Şimdi Ara

Muhabbet kuşum ard arda öksürüyor YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
24.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1.5 yaşında muhabbet kuşum var. Son 1 haftadır aralıklarla çık çık çık diye ard arda 5-6 kere öksürüyor.Sanki boğazına birşey takılmış gibi.Onun dışında normal hayatına devam ediyor yani hasta gibi davranmıyor gayet canlı. Sorun ne olabilir? civarda götürebileceğim veteriner de yok.Yardımcı olabilir misiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşum Öksürüyor: Ne Yapman Gerekir?

Muhabbet kuşunun ard arda öksürmesi, endişe verici bir durum olabilir. Bu öksürük, çeşitli altta yatan nedenlerden kaynaklanabilir.

Muhabbet Kuşunun Öksürmesine Neden Olan Durumlar:

• Solunum Yolu Enfeksiyonu: Bakteriyel, viral veya mantar enfeksiyonları muhabbet kuşlarının solunum yollarını etkileyerek öksürüğe neden olabilir.
    • Alerjiler: Toz, polen veya tüy gibi alerjenler, muhabbet kuşlarında öksürük ve hapşırmaya neden olabilir.
    • Astım: Bu kronik solunum yolu durumu, muhabbet kuşlarında öksürük, hırıltı ve nefes darlığına yol açabilir.
    • Yabancı Cisim Aspirasyonu: Muhabbet kuşları, tohum veya kum gibi küçük nesneleri solunum yollarına çekebilir ve bu da öksürüğe neden olabilir.
    • Tüy Tozu Solunması: Muhabbet kuşları tüylerini temizlerken, tüy tozları solunum yollarını tahriş edebilir ve öksürüğe neden olabilir.

Öksüren Muhabbet Kuşunun Belirtileri:

• Ard arda öksürme
    • Hırıltı veya tıslama
    • Nefes almada zorluk
    • İştahsızlık
    • Uyuşukluk

Ne Yapman Gerekir:

Muhabbet kuşun sürekli öksürüyorsa, veterinere başvurman önemlidir. Veteriner, öksürüğün altında yatan nedeni belirlemek için muhabbet kuşunu muayene edecek ve gerekli testleri yapacaktır.

Tedavi, öksürüğün nedenine bağlı olacaktır. Antibiyotikler, antihistaminikler veya astım ilaçları gibi ilaçlar reçete edilebilir. Ayrıca, çevredeki alerjenleri azaltmak veya yabancı cisimleri çıkarmak için önlemler alınabilir.

Öksüren Muhabbet Kuşuna Bakım:

Veterinerden tedavi alırken, öksüren muhabbet kuşuna evde uygun bakım sağlamak da önemlidir.

• Muhabbet kuşunun sıcak ve nemli bir ortamda tutulmasını sağla.
    • Taze su ve sağlıklı yem sunduğundan emin ol.
    • Kafesini düzenli olarak temizle ve dezenfekte et.
    • Muhabbet kuşunu stresten uzak tut ve ona bolca dinlenme fırsatı ver.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • UP
  • Kanser olmustur sigaradan hep
  • Öksürük değilde hapşırma olabilir :)

eğer cereyanda kaldıysa üşütmüş olabilir veya sıcaklık değişikliğine maruz kaldıysa :) avisol vitamin ilacı alıp suyuna 2 3 damla damlatın :)
  • sorduğun sorunun cevabını bilmiyorum ama merak ettim... Kuşun o esnada çıkardığı sesin farklı bir şekilde ötme değilde hapşuruk öksürük olduğunu nasıl anlıyorsun?
  • böyle tıs tıs tıs diye mi ses çıkıyor
  • Benim muhabbet kuşum da öyle sesler çıkartıyor ama yok bir şey, suyuna vitamin koy her ihtimale karşı. Çok büyütülecek bir şey değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşum 3 gündür ishal
    4 yıl önce açıldı
    Muhabbet kuşum çok bağırıyor
    15 yıl önce açıldı
    Muhabbet Kuşum Çok Halsiz
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Az önce boynunu falan sağa sola çevirdi öksürdü biraz boğazdından 4 tane yem fırladı etrafa..İnşallah sebebi odur
  • quote:

Orijinalden alıntı: replaypls

Kanser olmustur sigaradan hep

• bizimde varda dişi kuşa kur yapmak için yem çıkarıyorken yapıyordu oda olabilir ama sen yinede dikkat et
  • Kuşlar ölmeden önce normalden daha canlı olurlar ve sen hiçbirşey anlayamazsın son bir saat kötüleşirler ve ölürler Malesef bizzat tecrübe edindim bunu :/ ( Bunun sebebi düşmanlarına zayıf olduklarını belli etmemektir )
  • Veterinere götürdük kuşu. Videoya çekmiştim o öksürmesini adama gösterdim.. Hmm dedi dolaptan bi ilaç aldı şırıngaya bize verdi. Her gün 2-3 damla damlatıcakmışız suyuna.. Bakalım ne olucak..:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Echoes

Arkadaşlar 1.5 yaşında muhabbet kuşum var. Son 1 haftadır aralıklarla çık çık çık diye ard arda 5-6 kere öksürüyor.Sanki boğazına birşey takılmış gibi.Onun dışında normal hayatına devam ediyor yani hasta gibi davranmıyor gayet canlı. Sorun ne olabilir? civarda götürebileceğim veteriner de yok.Yardımcı olabilir misiniz?

Aynısını benim muhabbet kuşumda yapıyor. Veteriner arkadaş şırınganın içine ilaç koyup verdi. Bunu 5 gün boyunca kullanmamı söyledi. Bakalım 5 gün sonra ne olacak görücem. İnşallah en kısa zamanda iyileşirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Echoes

Az önce boynunu falan sağa sola çevirdi öksürdü biraz boğazdından 4 tane yem fırladı etrafa..İnşallah sebebi odur

Agzindan em onu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen benim muhabbet kusumda oksuruyor ben vitamin kullaniyorum suyuna 3damla katiyorum olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de muhabbet kuşum var, 5 ay falan oldu alalı. Ama hiç elime gelmiyorlar beyler. Elimi kafese daldırıyorum uçuşuyorlar, korkuyorlar. Nasıl kendime bağlayabilirim kuşlarımı?

• Üşütmüştür. Petshoplarda vitaminler var suluğa damlatılan cinslerden. Onlardan alın birşeyciği kalmaz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.