merhaba arkadaslar. ASP hakkında pe bi bilgim yok. bir iletişim formu yapmak istiyorum. yardımcı olurmusunuz.?formda yer alacak bilgiler: Firma Adı: Ad Soyad: Telefon: E-mail: Mesajınız: Yardımlarınızı bekliyorum
<html> <%@LANGUAGE = "VBSCRIPT"%> <% 'Hadi başlayalım Function EmailCheck(sEmail) EmailCheck = false Dim regEx, retVal Set regEx = New RegExp regEx.Pattern ="^[\w-\.]{1,}\@([\da-zA-Z-]{1,}\.){1,}[\da-zA-Z-]{2,3}$" regEx.IgnoreCase = true retVal = regEx.Test(sEmail) If not retVal Then exit function End If EmailCheck = true End Function
</html> <% 'Mail göndermeye başlayalım Sub SendMail(smTo,smFrom,smFromName,smName,smSubject,smBody,smAttach) On Error Resume Next 'Scriptte hata varsa
strErr = "" 'Hatalara bakalım
If EmailCheck(smTo) = False Then strErr = strErr & "<li>Alıcı Email adresi hatalı!</li>" End If If EmailCheck(smFrom) = False Then strErr = strErr & "<li>Gönderen'in Email adresi hatalı!</li>" End If If Len(smFromName) > 0 Then smFromage = smFromName & "<" & smFrom & ">" End If
If strErr = "" Then 'Formda hata yoksa
Set iMsg = CreateObject("CDO.Message") With iMsg .To = smTo .From = smFromage If Len(smName) > 0 Then .CC = smName End If .Subject = smSubject .HTMLBody = smBody If Len(smAttach) > 0 Then Set iBp = .AddAttachment(smAttach) End If .Send End With
'TemizLendi Set iMsg = Nothing If Len(smAttach) > 0 Then Set iBp = Nothing End If
If Err > 0 Then 'Eğer bir problem varsa Response.Write("<b>Mail Gönderilemedi!</b> Hata Kodu:") Response.Write("<ul><li>" & Err.Description & "</li><ul>") Else 'Başarılar! Mail Gönderildi Response.Write("<b><center>Mail Gönderildi!</b><br>Kime: <i>" & smTo & "</i> Gün: " & FormatDateTime(DateTime,vbLongDate) & " Saat: " & FormatDateTime(DateTime,vbLongTime)) smTo = "" smFrom = "" smFromName = "" smName = "" smSubject = "" smBody = "" smAttach = "" End If
Else 'Eğer gönderilemediyse neden gönderilemediğini yazalım ki gönderen hatasını düzeltsin Response.Write("<b>Mail Gönderilemedi!</b> Hata Kodu:") Response.Write("<ul>" & strErr & "</ul") End If End Sub %>
teşekkür ederim. akşam bi deneyeyim. şu anda dersteyim
arkadaşlar. bana yardım edebilirmisiniz. Asp hakkında hiç bi bilgim yokmuş hiç bişiy yapamadım. Şu alanlara sahip bi mail formu yapmak istiyorm. Firma adı Ad soyad Telefon Mesaj Bana bu formu yapıp gönderebilirmisiniz. teşekkürler
sana verdigim kodları al istek.asp diye kaydet oldu bitti.... bukadar.
kardeş. kaydettim dediğin gibi fakat olmadı. bi değişiklik yapmam gerekiyormu?internete gönderdim sayfa görüntülenemiyor diyor. birde ben bilgisayarım da iss yi kurdum fakat asp sayfasını bilgisayarımda nasıl çalıştıracağımı bilmiyorum. yardımcı olurmusun?
bende calısıyor..
dosyayı attıgın yerin adresini var bakalım
bu asp yi çalıştırmak için ne yapmalıyım. yaptığımız istek.asp yi bilgisayarımda nereye kopyalamalıyım?bilgisayarımda çalışması için?
forumda arat calıstırma seklini yazmıstım bi kere
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme