Şimdi Ara

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
764
Cevap
4
Favori
74.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada mümkünse topiği açan arkadaş topiğin ismini Acoustic Energy Aego M diye değiştirirse topik Aego M topiğine dönüşmüş olur.

Zaten diyen iyiler kısmında yer alan iyilerin hiçbir Aego-M kadar iyi değil.

Macworld ün yaptığı ve 5 yıldız verdiği yorumun bir kısmını eklemek istiyorum :

Finally, the Aego M also stands out for its excellent sound quality. In my testing room, with the bass switch set to 2, bass response was solid and extended lower than I expected; more important, the bass wasn't boomy, as it is with many computer speakers. (Although, like most good subwoofers, the Aego-M's sub is sensitive to placement. Put it too close to a wall or corner, and you'll get more bass than you want; switching the bass setting to 1 helps here.) Treble was exceptionally clear, and stereo imaging was impressive -- among the best I've heard from a system in this price range. The Aego M can also play extremely loud without distortion. The Aego-M even compares favorably to the $400 Jamo i300 sub/sat speaker system. The i300 offers better sound quality overall, as well as an iPod dock with remote, but the Aego-M is good enough that if I had $400 to spend on a subwoofer/satellite iPod speaker system, I'd seriously consider spending $200 on the Aego-M and $70 on a remote-control iPod dock, using the extra $130 for more music.

Kaynak :http://www.macworld.com/product/ipod/795/detail.html

Yani kısaca adam bu fiyat aralığında daha iyi bir set olamaz demiş. 2.1 ler arasında Aego-M den daha iyi ses veren bir set ise Jamo i300. Yalnız yurt dısı fiyatı 400$ ın üzerinde. Ve 200$ lık Aego-M ile rahatlıkla kıyaslanabileceğini hatta Aego-M alarak kalan 200$ in ipod kumanda ve ekstra müzik mastafı olarak ayrılmasının daha mantıklı olduğu söylemiş.

Jamo i300

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 2 Ocak 2008; 2:49:27 >

• Gerçekten etkileyici, yani kullanıcı yorumları ve incelemeler bu setin ne kadar da başarılı olduğunun kesin kanıtı. Müzik dinlemekmekten keyif alan ve sesde detay araya biri olarak bu seti çok merak ettim. Megaworks, z-5500 ve g500 kullandım bunların içinde en iyi müzik performansı megaworks'e aitti hatta 320 YTL fiyatı göz önünde bulundurulduğunda onunla baş edecek bir multimedya set yoktu sanırım.
    Bu set 2.1 sonuçta ama bu denli yüksek başarım gerçekten etkileyici, soultrap müzikalitesi megaworks'le kıyaslanamaz bile dediğine göre gerçekten etkileyici bir müzik performansı olmalı. Sadece müzik dinleyen biri olsam direk gidip alırdım fakat film izlemekte vazgeçemediklerimden. Bu setin 5.1'i satılmıyor sanırım türkiyede zaten satılsada uçuk fiyat etiketi olur muhtemelen.
    Fırsatını bulursam seti dinlemeye gidicem fakat etkilenip alırım diye korkuyorum daha yeni z-5500'ü satıp g500 aldım

• quote:

Orjinalden alıntı: tepeb

Gerçekten etkileyici, yani kullanıcı yorumları ve incelemeler bu setin ne kadar da başarılı olduğunun kesin kanıtı. Müzik dinlemekmekten keyif alan ve sesde detay araya biri olarak bu seti çok merak ettim. Megaworks, z-5500 ve g500 kullandım bunların içinde en iyi müzik performansı megaworks'e aitti hatta 320 YTL fiyatı göz önünde bulundurulduğunda onunla baş edecek bir multimedya set yoktu sanırım.
    Bu set 2.1 sonuçta ama bu denli yüksek başarım gerçekten etkileyici, soultrap müzikalitesi megaworks'le kıyaslanamaz bile dediğine göre gerçekten etkileyici bir müzik performansı olmalı. Sadece müzik dinleyen biri olsam direk gidip alırdım fakat film izlemekte vazgeçemediklerimden. Bu setin 5.1'i satılmıyor sanırım türkiyede zaten satılsada uçuk fiyat etiketi olur muhtemelen.
    Fırsatını bulursam seti dinlemeye gidicem fakat etkilenip alırım diye korkuyorum daha yeni z-5500'ü satıp g500 aldım

Bu seti demoda dinlemeye gidersen alıp çıkarsın ben sana diyim hiç kendini zehirleme madem yeni g500 aldın :)

5+1 lerde müzik dinlemekten pek keyif alamıyorum ben açıkcası, stereo peformansının iyi olmadığını düşünüyorum. Agırlıklı film ve oyunlarda 5+1 e ihtiyac duyuluyor. Filmlerde ise 5+1 için yada kaliteli divx ler yada orjinal dvd ler almalısınız yoksa gene 5+1 den yararlanamazsınız. Bu durumda AE nin hem film performansını hemde oyun performansını tevrübe etmenizi isterdim. Yüzüklerin Efendisi 1-2-3 ü izlerken belki etrafımı çeviren bir ses yoktu ama ses netliği ve derin frekans aralıklarında AE beni çok çok memnun etti diyebilirim. O abuk sabuk hayvanların çıkarttığı sesler hırlamaları felan oturduğum yerin ve odanın titremesine neden oluyordu çok etkilenmiştim. Oklar sanki kulaklarımın yanından geçiyordu, azım açık kalmıştı. 2+1 sistem için üst düzey performansı bu setle aldım. Hele birde benim gibi prograssive house lounge chillout kısacası elektronik müzik dinliyorsanız (ki.. bu tarz müziklerin frekans aralıklarını ne kadar zorladığını çok sesli olduğunu bilirsiniz) ürüne aşık olmamak elde degil. Surround ses delisi degilseniz kesinlikle 5+1 4+1 sistemlerin yerine dahi tercih edilmesi gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum. Hi-fi kalitesinde ses alabilceginiz şu an ender ürünlerden bir tanesi ve fiyatı boyle bir kalite için cidden çok uygun.

• Kesinlikle müzik stereo sistemde dinlendiği zaman daha keyifli fakat 5.1 sistemlerde de ses kartı sesi stereo olarak beş kanala dağıtıyor yani stereo x3. Tabiki dolby kayıtlı dvd audio cd'ler falan ayrı yada decoder üzerinden dolby prologic music.
    Ama hepsinden öte stereo keyfi birde iyi bir sete sahipsen. Dj'lik geçmişimden dolayı birçok profesyonel ses sistemi kullandım ve dinledim müzik kulağımda gayet iyidir zaten iyi olmayan dj olamaz. Ses detaylarına dikkat ederim genelde yumuşak ve doğal ses veren setler tercihimdir. İşim bilgisayarla ilgili o yüzden herşey bilgisayarımda müzik, film oyun iş vs... Zaten ses sistemini 5.1 tercih etmemin sebebide bu yani az maliyetle her işi çözmek. Megaworks güzel bir setti gerçekten multimedya bir set için müzik performansı iyiydi tabi cambridge imzası ve bash ampli sistemi bunda baş rol oynuyo. Şimdi g500 kullanıyorum müzik performansı 5.1 multimedya bir sete göre iyi ve film performansıda gayet iyi. Yüzüklerin efendisini bende birçok kez izledim ve her sette mutlaka denerim g500'de de diyaloglar, detay sesler gayet iyi çevresel ses audigy2 zs sayesinde yeterli ve subwoofer'da hakkını veriyor (fiyatına göre değerlendiriyorum). Tabi set 5.1 olduğun için sinema ve oyun ağırlıklı ama sette gene cambridge imzası var o yüzden müzikte dinlenilebiliyor.
    Tabiki Aego M dinlemedim ama müzik performansının g500'den iyi olacağına eminim film konusuna gelince çok kanallı bi setle 2.1 bir setin aynı tadı vereceğini sanmıyorum zaten bu set müzik dinlemek için üretilmiş. Tabiki filmde de etkileyicidir zaten film izlerken detayları alamıyorsan setin 5.1 olması 1000 watt falan olması bişey ifade etmez. At nallarından çıkan ses, rüzgar sesi, üzerine basılan yaprakların sesi, nefes alıp verme sesi bunları detaylı bi şekilde duymak filmden çok daha fazla keyif almayı sağlayacaktır.
    Aslında bütçe problemim olmasa direk gidip alırım seti yani anlatılanlar azımın suyunu akıttı resmen. Neyse bakalım dinlemek nasip olursa almakta nasip olabilir beğeniye göre tabi.

• Reviewcentre'de 8 kullanıcı incelemesi ortalama 10 üzerinden 9.7 puan almış kullananların hepsi hayran kalmış sanırım.

http://www.reviewcentre.com/reviews98567.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: tepeb

Reviewcentre'de 8 kullanıcı incelemesi ortalama 10 üzerinden 9.7 puan almış kullananların hepsi hayran kalmış sanırım.

http://www.reviewcentre.com/reviews98567.html

Evet bende okumuştum, 8 oylamada 9.7 puan muazzam diye düşünüyorum.

Bu arada 5+1 sistemler için dediklerine katılıyorum fakat benim demek istedigim şuydu ki stereo ses vermeye çalışsada sistemin 5 kolonundanda aynı sesi duymak yada sadece frontlardan stereo ses almak beni tatmin etmiyor. Onun dışında filmde felan 5+1 elbette tercih sebebim olur. Benim AE deki film degerlendirmem 2+1 bir ses sistemi içindi. Memnun kalabileceğin bir ürün bundan emin olabilirsin. Müzik dinlerken her enstrumanı her detayı her efeckti tek tek seçebiliyorsun. Wooferin 30-35hz lere inebilmesi dip bass lar için sanırım yeterli :) yayık ve sert olmayan bir bas sesi var, sanırım bu sayede midleri ve tizleri bastırmıyor ve denge saglıyor. Wooferın içinde çift sürücü var ve yere bakmıyorlar biri öne digeri arkaya baktıgı gibi wooferda hala deligide yok. Sanırım bu denli tok bas sesinide bu sayede verebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 2 Ocak 2008; 17:29:51 >

• Yani netteki yorumlara bakıyorum set, çok iyi denilebilecek 2.1 lerle kıyaslanmış. Bunların içinde Bose Companion 3, Altec mx5021, Aaltec fx-6021, Promedia GMX 2.1, Promedia THX 2.1 var.

Ve kullananlar kesinlikle Aego-M in daha iyi olduğunu savunuyorlar.
  • madem bu kadar iyi neden fiyatı onlar kadar olamıyor gerek avrupa gerek tr:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: capteinfuat

madem bu kadar iyi neden fiyatı onlar kadar olamıyor gerek avrupa gerek tr:)

Fiyatı etkileyen bir çok etken var. En önemlisi ise setin sunduğu ekstra özellikler oluyor. (Kumanda, bağlantı türleri vs vs)

Ve sonuç olarak tüm fiyatları belirleyen tek bir kurum yok. :) Üreticiler ürünlerini pazarda kendileri konumlandırıyorlar.

Bu durumda ses kalitesini fiyatla doğrudan ilişkilendirmek son derece yanlış olmaz mı? Ki seti birçok kaliteli diğer setle kullanmış ve hiçbir şekilde bu işten karı olmayacak kullanıcı yorumları varken..
  • Bose Altec Klipsch gibi markalar kullandıkları ürün ve kalitenin üzerine birde marka parası ekliyor olabilirler. Bose Companion 3 ün fiyatını hakkettiğini düşünen varmı bilmiyorum ama bence kesinlikle haketmiyor. Sanırım AE de marka konusunda onlarla yarışmak istemiyor ve ürün fiyatı daha uygun (Aego M için bahsediyorum) AE nin diger ürün gruplarına baktıgınızda fiyatları genelde çok yuksek ama bu ürün f/p ürünü olabilir. Hatta bazı markaların yaptığı gibi yanlışlıkla da yapılmış olabilir ki.. bu durumda yakında piyasadan toplarlar Ama bide söle bişi varki AE nin tek 2+1 multimedya PC ürünü olduğu için zaten kendi markası altında muadilide yok. Eger AE 3-5 tane 2+1 yapmış olsaydı bu ürün çok tutulup diger modeller satılmayacağı için ürünü hemen yastık altına kaldırırlardı bundan eminim.

Kısacası pahalı ürün iyi ürün anlamına gelmedigini bir kez daha ıspatlamış olduk sanırım. Whathifi nin test sonucunda f/p oranınıda göz önünde bulundurarak degerlendirdiklerini düşündüğüm halde Altec 6021 için verilen yıldızlara ve AEGO ile aralarındaki fiyat farkına da bakabilirsiniz. Altec direk markasını satmış, kullandığı teknoloji ve kaliteinin üzerine 100 sterlin de marka parası koymuş.
    Hİ-fi sistemlerde genelde ürün kalitesi fiyatları ile dogru orantlıdır ama bu AEGO farklı işte. Bu arada ben AEGO yu multimedya sınıfında degilde hi-fi sınıfında degerlendiriyorum artık

• Ankara'da bu seti dinleyebileceğimiz yada satın alabileceğimiz bir yer yokmu acaba
  • www.srcelektronik.com 'da 350 YTL peşin fiyat + ücretsiz kargo.
  • Orda satıldığını biliyorum ön dinleti yaparak almak daha çok hoşuma gidecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 2 Ocak 2008; 17:28:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Bose Altec Klipsch gibi markalar kullandıkları ürün ve kalitenin üzerine birde marka parası ekliyor olabilirler. Bose Companion 3 ün fiyatını hakkettiğini düşünen varmı bilmiyorum ama bence kesinlikle haketmiyor. Sanırım AE de marka konusunda onlarla yarışmak istemiyor ve ürün fiyatı daha uygun (Aego M için bahsediyorum) AE nin diger ürün gruplarına baktıgınızda fiyatları genelde çok yuksek ama bu ürün f/p ürünü olabilir. Hatta bazı markaların yaptığı gibi yanlışlıkla da yapılmış olabilir ki.. bu durumda yakında piyasadan toplarlar Ama bide söle bişi varki AE nin tek 2+1 multimedya PC ürünü olduğu için zaten kendi markası altında muadilide yok. Eger AE 3-5 tane 2+1 yapmış olsaydı bu ürün çok tutulup diger modeller satılmayacağı için ürünü hemen yastık altına kaldırırlardı bundan eminim.

Kısacası pahalı ürün iyi ürün anlamına gelmedigini bir kez daha ıspatlamış olduk sanırım. Whathifi nin test sonucunda f/p oranınıda göz önünde bulundurarak degerlendirdiklerini düşündüğüm halde Altec 6021 için verilen yıldızlara ve AEGO ile aralarındaki fiyat farkına da bakabilirsiniz. Altec direk markasını satmış, kullandığı teknoloji ve kaliteinin üzerine 100 sterlin de marka parası koymuş.
    Hİ-fi sistemlerde genelde ürün kalitesi fiyatları ile dogru orantlıdır ama bu AEGO farklı işte. Bu arada ben AEGO yu multimedya sınıfında degilde hi-fi sınıfında degerlendiriyorum artık

Aslında bu set harici Aego da pahalı bir marka. Bu setle üretim ve ses kalitesi olarak neredeyse aynı olan eski jenerasyon 2.1 Aego 2 setin fiyatı 500$ civarındaydı.

Aego-M in yurt dışı fiyatı ise 200$ civarı. Bu arada Altec Lansing Fx-6021 de yurt dışında 200$ a bulunabiliyormuş. Bu durumda türkiye nin aksine aralarında neredeyse fiyat farkı bulunmuyor.

Macworld den yorumun bir kısmı :

-among the best I've heard from a system in this price range.

In fact, the Aego-M is the first system at this price ($200 or less) that competes with Altec Lansing's $250 (but available for under $200) FX6021. The Aego-M offers clearer detail and tighter bass response, although the FX6021 gives you slightly better midrange.

• quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Orda satıldığını biliyorum ön dinleti yaparak almak daha çok hoşuma gidecektir

İthalatçısı ile baglantıya geçip ankarada dinleyebilecegin yer olup olmadığını ögrenebilirsin bence, eger ankarada bayileri varsa ürünü demo da dinleme şansın olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Bose Altec Klipsch gibi markalar kullandıkları ürün ve kalitenin üzerine birde marka parası ekliyor olabilirler. Bose Companion 3 ün fiyatını hakkettiğini düşünen varmı bilmiyorum ama bence kesinlikle haketmiyor. Sanırım AE de marka konusunda onlarla yarışmak istemiyor ve ürün fiyatı daha uygun (Aego M için bahsediyorum) AE nin diger ürün gruplarına baktıgınızda fiyatları genelde çok yuksek ama bu ürün f/p ürünü olabilir. Hatta bazı markaların yaptığı gibi yanlışlıkla da yapılmış olabilir ki.. bu durumda yakında piyasadan toplarlar Ama bide söle bişi varki AE nin tek 2+1 multimedya PC ürünü olduğu için zaten kendi markası altında muadilide yok. Eger AE 3-5 tane 2+1 yapmış olsaydı bu ürün çok tutulup diger modeller satılmayacağı için ürünü hemen yastık altına kaldırırlardı bundan eminim.

Aslında bu set harici Aego da pahalı bir marka. Bu setle üretim ve ses kalitesi olarak neredeyse aynı olan eski jenerasyon 2.1 Aego 2 setin fiyatı 500$ civarındaydı.

Aego-M in yurt dışı fiyatı ise 200$ civarı. Bu arada Altec Lansing Fx-6021 de yurt dışında 200$ a bulunabiliyormuş. Bu durumda türkiye nin aksine aralarında neredeyse fiyat farkı bulunmuyor.

Macworld den yorumun bir kısmı :

-among the best I've heard from a system in this price range.

In fact, the Aego-M is the first system at this price ($200 or less) that competes with Altec Lansing's $250 (but available for under $200) FX6021. The Aego-M offers clearer detail and tighter bass response, although the FX6021 gives you slightly better midrange.

Ürünlerin avrupa ve emrika fiyatları ve hatta avrupadaki ülkelere göre fiyatları dahi çok değişiklik gösteriyor macworld un o fiyatları nerden aldığına bakmak lazım bence. AE ingilterede 99 sterlin, Altec 6021 ise 180 sterlin di benim baktığımda. Kısacası çok değişken fiyatlar var.

• oronra müzikleri winampta dinliyorsan ses kartında zs olduğuna göre sana bir önerim var ... winampta asio ve mad eklentilerini kullanmanı tavsiye ederim mp3 leri cok daha iyi decode edebiliyor bu plug-inler link aşağıda mevcut , indirdikten sonra winamp'ın plugins kısmına kopyala içindekileri ..

http://r.apidshare.com/files/80726840/New_Folder.rar.html

Ben input olarak mad plug-in, output olarak ise asio 0.70 kullanıyorum standart winamp decoderine göre cok daha kaliteli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 2 Ocak 2008; 18:25:19 >

• Hmm saol bi deniyim bakalım sonuçlar nasıl olacak :)
  • Bu arada zamanında 500$ civarı fiyat etiketi olan Aego2 yi de ekleyeyim buraya. Keskin hatlar dışında Aego-M in neredeyse aynısı değil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

oronra müzikleri winampta dinliyorsan ses kartında zs olduğuna göre sana bir önerim var ... winampta asio ve mad eklentilerini kullanmanı tavsiye ederim mp3 leri cok daha iyi decode edebiliyor bu plug-inler link aşağıda mevcut , indirdikten sonra winamp'ın plugins kısmına kopyala içindekileri ..

http://r.apidshare.com/files/80726840/New_Folder.rar.html

Ben input olarak mad plug-in, output olarak ise asio 0.70 kullanıyorum standart winamp decoderine göre cok daha kaliteli

Paylaşımın için teşekkürler.. Bu eklentiler sayesinde sesin kalitesi önemli ölçüde arttı..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.