Arkadaşlarhttp://turbobit.net/7akqd60mj6k8.html buraya upload ettiğim as3 uygulamasını aynen yapmaya çalıştım fakat bi yerde bişeyleri eksik yapıyorum heralde,uygulamada kv diye movieclip var moviclipe kod yazmam gerek ama yazamıyorum sorun çıkıyor, nasıl yapıldığını çözüp, yardım edebilirmisiniz?
İlk olarak bu Action Script 3.0 değil gayet basit en temel action script kullanılarak yazılmış tamam belki publish 3.0 olarak alınmış ama kullanılan kodlar en eski sürüme ait. Movie clip in üzerine kod yazmak derken ? libraryde zaten 1 tane obje var oda mv isimli movieclip ve üzerinde bunlar yazılı. İçindede 35 frame e yayılmış renk değiştirme animasyonu var..
onClipEvent (load) { dx=1; dy=1; } onClipEvent (enterFrame) { this._x +=dx; this._y +=dy; if (this._x>550) { dx=-1; } if (this._x<0) { dx=1; } if (this._y<0) { dy=1; } if (this._y>400) { dy=-1; } }
Action script te bir movie clip in üzerine kod yazmak için illede onun üstüne yazmana gerek yok movie clip e isim verilmiş ise time line a da kodlarını yazabilirsin
mv.onPress gibi sinden..
Evet bu kodlar as3 ile değil as2 ile yazılmış. AS3'te objelerin içine kod yazma özelliği kalktı, AS2'de yazılabiliyordu.
Objenin ismi obje_mc olacak şekilde aynı kod as3 ile timeline'a şu şekilde yazılabilir:
var dx:Number=1; var dy:Number=1;
addEventListener(Event.ENTER_FRAME, onUpdate);
function onUpdate(e:Event):void{ obje_mc.x +=dx; obje_mc.y +=dy; if (obje_mc.x>550) { dx=-1; } if (obje_mc.x<0) { dx=1; } if (obje_mc.y<0) { dy=1; } if (obje_mc.y>400) { dy=-1; }
}
ecarpar,mapakarta şimdi çalıştırabildim ,yardımlarınız için teşekkür ederim bu işte yeni olduğum için anlayamadım eski AS sürümüyle yapıldığını arasındaki farkları da bilmediğim için ben 3.0 da moviclipe kod yazmaya çalışıyordum sağolun aydınlattığınız için :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme