Şimdi Ara

acilll muhabbet kuşum sakatlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle konu acacaktim konu belirtilmediği için bu sekilde yapıyorum doğru mu yaptim bilmiyorum. Simdiden ozr.öncelikle merhaba benim bir muhabbet kuşum var yaklaşık bir buçuk aylık dün onu severken biraz fazla abarttık galiba şu anda sekerek Yürüyor. bu arada elimize yEni alışmıştı.sürekli sekiyor ve kafesinde demirlere tutuyor hiç Tüneğine konmuyor. Geçen kondu ama resmen tunege yapış misti. Ayağını göremiyorum. Yemeğini rahat yiyo ama topAllııyor. Bazen ayağı geride kalıyor. Kırıldı mı çıktı mi incindi mi bilmiyorum hic bi yerde de yok açıklama. Bilen varsa yardım edebilirmi çok üzülüyorz

• yunusemregedikli kullanıcısına yanıt
    Veterinere götürmenizde fayda var ayağına bir bakın sanırım zedelediniz ayağını fotoğraf koyma şansınız var mı ?
  • Son durum nedir bilmiyorum. Lakin muhabbet kuşları, kedi-köpek gibi ele avuca alınarak sevilecek, hırpalanacak canlılar değillerdir, hem fiziki hem de psikolojik olarak hassastırlar. Ayrıca kuşun 1,5 aylık olduğunu düşünürsek: Merak edip kafesinin tellerine veya başka bir yere oynarken ayağı takılmış olabilir. En önemlisi de tırnakları uzun olup da bir yerlere takılıyor olabilir.
  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim biraz geç oldu :D... bu arada kuşum iyileşti hatta bugün bana yanağına tutturdu kaşıdım biraz çok tatlı .)))) neyse benim kuşun tırnakları uzadı baya nasıl kesecem bilmiyorum yardım edermsinz.. birde bi ara parmağımda uğraşırken tırnak makasıyla çok küçük bir kısmını kesmeye çalıştım daha sıkmadan bağırdı kaçtı . bende daha hiç daha denemedim nasıl kesebiliriz ??
  • İlk defa keseceksen sakın ha sakın yapma. Kanatırsan kötü olur. Muhabbet kuşlarının kanı çok azdır ve bu işlem tehlikelidir. Tecrübeli birisi dışında hiç kimseye kestirme. Çok tecrübeli birisi yoksa da veterinere götür.
    Diğer taraftan muhabbet kuşlarının tırnaklarının uzamamasını sağlamanın en iyi yolu: Tahta tünek kullanmaktır. Bizdeki muhabbet kuşu 2 yaşından biraz büyük ve 30 günlükken almıştık. Aldığımız günden beri tahta tünek kullanırım ve 1 kez bile tırnak kesmemi gerektirecek kadar uzamadı tırnakları.
    Aynı durum gaga taşı ve kalamar kemiğiyle gagasının uzamamasını sağlamak için de geçerli.

Hatta bizim kuştan bir tahta tüneğinin bir de kendi tırnaklarının resmini göndereyim.

acilll muhabbet kuşum sakatlandı acilll muhabbet kuşum sakatlandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 25 Aralık 2013; 0:39:00 >

• bişe y yok gibi toparlar
  • Teşekkür ederim cok makbule geçtibide benim kusun tırnakları baya uzadı cevremdede bu isten anlayan kimse yok veterinerlerdende bu kuşa bakan kimse yok herkes inek veterineri olmus başımıza :)) kesme kesemiyorum ... birde benim kusla gunde ne kdr ilgilenmeliyim fazla ilgilenemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet Kuşum Çok Halsiz
    13 yıl önce açıldı
    Muhabbet Kuşum Hasta mı ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.