Bilgisayarımda hem xp hemde mac os kullanmaya basladım. bana bir yardımı olur dusuncesi ile acronis os selector kurdum fakat farklı hdd ye isletim sistemlerini kurdugum icin isime yaramadı bende kaldırdım. Fakat simdi XP acılmıyor yani boot ederken acronis acılmaya calısıyor program olmadıgından xp acılamıyor. xp yi duzgun acmak isin boot menusunden bu zımbırtıyı nasıl kaldırabilirim?. mac den pc ye giriyorum xp dosyalarına bakabiliyorum ama yerini bir turlu bulamadım. Umarım bana yardım edecek biri vardır.
Simdiden Tesekkurler
Partition Magic programını tavsiye ederim. iki gün önce kullandım. istedin bölüme boot ayarlayabiliyon. Saygılarımla.
tesekkurler fakat benim merak ettgim suan pc yi nasıl acacagım? cunki os selector yok die hata verip tekrar boot etmemi istiyor..
açamazsın boot ayarını mbr den ayarlaman gerek onu ancak programla yaparsın ya da systemi yeniden yüklersin
xp kurulum cd sinden bilgisayarınızı açacaksınız. xp kurulum ekranı geldiğinde "R" tuşuna basarak kurtarma konsolunu açacaksınız. daha sonra consoldan FIXMBR komutuyla mbr yi düzenleyeceksiniz.
fixmbr denedim işe yaramadı paragon harddisk menajer kurmuştum boot ayarlarını değiştirmiştim programı kaldırdım ve xp açılamdı fixmbr işe yaramadı. yinede denemekte fayda var
fixmbr ile düzelmesi lazım aslında. eğer olmadıysa birde hirens boot cd ile bilgisayarınızı açıp içerisinden MBR (Master Boot Record) Tools menüsü altındaki programları deneyin. bu programlardan birisi ile mbr yi düzeltebilirsiniz.
MBRWork 1.07b a utility to perform some common and uncommon MBR functions
@wortexx "xp kurulum cd sinden bilgisayarınızı açacaksınız. xp kurulum ekranı geldiğinde "R" tuşuna basarak kurtarma konsolunu açacaksınız. daha sonra consoldan FIXMBR komutuyla mbr yi düzenleyeceksiniz. "
tesekkurler daha yeni pc basına oturup denedim. evet ise yardı xp ye sagsaglim girdim. netteki yavaslıktan alıntıyı eski usul yaptım : ))
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme