir....

Lambalı amfiler konusunda evet haklısın 1500-2000$ aralığında başarılı amfiler tabiki var..Opel astrada araba lamborghini de ferraride araba sonuçta hepsinde de 4 tekerlek var :)

TDA 2040 chip devre tasarımlı Mono Ses çıkış entegresi 20 W

STK Hybrid smd devre tasarımlı stereo ses çıkış entegresi 2 * 30 W

Tekil Çıkış güç transistörü 120 W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warrior_Knight -- 9 Ağustos 2012; 1:27:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.