Şimdi Ara

ACİLLL 7 BİN TL CİVARI BÜTÇEMLE OLUŞTURDUĞUM SİSTEME TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM ÇOK ACİLLLLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 11 kasımda n11 den biriktirdiğim kuponlarla sistem toplayacağım, bütçem doğrultusunda aşağıdaki parçaları seçtim, bu işten fazla anlamadığım için her türlü tavsiyelerinizi değerlendireceğim. Yardımlarınızı bekliyorum..

ACİLLL 7 BİN TL CİVARI BÜTÇEMLE OLUŞTURDUĞUM SİSTEME TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM ÇOK ACİLLLLL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parc -- 26 Ekim 2018; 12:39:35 >

• Neden cok acil peki?

SSD yi 240gb yapin. 240 olursa 1-2 oyun kurma sansi da olur.

Ekran karti olarak RX580 lere de bakin. Yaninda oyun hediyesi vs olabiliyor, cok daha mantikli olur. Onun disinda guzel duruyor. 144fps civarlarina 1060 ile biraz zorlanabilirsiniz bu arada. Firsat olursa 1070 veya 1070ti alirsaniz 144hz monitorun keyfini o zaman cikarirsiniz.
  • Tavsiyeniz icin tesekkurler, acil cunku gunlerce kafa karisikligi yasamamak, neyi sececegim konusunda kararsiz kalmamak istiyorum artik her gun birseyler okudukca kafam corba oluyor neyi alacagimi bilmek istiyorum yani butcemi 1070 alacak kadar uste cikaramam. lakin rx 580 in gtx 1060 dan ne gibi ustunlukleri oldugunu merak ediyorum bi aciklayabilir misiniz acaba?
  • Monitörü biraz düşürüp ekran kartını 1070 yaparsan daha iyi bir sistem olur.
  • Çift kanal ram, rx580, SSD de 240 olmalı.

Allah muhafaza tek kanal ram ile işlemci darboğaz yapmasın.🙂
  • Ram 16 gb yapmayi dene yoksa 1-2 ay içerisinde sıkılmaya başlarsin güncel oyunlar 7 gb gibi ramlar yemeye başladi 16 gb ram ile tm performans alirsn arkadaşlarin dedigi gibi 240 gb ssd ve rx 580 gibi kart ile 4-5 yil götürür seni..
  • RX 580 bir tık daha ucuza %2-3 daha iyi performans veriyor ortalama. Ayrıca RAM'ı 2*8 yapabilirsen iyi olur. Bütçenizi zorlayın derim. Platformdan bağımsız olarak tek/çift kanal bellek hissedilir fark oluşturuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Neden cok acil peki?

SSD yi 240gb yapin. 240 olursa 1-2 oyun kurma sansi da olur.

Ekran karti olarak RX580 lere de bakin. Yaninda oyun hediyesi vs olabiliyor, cok daha mantikli olur. Onun disinda guzel duruyor. 144fps civarlarina 1060 ile biraz zorlanabilirsiniz bu arada. Firsat olursa 1070 veya 1070ti alirsaniz 144hz monitorun keyfini o zaman cikarirsiniz.
    oyunları ssd kurunca ne oluyor? ciddi soruyorum 😃
  • Bu sistemi belleği Corsair 2x8 3000MHZ CL14 yaparak ve Freesync monitör ekleyerek alabilirsin.

https://img.donanimhaber.com/upfiles/2312784/95431cfc-b56d-45e3-bc96-fde42fdeab6c.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakemasterTR -- 26 Ekim 2018; 19:11:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lMajesty

oyunları ssd kurunca ne oluyor? ciddi soruyorum 😃

Alıntıları Göster
    Hocam oyunlari SSD ye kurdugunuzda oyunun ilk acilis ekrani, loading ekranlari falan daha kisa bekletir sizi. Olmazsa olmaz degil tabii ki ama haritalar arasi gecis yapilan, loading ekrani bol olan bir oyun ise SSD ye kurdugunuzda her ekranda 1-5 saniye avantaj yapalayabilirsiniz. Yoksa FPS artisi gibi bir durum beklemeyin.
  • Arkadaşlara katılıyorum. Çoğu oyunda 1060 144 Hz monitörü besleyemeyecektir. Kısa vadede sistem güncellemesi düşünmüyorsanız 75 HZ vb daha hesaplı bir model bakabilirsiniz (ayrıca 60 FPS'nin üzerindeki artışlarda insan gözünün algısı anlamındaki marjinal faydanın oldukça düşük olduğunu da düşünüyorum).

RX580 ve RX570 ise performans anlamında 1060 ayarında kartlar. 4 GB'lık RX580'ler oyun hediyesi ile 1300 TL bandında şu anda.

RX580, 1060 6 gb'dan ortalama yüzde 5 daha hızlı bir kart.Ancak enerji sarfiyatının da daha yüksek olduğunu göz önünde bulundurun. Yine de 1060 a 2000 TL vermektense RX580'e 1300 TL vermek çok daha mantıklı.

Bunun yanısıra bütçenizi çok zorlamadan 2000 TL bandında ikinci el gtx 1070 de bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.