Şimdi Ara

acronis ile ilgili bir sorum olacaktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    forumlardaki acronis açıklamalarını okudum, gayet güzel olmuş. net cevap bulamadığım 1-2 sorum vardı.
    ben acronis secure zone kullanacağım. bilgisayar başlatırken f11 ile yeniden yükleme yapmak için programın bilgisayarda kurulu olması gerekiyor mu? yani ben acronis true image programını silsem f11 ile geri yükleme özelliği çalışır mı? eğer programı silmemem gerekiyorsa en baştan D sürücüsüne kurmak daha mantıklı olmaz mı?

bir de partition manager ile sorum olacak. sırf onun için ayrı başlık açmayayım dedim.
    ör: bilgisayarım toplamda 500 GB belleği var. C sürücüsü 250 D sürücüsü de 250 Gb ayrılmış. ben herhangi bir partition manager kullanarak C yi 100 D yi 400 GB yapmak istiyorum. bunun için windowsu yeniden yüklemem (format) gerekir mi? herhangi bir format falan gerekmeden sürücünün boyutunu değiştirebilir miyim?

yardımlarınız şimdiden teşekkürler.

• Secure zone bölümünü oluşturman için zaten acronisi bilgisayarına kurman gerekiyor.Secure zone bölümünü oluşturduktan sonra açılışta f11 ile boot yapması için aktif edeceksin ve açılışta acronisi çalıştırarak secure zone bölümü üzerine yedek alıp geri yükleyebilirsin.
    Asıl soruna gelirsek , kurulu olmasına gerek var mı demişsin.Yukarıda anlattığım gibi secure zone kısmını oluşturup daha sonra açılışta aktif ettiğini varsayalım.Bilgisayarını normal olarak başlat ve acronisi kaldır.Yeniden başlattığında hala daha f11 ile boot karşına çıkıyorsa istediğin gibi hem f11 ile boot yapabilirsin hemde sistemde yüklü bir acronis olmaz.Muhtemelen acronisi kaldırırken secure zone kısmınıda kaldırır yada en azından f11 boot olayını iptal eder.Sen zaten acronis ile yedek alıp yüklemeyi kafayı koymuşsun , niye kaldırmaya çalışıyorsun ki? Ben 50 kadar makinaya kurdum acroniste sistemlerinde yüklü f11 de aktif sorun yok.Sadece açılış süresini 3-5 saniye uzatıyor o kadar.
    Diğer soruna gelirsek hangi programla yaparsan yap verilerinin güvenli bir şekilde korunacağını garanti edemem ama yardımcı programlar ile olabilir.C yi daraltıp D yi genişletebilirsin ama içinde verilerin varsa çok riskli.Bence format ekranında temiz sistem kurarken yapman daha iyi (tabi verilerini yedeklemeyi unutma).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostefe -- 1 Kasım 2012; 22:24:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.