Şimdi Ara

acilll yardımmm!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben bilgisayrın bios ayarlarını sanırım fazla kurcalamısım şimdi bilgisayar çalısıyor ama acılmıyor yani ekrana hiç bir görüntü gelmiyor kalıyor öyle bi yardım lütfen bu bi os ayarlarını resetlemenin bir yolu var mı cünkü mouse klavye ile yapabileceğim bir sey yok sanırım kasanın içinde falan var mıdır bi reset düğmesi cok sağolun okudugunuz için yardımlarını bekliyorum
    biraycaglar@tnn.net

• bios a tekrar gir.....Tüm değerleri default yap...
  • dostum anlamadın galiba bilgisayrın bios una hiç bir yere giremiyorum bi girsem bilgisayra ben hiç bir sey yapamıyorum yapabileceğim tek sey kasada varsa bir yerde bios ayarlarını bi tus gibi bir seyle resetleyebileceğim bir yer yada baska cözüm
  • Sana çözüm kasanın içinde ufak bir pil var onu çıkartıp 30dk sabırlıysan dahada fazlasını bekle 1 saat kadar ardından pili takmadan bilgisayarını çalıştır. sonra kapatıp tekrar pili yerine tak al sana bios için reset. Eğer biosun uçmadıysa bu işe yarar ama uçtuysa tek başına biosunu yükleyemezsin.
  • evet anakarttan biosun pilini çıkart saat pili gibi bişey 15 dk bekle tak çalıştır 1 saaat fazla bekleme o kadar
  • tamam dostum aklıma geldi ama daha önce bi arkadas sölemişti o pil senin hayatın diye sade ce bios ayarları resetlenir
    değil mi kardes sakata gelmiyelim
  • bios pilini çıkarma çıkarsan bişey olmaz sadece bios kısmen resetlenir ve demo/shareware programın varsa onlar uçar ama buna gerek yok. bios pilinin yakınında bios resetleme jumper i olacak oradan resetlemen hem 30 sn sürer hem de temiz iş olur tabii resetleme jumperinin konumu ve şekli anakarttan anakarta değişir asus sa 3 pin in 2 sine tutunan bi jumper göreceksin onu bir yana kaydır bilgisayarı açmaya çalış sonra tekrar eski haline getirip aç zaten sana söyler açılışta resetledik abi haberin olsun die eğer asus değil se buraya yaz bence anakartın markasını... ya da kullanma klavuzundan da rahatlıkla öğrenebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi btahir346 -- 23 Eylül 2006; 11:55:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acill wifi yardımmm lütfenn!
    15 yıl önce açıldı
    lütfen yardımmm
    11 yıl önce açıldı
    Yardımm
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • asus motherbord var arkadasım ama bu jumper falan dedin ya ben hiç bir sey anlayamadım acıkcası dün aksam bilgisayrın her yerine baktım bi reset tusu vb bi sey acıkcası bulamadım tam olarak neye benziyor ve ne yapmam gerekiyor bi acıklarsan cok sevinirim!!
  • bak asus sa hane bios pili var ya onun çıkıntısının hizasında yaklaşık 1-2 cm ilerde 3 pinin(pin i biliosundur ince küçük çubuklar) 2 sine oturan jumper (çok küçük plastik parçası gibi görünür elektrik akımını bir pinden diğerine iletir) göreceksin. bu arada güç kablosunu çıkarmadan elleşme!!! işte o jumper i bulunduğu konumdan bir yana kaydıracaksın ki bu sefer diğer pin açıkta kalacak jumper yine 2 pine oturmuş olacak bu şekle getirdikten sonra güç kablosunu tak bilgisayarı açmaya çalış açılmayacak büyük ihtimal sonra tekrar kabloyu çekip o jumperi eski haline getirip tekrar aç. açılınca zaten ekran a bir uyarı verecek bios u resetlediğiyle alakalı böylece biosun resetlenmiş olacak kolay gelsin....
  • Niye yarım saat veya bi saat beklemesi gerekiyor ki... Çıkarıp takması yetirlidir...
  • kardeş jumper falan iyice kafan karıştı dimi sen pili çıkar bilgisayarı çalıştır 10 dakka bekle sonra pili tak eğer biostaysa sorun goruntu gelir zaten jumperda aynı işi yapıyor klay gelsin sana
  • quote:

Orjinalden alıntı: gold32

kardeş jumper falan iyice kafan karıştı dimi sen pili çıkar bilgisayarı çalıştır 10 dakka bekle sonra pili tak eğer biostaysa sorun goruntu gelir zaten jumperda aynı işi yapıyor klay gelsin sana

jumper aynı işi yapmıyor arkadaşım, bios u tamamen resetlemenin yolu cmos jumperinden geçer. bios pili isteyen çıkarıp taksın da resetlesin die konmamış oraya, bazı anakartlarda bios pili çıkarılamayacak şekilde entegredir hatta...
  • hepiniz sağolun valla kafam karısmadı aslında en iyisi ben jumper i acıp kapatayım insallah olur sesağolun ben aksama denicem !
  • btahir346 ya katılıyorum !!! pılın yakınlarında bıoss jumerı vardır?
  • ne yarım saatı arkdaslar bios pililini çıkar ve elektrikği kes kasanın bi on saniye yada yarım sanıye kadar bekle ankartın ışığı sönene kadar ondan sonra elektriği bağla çalıştır açılışta F1 hatası cmos hatsı veriri o hatyı görürüsen biosun sıfırlanmış demektir
  • evet umuttt haklı
  • evet umut haklı bencede +1903
  • Beyler bios resetlemenin bi baska yolunuda vereyim size baktim ama kimse deginmemis fazla bilgi goz cıkarmaz pc de pasif elektirik varken yani fisi takılı ama pc acık olmayacak bios pilini cikarip ince bir metal cubukla bios un + ve - uclarini birbirine degdirin ondan sonra pili tekrar yuvasına takın buda baska bi res leme seklidir 30 dk beklemek istemeyenler yada jumper bulamayanlar icin kolay gelsin
  • cok sağolun dostlarım ben analtayım pili cıkardım fişi cektim ısık söndü pili taktım fişi taktım ve calıstırdım uyarı gibi bir yazı cıktı ve olay cözüldü sağolun hepiniz iyi günler!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.